woensdag 25 februari 2015

'Passagier 23' - Sebastian Fitzek, gelezen door Coenraad

Genre: Thriller
Uitgever; The House of Books
ISBN: 9789048825271
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s; 352
Uitgave; 30 maart 2015
5*****

Passagier 23 is het verhaal dat draait om politiepsycholoog Martin Schwarz . Hij ( Martin) is zijn vrouw en zijn zijn zoontje verloren tijdens een vakantie op een cruiseboot Sultan of the Sea. Wat er precies is gebeurd niemand schijnt het te weten en te kunnen achterhalen hoe het kon gebeuren. Martin heeft zich voorgenomen nooit meer een voet aan boord van een cruiseschip te zetten. Op een dag wordt hij gebeld door een oude dame Gerluide Dopkowitz . Zij bevind zich op het cruiseschip de Sultan of the Sea. Martin besluit toch aan boord te gaan maar niet voor lang alleen om te kijken wat ze voor hem in petto heeft. Dan krijg hij te horen dat er een meisje verdwenen was en dat dit meisje is teruggekeerd op de Sultan of the Sea – samen met de teddybeer van zijn zoontje. Hij besluit op onderzoek te gaan en stuit om bizarre gebeurtenissen.....
Passagier 23 bestaat uit verschillende verhaallijnen en karakters . Je ben vanaf de proloog al meteen in de ban van het verhaal en Fitzek weet dit tot het einde vast te houden. Gedurende het verhaal denk je ooo het zit zo of zo maar Fitzek weet er steeds weer een nieuwe wending in het verhaal te brengen. De personages zijn divers en hebben hun eigen stijl en inbreng in het verhaal en vraag je jezelf af wat heeft dit allemaal met elkaar te maken maar uiteindelijk valt alles mooi in elkaar. De korte hst zijn krachtig geschreven volop met spanning en dan ineens is er een dosis humor die je even laat bijkomen van de volop aanwezige spanning. Er wordt niets te vroeg van het plot prijsgeven integendeel je wordt regelmatig op het verkeerde been gezet.
De schrijfstijl van Sebastian Fitzek vond ik Prettig ,krachtig , goed uitgewerkt , prachtige wendingen in het verhaal en tussendoor een leuke humor .
Sebastian Fitzek heeft met passagier 23 een waanzinnige thriller neergezet die naar meer smaakt.

Coenraad

Geen opmerkingen: