maandag 16 maart 2015

Binnenkort in gesprek met.........Sarah Meuleman

Kort geleden is dit boek gerecenseerd in onze leesclub 'De zes levens van Sophie'. Redenen genoeg om eens met de auteur van dit bijzondere debuut in gesprek te gaan. De vragen zijn gemaild, nu wachten op de antwoorden.

In het kort; 

Spannend, ontroerend, intelligent: De zes levens van Sophie is een roman die zindert van de ambitie en de suspense.
België, jaren negentig, het tijdperk-Dutroux. Hannah en Sophie zijn twaalf en delen alles met elkaar, zoals alleen twaalfjarige meisjes dat kunnen. Als Hannah valt voor de charismatische Damiaan, verandert hun vriendschap. Dan, na een nachtelijk feest in het dorp, komt Sophie niet meer thuis.
Achttien jaar later woont Hannah in New York. Ze is succesvol als columnist voor een modeblad, maar besluit het roer drastisch om te gooien. Ze trekt zich terug in een kamer in Brooklyn om een biografie te maken over beroemde schrijvers: Agatha Christie, Barbara Follett, Virginia Woolf. Drie vrouwen die worstelden met vragen over familie, trouw en ambitie; drie schrijvers die op een dag spoorloos verdwenen.
Hannah’s zoektocht naar de vrouwen roept vragen op die ze lang heeft verborgen. Wat is er die nacht gebeurd met Sophie? Waarom heeft ze haar laten gaan? Wat weet Hannah?
Sarah Meuleman neemt de lezer mee op een opwindende tocht die leidt van het Vlaamse platteland naar New York, van de Witte Marsen in België naar het Engeland van de Eerste Wereldoorlog. Spannend, ontroerend, intelligent: De zes levens van Sophie is een roman die zindert van de suspense. Voor liefhebbers van The KillingMystic River en Gone Girl.Geen opmerkingen: