donderdag 6 november 2014

Kluitman-boeken in het lettertype Dyslexie


Maakt lezen makkelijker voor kinderen met dyslexie


Wij zijn supertrots op onze kinderboeken in het lettertype Dyslexie. Veel kinderen lezen een stuk gemakkelijker dankzij de speciale letters, ontworpen door Christian Boer. Voor dit speciale lettertype werd hij zelfs genomineerd voor 's werelds grootste en belangrijkste designprijs, de INDEX-Award!

Er zijn bij Kluitman inmiddels veel kinderboeken verschenen in het lettertype Dyslexie. Voor beginnende lezers zijn er de boeken over Bas en Brit, de onhandige Mees en spannende Dino-avonturen. Meiden zullen vast gaan voor een Heksje Lilly- of Floortje-boek en jongens voor Koen Kampioen of de spannende serie Overleven in de wildernis. Ook paardenfans met dyslexie kunnen hun hart ophalen met de superleuke boeken over manege de Bleshof en de Heartland-serie. En dit is nog lang niet alles. Want als kinderen met dyslexie eenmaal zo’n boek uit hebben, willen ze alleen maar meer lezen! Kijk daarom snel bij onze boeken in het lettertype Dyslexie voor het constant uitbreidende aanbod dyslexie-boeken.

Hoe werkt het?

Mensen met dyslexie zien letters vaak gespiegeld, omgedraaid of met elkaar verwisseld. Bij ‘normale’ lettertypes lijken alle letters zoveel mogelijk op elkaar, omdat het lettertype één geheel moet zijn. Het ziet er mooier uit, maar het maakt het lezen voor iemand met dyslexie extra moeilijk omdat dyslecten de letters snel door elkaar halen.
Christian Boer is een grafisch vormgever die zelf al zijn hele leven kampt met dyslexie. Hij ontwikkelde daarom een nieuw lettertype waarbij de letters minder op elkaar lijken en dus minder makkelijk gedraaid, gespiegeld of verwisseld worden. Dit resulteert in minder leesfouten voor mensen met dyslexie, minder moeite met lezen en dus meer plezier in lezen!

Ook hebben de pagina’s tussen de regels en alinea’s door meer witruimte. Dit creëert meer rust en ruimte waardoor kinderen met dyslexie niet meteen de moed in de schoenen zinkt zodra ze een boek inkijken. Een ruim opgezette pagina gaan ze met meer enthousiasme tegemoet en willen ze liever lezen.

Bron; Kluitman.nl

Super Jan Dyslexie

Grappig en fantasierijk kinderboek over een jonge superheld

Speciale uitgave in het Lettertype Dyslexie van de superleuke serie over de avonturen van Jan, die graag een superheld wil zijn.
Jan wordt vaak gepest door een paar kinderen van school. Maar als hij een vallende ster ziet, doet hij een wens. En dan verandert alles! Jan krijgt superkracht. Er is wel één nadeel: hij kan die kracht alleen gebruiken om anderen te helpen en niet voor zichzelf. 

Jan spaart alles van Superman.
Hij heeft zelfs een Supermanpak.
De avond voor zijn achtste verjaardag doet hij een wens: hij wil net zo sterk en dapper zijn als Superman.
De volgende dag blaast hij de kaarsjes op de taart uit. Tot zijn schrik blaast hij alle spullen in de kamer omver.
Is zijn wens soms uitgekomen?
Jan merkt dat hij net zo sterk en dapper kan zijn als Superman, maar alleen als iemand in nood is.
Anders lukt het niet.
Kan hij het nu eindelijk opnemen tegen de drie grootste perstkoppen van de school: Brute Bartolomeus Lont, Gluiperige Gerrit Grijp en Lelijke Lucie Lijm?

Super Jan is een echte held!

Fantasierijk boek van de bekende auteur en illustrator Harmen van Straaten, die ook het Kinderboekenweekgeschenk van 2013 schrijft over Super Jan!

‘Het ongelooflijk leuke verhaal over Super Jan lees je achter elkaar uit. Harmen van Straaten heeft ook zelf de illustraties bij dit boek gemaakt. Het hele verhaal en de afbeeldingen hebben veel weg van de boeken van Roald Dahl. Het is zo fantasievol, grappig en bijzonder.’ – Leestafel

De boeken in het Lettertype Dyslexie zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse scholen en boekhandels. De eerste herdrukken zijn al besteld en de lovende reacties blijven binnenkomen. We zijn druk bezig de titellijst nog veel langer te maken. Want als kinderen met dyslexie eenmaal zo’n boek hebben gelezen, willen ze meer! 

Kinderen met dyslexie zien letters vaak gespiegeld, omgedraaid of met elkaar verwisseld. Christian Boer is grafisch vormgever en heeft een nieuw lettertype ontwikkeld waarbij de letters minder op elkaar lijken en dus minder makkelijk gedraaid, gespiegeld of verwisseld worden. Dit resulteert in minder leesfouten, minder moeite met lezen en dus meer plezier in lezen voor kinderen met dyslexie!

Lizzy. Dyslexie

Speciale uitgave in het Lettertype Dyslexie in de serie over een meisje, haar puppy en nog veel meer…
Voor meisjes vanaf 9 jaar

Verhuizen van Amsterdam naar een oude boerderij tussen de weilanden. Wat een belachelijk idee, vindt Lizzy! Waarom besluit haar moeder zoiets? Wat is er nou te doen op zo’n boerderij midden in het niks? 
Maar al gauw komt ze tot de ontdekking dat er best veel te beleven valt. Samen met oom Steven mag ze haar nieuwe kamer opknappen en inrichten zoals ze zelf wil. En de kinderen die in de buurt wonen, doen allerlei dingen die Lizzy ook leuk vindt. 
Rebecca bijvoorbeeld, van een boerderij verderop. Daar hebben ze heel veel dieren én een nest met de allerliefste puppy’s die je je voor kunt stellen...

Suzanne Buis is onder meer bekend van de Floortje-boeken, waarvan inmiddels meer dan 500.000 exemplaren verkocht zijn!

Kijk op www.kluitman.nl voor het uitgebreide aanbod voor Dyslexie uitgaven!!

 

Geen opmerkingen: