zondag 2 november 2014

´Tango met een knal´ - Yara March

Genre; thriller
Uitgever; 202Publishers
ISBN;9789082139730
Uitgave; paperback
Aantal pagina's; 316
Verschijningsdatum; 26 september 2014


Tango dansen is de grote passie van Carry-Ann. Ze gaat niet voor niets graag naar haar zus Merle die in Argentinië woont. Als Merle een ongelukje krijgt, biedt ze spontaan aan haar te gaan helpen.
Ze komt voor moeilijke keuzes te staan als ze er achter komt dat op de haciënda van de buren twee knappe broers wonen, die ook nog eens goddelijk de tango dansen. Het gevaar blijkt echter niet alleen in de liefde te schuilen.
Brandstichting, sabotage, moord, liefde en bedrog vormen de ingrediënten voor de uiterst explosieve situatie, waar ze in terecht komt. Ineens blijkt haar leven op het spel te staan.

Lezers; Monique, Bianca, Erna en Brigitta

Groepsrecensie gemaakt door Brigitta (team DPB)


Cover:

Monique: De cover van het boek ziet er erg goed uit, het wijnglas met daarin een dansend paar spring er echt uit !De cover krijgt van mij een 9. 

Bianca: De cover vind ik erg mooi gevonden. De letters knallen van het boek en de zin “in haar boeken is niet alleen de liefde gevaarlijk” zit een boodschap die gaandeweg het verhaal helemaal wordt waargemaakt. Het dansende paar in het glas rode wijn is erg mooi gekozen. De cover krijgt van mij een 10! 

Erna: Cover krijgt van mij een 8 , vind het een mooie cover, het lijkt of het wijnglas bovenop het boek ligt. Als je het boek gelezen hebt past de cover ook perfect bij het verhaal. Originele cover! 

Brigitta: Ik vind de cover heel mooi. Het glas wijn met de weerspiegeling er in vind ik knap gevonden, het lijkt net echt wanneer je het in het licht houdt. De cover spreekt me erg aan. Ik geef hiervoor een 9.

Samenvatting:


Monique: Het boek gaat over Carry-Ann die haar zus Merle gaat helpen in Argentinië nadat ze een ongeluk heeft gehad en daarbij haar schouderblad en been heeft gebroken. Merle is getrouwd met Carlos en samen runnen ze de bodega van de familie van Carlos. Het bedrijf is een beetje aan het aftakelen en Merle kwam op het idee om er bungalows te realiseren. Maar nu ze tijdelijk is uitgeschakeld regelt Carlos het zo dat ze hulp krijgt van haar zus. In het vliegtuig komt Carry-Ann in contact met Enrique Rodriquez. Een eerste klas versierder en tevens samen met zijn broer Luc buren van Carlos en Merle die ook een bodega hebben. Enrique is een echte Don Juan en heeft Carry-Ann al snel uitgenodigd voor een feestje. Wanneer Luc Carry-Ann ziet is hij gelijk verkocht, maar aangezien zijn broer zijn zinnen heeft gezet op haar doet hij er eerst niets mee. Zowel Carry-Ann als de broers zijn helemaal gek op dansen en dan vooral de tango. Tijdens de dans met Luc springen er gelijk allemaal vonken in het rond. Er gebeuren echter zeer vreemde dingen zowel op de bodega van Carlos als ook bij de beide broers. Zo blijkt de val van Merle door sabotage te zijn gebeurd. Al snel nadat Carry-Ann aan het werk gaat gebeuren er allemaal bizarre en gevaarlijke dingen. Uiteindelijk , na heel veel spannende gebeurtenissen, loopt alles voor iedereen toch nog goed af. 

Bianca: Tango dansen is de grote passie van Carry-Ann. Ze gaat niet voor niets graag naar haar zus Merle die in Argentinië woont. Als Merle een ongelukje krijgt, biedt ze spontaan aan haar te gaan helpen. Ze komt voor moeilijke keuzes te staan als ze er achter komt dat op de haciënda van de buren twee knappe broers wonen, die ook nog eens goddelijk de tango dansen. Het gevaar blijkt echter niet alleen in de liefde te schuilen. Brandstichting, sabotage, moord, liefde en bedrog vormen de ingrediënten voor de uiterst explosieve situatie, waar ze in terecht komt. Ineens blijkt haar leven op het spel te staan. Tijdens het back-packen leert de Nederlandse Merle de Argentijnse Carlos kennen. Het is van beide kanten liefde op het eerste gezicht. Uiteindelijk trouwt Merle met haar Argentijnse lover en samen zetten zij het familiebedrijf van Carlos voort. Merle ziet kans om het familiebedrijf nieuw leven in te blazen door er een vakantieresort van te maken. De zaken gaan meer dan goed, maar dan krijgt Merle een ongeluk… Nu Merle tijdelijk uitgeschakeld is vraagt Carlos zijn schoonzus Carry-Ann om naar Argentinië te komen om de taken van haar zus over te nemen. Erg lang hoeft zij over zijn voorstel niet na te denken. Wanneer in Nederland alles is geregeld vertrekt zij naar het zonnige Argentinië, het land van de tango, haar grote passie. 

Naast de haciënda van de familie Castillo ligt de wijngaard van de broers Luc en Enrique Rodriguez. Hier gaat het er wat moeizamer aan toe. Na wat tegenslag kunnen ze nog maar net het hoofd boven water houden. Beide broers zijn nog vrijgezel, vooral de jonge Enrique ligt goed bij de vrouwen. Zijn reputatie is dan ook niet vlekkeloos. Op weg naar Argentinië treft Carry-Ann per toeval Enrique in het vliegtuig. Ze hebben een zelfde smaak wat boeken betreft en komen hierdoor met elkaar in contact. Beide zijn ze gecharmeerd van elkaar, als dan ook nog blijkt dat ze dezelfde overstap hebben en Enrique erachter komt dat Carry-Ann bij zijn buurman Carlos verblijft, nodigt hij haar spontaan uit om naar het feest van zijn tante Maria te gaan. Na een innige hereniging met haar zus en een vermoeiende eerste week wordt ze op zaterdagavond door de gebroeders Rodriguez opgehaald om naar het feest te gaan. De eerste kennismaking tussen Luc en haar is voor beide een schok. Tijdens het feest breekt er in de schuur op de haciënda van de Rodriquez brand uit. Met man en macht wordt er vanaf het naastgelegen landgoed mens en materieel ingezet om de brand te blussen. De brand maakt een abrupt einde aan het geweldige feest. Helaas is er ook een lichaam gevonden. Op beide wijngaarden gebeuren vanaf dat moment allerlei opvallende dingen, het lijkt alsof er opzet in het spel is. Een groot concern heeft belangstelling getoond en een bod gedaan op de wijngaarden. Maar zowel Carlos als Luc en Enrique hebben het bod afgeslagen. Is wat er gebeurt toeval, of is
er meer aan de hand? Door de handen ineen te slaan houden de bedrijven het hoofd net boven water, maar voor hoelang nog en tegen welke prijs….

Erna: Het boek gaat over Carry- Ann die haar zus Merle gaat helpen in Argentinië nadat Merle een ongeluk heeft gehad op het resort en de wijngaard van haar en haar man. Zodra Carry-Ann gearriveerd is gebeuren er echter vreemde zaken op het landgoed van de buren, hier wonen twee broers, en later ook op het landgoed van haar zus en zwager. Naast een samenwerking met de broers komt er ook een flink portie romantiek de hoek om kijken want hoewel Carry-Ann zich voorgenomen had niet verliefd te worden op een buitenlandse man ogen de 2 broers toch wel erg aantrekkelijk. 

Brigitta: Carry-Ann van Moor houdt van tango dansen, dit is haar grote passie. Op gegeven dag krijgt zij een telefoontje van haar zwager Carlos Castillo: Haar zus Merle heeft een ernstig ongeluk gehad. Hierop besluit Carry-Ann direct om naar Argentinië te vliegen om haar zus en zwager te helpen op het resort en de wijngaard. Haar uitzendwerk kan wel even wachten, haar zus helpen is belangrijker. Carry-Ann neemt de zorg van het resort op zich voor zover haar zus dit niet aankan. Zij wordt bijgestaan door Carlos en zijn vriend Miguel Durante, de sommelier van de wijngaard. Er blijken echter vreemde gebeurtenissen plaats te vinden en dat is niet alleen het ongeluk van Merle. Gelukkig komt Carry-Ann haar vriendin Ellen, die stewardess is, op gegeven moment ook op bezoek en helpen als zij daar geland is tussen 2 vluchten door. Zij hebben elkaar heel veel te vertellen tijdens deze korte vakantie van Ellen. Ondertussen heeft Carry-Ann ook de twee broers Luc en Eduardo Rodriguez ontmoet die op de buur-haciënda wonen. Behalve dat zij knap zijn blijken zij ook de tango ongelofelijk goed te kunnen dansen. Carry-Ann wil eigenlijk niet verliefd worden op een buitenlandse man maar de broers blijven gevaarlijk vaak in haar hoofd zitten. Door alle gebeurtenissen moeten zij samenwerken en kan zij ze niet ontlopen. Dan blijkt echter dat de broers niet het enige gevaar in Argentinië vormen. Een reeks gruwelijke gebeurtenissen als brand, moord en intriges rondom de wijnproductie maken dat de situatie oploopt. En uiteindelijk komt zelfs het leven van Carry-Ann op het spel te staan, loopt de spanning op en eindigt het verhaal explosief met een knal.

Conclusie:


Monique: Het verhaal trok me erg aan, een combinatie van spanning en romantiek is iets wat me altijd wel trekt in een boek. Het is een boek wat erg gemakkelijk leest en al snel zit je in het verhaal en ben je zo vele hoofdstukken verder. De spanning tussen Luc en Carry-Ann is gewoon voelbaar en dat in combinatie met sabotage, brandstichting en explosieven maakt het een boek die je in 1 ruk uit leest. In het verhaal werd ik toch op het verkeerde been gezet en wist niet wie de dader dat was tot op het moment van de ontknoping.

Bianca: Tango met een knal is het tweede boek van Yara March. Met haar vlotte schrijfstijl neemt ze de lezer mee naar het zonnige Argentinië. Dat Yara van een lekker glas wijn, de tango en de liefde houdt weet ze goed weer te verwoorden in haar boek. Na een spannend proloog zat ik al vrij snel volledig in het boek. Veel hoofdstukken eindigen met een klein bommetje dat ervoor zorgde dat ik door moest lezen. De spanning werd al gelijk vanaf het eerste hoofdstuk opgebouwd. Allerlei draadjes door het verhaal heen vloeide naar het einde toe mooi samen. Ook al was de richting van het verhaal al snel duidelijk, het plot was erg goed uitgewerkt. Ik ben meerdere keren tot tranen toe geroerd, zo intens heb ik met alle personages meegeleefd. Toch is er aan het eind van het boek naar mijn idee een kleine opening gehouden op een vervolg, dus wie weet worden we over een tijdje nog een keer meegenomen naar het zonovergoten Argentinië, het land van de tango, wijn en de liefde! 

Erna: Ik hou zelf van thrillers maar voor mij persoonlijk leest dit boek niet als een thriller ,meer als een chicklit met een beetje spanning. Ik vind het "te eenvoudig" geschreven en niet spannend. Ik dacht te weten wie "de dader" was en daarin had ik gelijk. Ook vond ik de schrijfstijl niet erg prettig, in 1 hoofdstuk word er vaak vanuit meerdere personen gesproken ,en dat maakt dat ik het wat onduidelijk vind en verwarrend. Ik denk dat dit boek heel prettig te lezen is voor diegene die ook van romans en chicklits houdt. Helaas behoor ik niet tot die groep en was het in die zin voor mij teleurstellend omdat ik veel spanning mistte en het boek te romantisch vond. Het viel mij op dat de liefde en verliefdheid en romances een erg grote rol speelt in dit boek , iedereen lijkt verliefd te worden op elkaar ...en ook nog zonder elkaar echt te kennen .. Het bekende "liefde op het eerste gezicht" komt vaak naar voren . Ik kende de schrijfster niet en helaas blijft het bij mij ook bij dit boek en ga ik de andere boeken niet lezen. Ik vond de schrijfstijl ook niet erg prettig , ik heb nog nooit gehoord van: "ik voel me dubbel". Ook vond ik het erg verwarrend dat ze in hetzelfde hoofdstuk van de ene personage in de andere overgaat. 

Brigitta: “Tango met een knal” is leuke combinatie tussen chicklit en een thriller hoewel de spanning wat mij betreft zeker wel meer mag zijn. Het verhaal leest lekker weg maar is ook erg makkelijk, het vraagt weinig van je fantasie. Daarbij een heel hoog romantiek-gehalte wat hoort bij een chicklit.

Eindoordeel:


Monique: Het boek krijgt van mij 5 sterren en ik zou het anderen zeer zeker aanraden om te lezen.

Bianca: Tijdens de boekpresentatie, waarbij ik aanwezig mocht zijn, gaf Yara aan een veelzijdige lezer te zijn. Een schrijfster zoals Jill Mansel kan haar zeker bekoren. Ik durf te zeggen dat “Tango met een knal” niet zou misstaan in een rijtje met Jill Mansel. Wie van een lekkere spannende roman houdt kan ik dit boek dan ook van harte aanbevelen! Wanneer een schrijver mij op deze manier weet te boeien en vast te houden kan ik niet anders dan het boek belonen met 5 *****. 

Erna: Ik geef het boek 2 en een halve ster. 

Brigitta: Ik geef het boek 3 sterren. Deze voor het boek zelf maar zeker ook omdat ik de cover erg mooi vind en het boek zeker ophaalt.


Eindoordeel groepsrecensie:

Na “Cupcakes en een koffer” is dit het 2e boek van Yara March. Het boek scoort heel verschillend. Leuk om te zien hoe een ieder haar beoordeling verwoordt. 
Het boek scoort onder de recensenten een (kleine) 4 ****. 
Opvallend is hoe goed de cover ook scoort, heeft een grote aantrekkingskracht. Het smaakt dus naar meer.

Petje af voor Erna en Monique, dit is hun eerste recensie. Goede binnenkomers voor onze debutanten! En succes met de recensies die gaan volgen.

Onze recensent Karin is helaas niet in staat geweest een recensie te maken vanwege gezondheidsredenen. Zij vond het boek wel erg goed. Wij wensen haar heel veel sterkte toe!Geen opmerkingen: