vrijdag 21 november 2014

Lezersrecensie; 'De dochter van de parfumeur' - Cristina Caboni, door Ingrid Poisson

Auteur: Cristina Caboni
Titel: De dochter van de parfumeur
ISBN9789401603386
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Genre: Roman
Pagina's: 352
Uitgave: paperbackOver de auteur(s):
Cristina Caboni is schrijfster, imker en rozenkweker. Ze heeft een grote belangstelling voor parfum en haar eerste roman is een eerbetoon aan deze fascineerde wereld. Caboni woont met haar man en kinderen op Sicilië.

Over het boek:
Als Elena Rossini haar vriend betrapt met een ander, verliest ze haar vertrouwen in de liefde. Ze vlucht naar Parijs en gaat aan de slag in de bekende parfumerie Narcissus, waar nog op traditionele wijze parfum wordt gemaakt. Elena komt uit een familie van bekende parfumeurs. Ze heeft het talent van de vrouwen in haar familie geërfd en weet parfums te creëren waar iedereen naar verlangt. Ook al lijkt ze het geluk weer te vinden, toch blijft het verleden haar achtervolgen. Haar ontmoeting met Cail lijkt alles plotseling te veranderen. Kan hij Elenas wonden genezen en haar hart veroveren? En kan Elena haar twijfels en wantrouwen voorgoed laten rusten en gelukkig worden met Cail?  

Mijn mening:
Een ode aan het parfum!
Een must-read boek voor alle vrouwen die zich graag omhullen met een lekker geurtje. Een boek in een boek, enerzijds krijg je een uitgebreide omschrijving over het ontstaan van parfums, letterlijk in geuren en kleuren, en de zoektocht naar het perfecte parfum. Door de beschrijvingen waan je je constant in een parfumerie. Ongelooflijk goed beschreven, top!
Anderzijds heb je het verhaal van Elena die een nieuw leven wil opbouwen in Parijs omwille van een bedrogen liefde. Beide verhalen zijn mooi verweven in het boek en maakt het de moeite waard om het te lezen.
Hetgeen dat voor mij een meerwaarde gaf, is dat er achteraan  een interview staat met de auteur over het ontstaan van het boek en een uitgebreide woordenboek van geuren. En wat ik ook wel heel belangrijk vond, is dat het geen zeemzoet romantisch boek is. Gewoon mooi en heel goed gedocumenteerd.
 
Rating: 3,5/5
Ingrid Poisson


Met dank aan Xander Uitgevers voor het gratis leesexemplaar.

Geen opmerkingen: