vrijdag 21 november 2014

Lezersrecensie; "Fantasia IX" - Geronimo Stilton door Tess


Op de Boekenbeurs in Antwerpen werd door uitgeverij De Wakkere Muis heel enthousiast een exemplaar beschikbaar gesteld voor onze jeugdrecensent om het boek "Fantasia IX, de fenomenale reis'' van Geronimo Stilton te gaan lezen.
Vol enthousiasme is ze aan het boek begonnen aan de 720 pagina's met de afspraak dat ze zelf een recensie zou schrijven. Zo gezegd zo gedaan. Maar eerst in het kort iets over het boek en deze bijzondere muis.

Fantasia IX, de fenomenale reis - Geronimo Stilton

Fantasia 9 is niet zomaar een reis … het is een fenomenale reis, een zinderende zoektocht door de meest mysterieuze uithoeken van Fantasia waarbij Geronimo Stilton levensgevaarlijke, fantasiastische wezens ontmoet en vele snorhaartrillende uitdagingen aan moet gaan.
Bij zijn aankomst in Fantasia 9 merkt Geronimo meteen al dat er iets vreemds aan de poot is. Zijn lieftallige en altijd vriendelijke vriendin Florina de Fleur is nors en vijandig. Ze beveelt Geronimo om haar zeven magische voorwerpen te brengen, voorwerpen die erg lastig te vinden zijn en waarvoor hij zijn leven op het spel moet zetten. Met lood in zijn schoenen gaat Geronimo op pad en zo begint het adembenemende avontuur van Fantasia 9.
Op zijn reis ontmoet Geronimo Stilton draken zo groot als de hoogste berg, wordt hij achtervolgd door een bizar huis op kippenpoten en komt hij in een dorp terecht waar er zo’n trieste sfeer hangt dat het enige wat hij kan doen is huilen. Tranen met tuiten, en hij kan niet meer stoppen! En Florina lijkt in Fantasia 9 niet bij te trekken; elke keer als het Geronimo lukt om een voorwerp te vinden en naar haar terug te brengen, krijgt hij weer diezelfde ijskoude ontvangst. Ze lijkt bijna teleurgesteld dat hij het er levend vanaf gebracht heeft. Wat is er toch met haar aan de poot? Zo kennen we haar helemaal niet …
Ga mee op reis en begin aan je eigen zoektocht door Fantasia 9, een zoektocht naar alle spannende extra’s die we er weer in verwerkt hebben! Mis deze dubbeldikke fenomenale Fantasia 9 niet!

In dit boek vind je een vel kaarten van het gi-ga-leuke Geronimo Stilton kwartetspel! Kijk goed om uit te vinden in welke andere boeken de kwartetkaarten verstopt zitten.

Geronimo Stilton werd geboren in Rokford (Muizeneiland) en studeerde af in de Geschiedenis van de Rattentaal en de Filosofie van de Snorhaar. Hij is uitgever van De Wakkere Muis, de meest gelezen krant van Muizeneiland. Daarnaast is Geronimo Stilton ook auteur van meerdere bestsellers. De boeken van Geronimo Stilton zijn in muizenissig veel verschillende talen uitgegeven en hij heeft er inmiddels al heel wat prijzen mee in de wacht weten te slepen! Ondanks al zijn avonturen houdt Geronimo Stilton nog wel het meeste van zijn rust …
Samen met zijn vrienden en familie van Muizeneiland, raakt Geronimo Stilton toch vaak ongewild verstrikt in de meest muizinnige situaties … van reizen door de tijd tot aan modder in zijn snorharen! Al deze avonturen worden beschreven door Geronimo Stilton zelf. Hoewel hij altijd zegt geen supermuis te zijn, is hij misschien wel de moedigste muis van heel Muizeneiland!
Zijn fans sturen Geronimo Stilton dagelijks e-mails, kaarten en tekeningen. Vanwege de kleurrijke typografie, de grappige illustraties en bijzondere verhalen, zijn de boeken van Geronimo Stilton ongekend populair bij kinderen. Ook zijn de boeken van Geronimo Stilton een zeer geliefd onderwerp voor spreekbeurten en verslagen op school. En daar is deze bescheiden muis maar wat trots op!

DPB had een gesprekje met onze jongste recensent Tess (9 jaar)

Wie is Geronimo?
Een muis die op reis gaat naar Fantasia

Waarom gaat ie op reis?
Zijn opa heeft verteld dat ie daar heen moest om een boek te gaan schrijven.
Geronimo had in het vuur van de open haard twee ogen gezien. Die waren van de feniks die uit het vuur kwam. De feniks brengt Geronimo naar Fantasia.

Wat gebeurt er allemaal in Fantasia?
Heel veel!! Geronimo gaat naar het Kristallen kasteel en de koningin daar zegt dat ie naar Vampier-la-la-land moest om een opdracht te gaan doen. Het is een heel groot avontuur.

Is het boek spannend?
JA!! Echt wel!! Het is grappig met mooie plaatjes, grappige woorden, geurtjes en kleuren. Er staan ook puzzels in en raadsels.

Hoe vind je het boek? En dan bedoel ik de plaatjes, de letters enzovoort? (Tess is dyslectisch)
Heel fijn om te lezen, duidelijk. Mooie felle kleuren, heel veel kleurtjes. Letters die groter zijn of raar. In vakjes staan of schuin. Heel mooi en grappig, soms dik en dun. Ik vind dat fijn.

Wat vond je het mooiste stuk in het boek?
De feniks!! Zo mooi!! Rood/oranje met goud en heel groot. Is een lieve feniks die Geronimo helpt en brengt hem naar Fantasia.

Wat vond je het minst mooie in het boek?
De stinkende geurtjes, (lacht). Maar ze zijn wel grappig.

Dit is een heel dik boek. Hoe vind je dat?
Eerst dacht ik dat ik dat niet zou kunnen lezen. Maar toen mama zei dat ik gewoon moest beginnen ging het heel snel. Ik had het zo uit. Het is zo spannend en leuk! 

Ga je nog eens een boek van Geronimo lezen?
JA!!! (roept hard en overtuigend) Ik ga ze sparen. Volgende maand ben ik jarig en dan wil ik centjes vragen om Fantasia I en II te kopen. 
Deze is nu uit maar ik ga hem gewoon nog een keer lezen, echt zo heel mooi!

(antwoorden zijn letterlijk overgenomen uit het gesprek met Tess d.d. 21/11/2014)

Het mag duidelijk zijn dat Tess erg enthousiast is. De boeken van Geronimo zijn ook voor kinderen met leesproblemen erg geschikt, kijk maar naar Tess. Dit boek zorgt voor uitdaging, vrolijkheid (lacht geregeld hardop tijdens het lezen) en ze betrekt iedereen in het verhaal, laat van alles zien. Vraagt om uitleg wanneer er iets instaat wat ze niet begrijpt. Ook ik ben zeer verrast. Tess had een hekel aan lezen omdat het wat moeilijk ging vanwege haar dyslexie maar nu heb ik een geheel andere kant gezien en daar ben ik, als moeder én veellezer, heel blij mee!! Ze is nu begonnen aan 'Het leven van een loser', beschikbaar gesteld door uitgeverij Fontein. Binnenkort daarvan een verslag.

Uitgeverij De Wakkere Muis, jullie hebben er een fan bij, ontzettend bedankt!!!

Geen opmerkingen: