vrijdag 31 oktober 2014

`Ik wist het` - Chantal van Gastel

Genre; roman/chicklit
Uitgeverij; The House of Books
ISBN; 9789044344868
Uitvoering; paperback
Aantal pagina’s; 478 pagina’s
Uitgavedatum; 24 september 2014

Een betoverend verhaal over liefde, vriendschap en geloven in jezelf. Mia Robbins is niet het type dat de gebaande paden bewandelt. Puur op intuïtie zegt ze haar baan in de marketing op om haar eigen bloemenwinkel te beginnen. Niet in het drukke nieuwe deel van het centrum, maar op het idyllische stationsplein dat al in haar jeugd haar hart gestolen heeft. Mia zet alles op alles om een succes van haar winkel te maken. Maar de magie van de bloemen brengt haar meer dan ze had verwacht. Ze ontmoet Feo. 
Hij is ondernemend en levenslustig. De man van wie ze letterlijk altijd heeft gedroomd. En alsof dat nog niet verwarrend genoeg is, vinden plots allerlei mysterieuze boodschappen hun weg naar haar. Al snel wordt Mia de levens van iedereen om zich heen ingezogen. Als een magneet trekt ze bijzondere verhalen aan. Dit blijft niet onopgemerkt door Axel, een verslaggever die De Haai wordt genoemd. Hij heeft zijn eigen binding met het winkelplein en naar een bijzonder verhaal is hij altijd op zoek. Durft Mia haar gevoel te blijven volgen, ook als dit meer van haar vraagt dan ze zich ooit had kunnen voorstellen? Hoezeer mag ze betrokken raken bij de levens van anderen? En hoe kan ze ervoor zorgen dat de man van haar dromen ook de man van haar leven wordt?

Het boek heeft iets van hoop, geloof en liefde, dat is het eerste wat me te binnen schiet bij het lezen van dit boek. Zonder dat het een overdreven chicklit is want daar houd ik niet van. Het gaat over hopen op het uitkomen van je dromen. Over het geloof in jezelf en in de liefde. De schrijfstijl van Chantal is heerlijk. Alsof je naar een goede vriendin zit te luisteren die haar leven met je deelt. Heel bijzonder. Ze is duidelijk in haar element met dit genre, deze manier van schrijven. Er zit alles in, een lach en een traan. Herkenning en verrassing. Ik ben aangenaam verrast moet ik zeggen!
Het idealisme van Mia is aanstekelijk, je zou haast zelf de boeg omgooien. Een beetje ´the shop around the corner´ gevoel. Een Meg Ryan en Tom Hanks sfeertje heeft het bij me achtergelaten. En dat is alleszins positief!

Al bij al heb ik een paar heerlijke uren doorgebracht met deze dikke pil. Ben benieuwd waar ze de volgende keer mee gaat komen!! Een vervolg zou zeker niet verkeerd zijn want er zijn legio mogelijkheden en interessante verhaallijnen te bedenken met deze hoofdpersonages!

Een zeer aangename kennismaking met Chantal haar boeken. En dat voor een overtuigd thrillerlezer!

4 sterren!!


Geen opmerkingen: