woensdag 12 november 2014

Binnenkort; "Drakenzieler" van Cocky van Dijk

Fantasy is een apart genre binnen de boekenwereld. Niet iedereen houdt ervan. Toch willen wij bij DPB dit genre eens in het zonnetje zetten en dus zijn we op zoek gegaan naar een liefhebber én recensent. Wij menen die te hebben gevonden in Jeanine en dus lezen we hier binnenkort haar recensie over het boek "Drakenzieler" van Cocky van Dijk dat zij ter beschikking heeft gesteld. 


Over het boek;


Naast de ‘Lege vallei’, de sterftegrond van de Draken, staat de Drakenburcht. Hier wordt elk jaar een Proeve gehouden. Fenna doet dit jaar een poging en slaagt. Tijdens haar opleiding blijkt ze uitzonderlijk sterk te zijn en ze wordt geselecteerd om Drakenzieler te worden.
Wat Fenna niet weet is, dat de Drakenburcht en het Koningshuis achter de schermen jacht maken op een mysterieuze groepering die zichzelf ´De Kring´ noemt. In deze samenleving, waar Draken en mensen al honderden jaren in harmonie samenleven, slacht de Kring op gruwelijke wijze de ene na de andere Draak af en steelt hun zielen.Het verraad bereikt ook de Drakenburcht. Tijdens een gevaarlijk ritueel wordt Fenna in de val gelokt. Ze weet zich echter met haar geest vast te klampen aan de ziel van haar monsterlijke belager.

Fenna kan niet meer gered worden, dat beseft ze. Maar ze kan in de haar nog resterende tijd wel van doorslaggevend belang zijn in de komende strijd. Helaas blijkt de tegenstander vele malen sluwer dan gedacht…

Geen opmerkingen: