dinsdag 9 september 2014

"Omhulde stad" - Ransom Riggs

"Omhulde stad" - Ransom Riggs

Hardcover
435 pagina’s
Maart 2014
Uitgeverij Clavis B.V.B.A.

De vreemde reis die begon in “De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine”gaat verder wanneer Jacob Portman en zijn nieuwe vrienden naar Londen vertrekken. Daar hopen ze een manier te vinden om hun geliefde schoolhoofd, mevrouw Peregrine, te redden. Maar in deze door oorlog verwoeste stad lijkt er om elke hoek een onaangename verrassing te wachten. Jacob en de kinderen reizen langs bijzondere dieren, freakshows en gedaanteverwisselaars – terwijl ze voortdurend worden opgejaagd door levensgevaarlijke hulsels.


Jacob een jongen uit de 21ste eeuw komt terecht in de 20ste eeuw via een zogenaamde tijds-lus en ontmoet daar bijzondere kinderen waarmee hij naar Londen moet reizen omdat hun eiland is verwoest door schepsels. Ze gaan met boten, maar als ze aan land zijn gekomen, weten ze niet waar ze zijn en zijn de meeste van hun spullen al in het water gevallen. Ze zoeken door heel het land op zoek naar een andere ymbryne om hun schoolhoofd te redden. Ze komen veel bijzondere kinderen en gevaarlijke situaties tegen, maar ze redden zichzelf er steeds uit. Ze krijgen steeds meer gezelschap van bijzondere kinderen die ze in Londen vinden, maar dat betekent ook meer bijzondere kinderen die de schepsels kunnen gebruiken. Ze vinden meer lussen, maar geen ymbrynes tot ze de laatste lus in gaan waar ze mevrouw Wren tegenkomen. Zij wooont in het bevroren gebouw waar geen schepsels of hulsen in kunnen komen, behalve eentje dan.

Ik vond het een geweldig boek, veel spanning en heel mysterieus. Het was fijn om te lezen, niet makkelijk en niet moeilijk gewoon precies goed.
Ik geef dit boek de welverdiende 5 sterren.


Lisanne Blok
YA recensent

Geen opmerkingen: