donderdag 6 november 2014

100% suikervrij basiskookboek – Carola van Bemmelen

Genre; Voeding
Uitgever; Spectrum
Uitvoering; Paperback €19,99 / Ebook €15,99
ISBN; 9789000336616

100% suikervrij basiskookboek is hét praktische antwoord op de vraag van de vele duizenden Sugarchallengedeelnemers naar eenvoudige, suikervrije recepten. Het bereiken en behouden van een gezonde bloedsuikerspiegel staat centraal. Het boek bevat meer dan 80 heerlijke, eenvoudige en betaalbare recepten, gemaakt met ingrediënten uit de supermarkt. De recepten zijn geschikt voor het hele gezin en zijn zowel tijdens als na de Sugarchallenge te gebruiken, maar ook los van de Sugarchallenge.Als moeder en kookgek is het nog niet eens altijd zo gemakkelijk om elke dag maar opnieuw weer iets wat lekker en verantwoord is op tafel te toveren. Mijn kast staat vol met verschillende kookboeken. En dan niet zomaar kookboeken, nee ik zoek het hogerop. Eten is namelijk niet alleen noodzakelijk maar ik weet uit eigen hand ook wat het is om met je kilo’s in gevecht te zijn. En ga dan maar eens zoeken naar een manier die voor jou blijvend werkt! Punten tellen, vetten vermijden, geen brood meer eten…..pffff. Niets wat blijvend heeft geholpen, helaas. Maar wat uiteindelijk wél werkt is het beperken van suiker, het liefst vermijden zelfs! Er wordt tenslotte niet voor niets zoveel aan onderzoek gedaan de laatste jaren en dat wordt alleen nog maar meer. In tegenstelling tot vetten kent suiker namelijk geen ‘goede’ en ‘slechte’ varianten. Van suikers is bekend dat je er ernstig ziek van kunt worden, obesitas (overgewicht) op kunt ontwikkelen en dat je er levenslang de nadelige effecten van kunt voelen zonder dat je weet dat het van suikers afkomstig is. Niet alleen op korte termijn maar vooral ook voor op de langere. Een teveel aan suikers zet zich tenslotte om in vet en dat leidt meestal tot overgewicht en dat is nu juist een steeds groter gezondheidsprobleem aan het worden. En niet alleen voor de volwassen generatie maar vooral ook voor de jeugd!

Is het überhaupt mogelijk om “bewust” boodschappen te doen, om suikers te beperken? Tenslotte weet het grootste deel van onze samenleving echt wel dat teveel aan suikers slecht voor je is. Maar weet diezelfde samenleving ook dat het wel degelijk mogelijk is om suikervrij te eten? En daarmee jezelf gezonder ouder kunt laten worden? Ik denk het (nog) niet voldoende.
Met hulp van een kookboek zoals dit hoeft het geen straf te zijn om bewust te kiezen voor gezond(er) eten. Met gemakkelijke tips en basisrecepten word het je al snel duidelijk hoe dit werkt, je hebt het zo onder de knie. Geen moeilijk gedoe, duurdere boodschappen of apart koken. Nee, het gehele gezin of je vriendengroep kan met deze heerlijke gerechten mee-eten. Van een snelle lunch tot een uitgebreider diner. Een lekkere snack of een kop heerlijke soep. Alles is mogelijk, ik stond er echt van te kijken! En ik dacht inmiddels toch al heel veel te weten. Hoe leuk is het om weer wat te hebben geleerd?! De vanillecake is hier in ieder geval een geweldige hit, tja het blijven kinderen natuurlijk!

Bewust met je eten omgaan is iets wat je jezelf en de mensen om je heen écht cadeau moet doen! Dat het geen onmogelijke opgave hoeft te zijn laat dit boek meer dan perfect zien.

Patrice


Geen opmerkingen: