donderdag 26 maart 2015

Boekpresentatie 'Hitte' van Lis Lucassen (Olga Hoekstra). Karin Hazendonk doet verslag

26 maart 2015
Boekpresentatie Hitte van Lis Lucassen (Olga Hoekstra)
Boekhandel Verkaaik – Gouda


Al een gezellige voorpret vandaag op de verschillende social media. Het thema van de presentatie was – hoe kan het anders – zinderende zonneschijn. De uitdaging was, om eind maart in Nederland waar het wel herfst lijkt, zo zomers mogelijk gekleed naar de presentatie te komen. Er waren er een aantal die deze uitdaging aangegaan zijn. Ik moet eerlijk toegeven dat ik me in winterkleding toch wat prettiger voelde.

De ontvangst was leuk met een zomerse cocktail en mini-gebakjes met de cover van het boek erop. Olga liep wat nerveus heen en weer – heerlijk herkenbaar – terwijl de boekhandel aardig volstroomde.
Om half acht begon de presentatie, die aan elkaar gepraat werd door Freya van Storm Publishers met de mooie boektrailer van Hitte.

Daarna de uitreiking van het eerste exemplaar aan Lisette Jonkman – auteur van o.a. Verkikkerd. Olga kwam er niet onderuit en vertelde ons hoe Hitte tot stand was gekomen. Tijdens haar vakantie op het eiland Mallorca bij het zwembad. Overigens helemaal geen slechte plek om een idee voor een boek te krijgen.

‘Hoe zou het zijn als je in deze hitte, je kleren niet uit durft te trekken om in je zwembroek bij het water te gaan zitten? Wat doe je in het animatieteam van een hotel, terwijl je hier helemaal niet wilt zijn?’

De hoofdpersonages van haar boek werden geboren.
Olga beantwoordde nog wat vragen uit het publiek. Ze vertelde ons dat ze heel bewust had gekozen voor een pseudoniem voor haar New Adult boeken om verwarring te voorkomen. Olga is bekend als thrillerschrijfster onder haar eigen naam.

Olga vindt het heerlijk om naast thrillers ook in een ander genre te schrijven. Ze vindt het ook niet moeilijk om over te schakelen maar – zegt ze lachend – het is ook leuk om naar een happy end te schrijven.

Nadat de keuze was gemaakt wie het meest zomers op de presentatie aanwezig was en een winactie met lootjes en de uitreiking van de twee leuke prijspakketten was het voor Olga tijd om te signeren en na te praten.

Een gezellige presentatie met stralende Olga in het middelpunt.  

Karin 
(foto's zijn met toestemming van Karin geplaatst en blijven haar eigendom)


Binnenkort is dit boek in de leesclub, inschrijven is gestart via onze Facebook. Klik hier

Geen opmerkingen: