woensdag 8 juli 2015

Exclusieve trailer 'De Skinner Methode' van Bronja Hoffschlag, winnaar Hebban Debuutprijs 2014


Alleen bij DPB te zien; de nieuwe trailer van Bronja Hoffschlag's boek 'De Skinner methode'. Het tweede deel in de Project X trilogie komt er binnenkort aan.Boekpresentatie 15 augustus a.s.!Over de auteur;


Geboren in 1981 in Schiedam, opgegroeid in Vlaardingen en woont sinds 2004 in Rotterdam. Op haar vijfde begonnen met lezen en ontwikkelde een liefde voor taal. Vanaf haar veertiende schrijft ze zelf, maar maakte zelden iets af en had nooit de ambitie om iets te publiceren. Ze vond het gewoon leuk om te doen: experimenteren met perspectieven, stijl en opbouw. In de loop der jaren heeft ze haar ‘eigen’ stijl gevonden.

In november 2011 bedacht ze twee verhaallijnen voor wat uiteindelijk de psychologische thriller ‘De Dode Kamer’ zou worden. Na een half jaar research en verhaallijnen uitzetten, is ze begonnen met schrijven. Wat een manuscript van ongeveer 350 bladzijden had moeten worden, groeide door onverwachte plotwendingen uit tot het dubbele. Na het voltooien van het manuscript van ‘De Dode Kamer’, besloot ze op aandringen van haar proeflezers de mogelijkheden te onderzoeken om het te publiceren.
Er werd een uitgever benaderd, die geïnteresseerd was, maar wel één van de verhaallijnen wilde aanpassen. Met het oog op het vervolg dat ze nog wilde schrijven, was dit voor haar geen optie. Uiteindelijk werd besloten om het boek in eigen beheer uit te brengen. Dit bleek een gouden greep want in oktober 2014 won 'De Dode Kamer' de Hebban/Crimezone Debuutprijs.

Bronja heeft een la vol concepten dus we kunnen nog heel wat van haar verwachten. Eerst maar eens Skinner en het afsluitende deel van Project X!

Geen opmerkingen: