dinsdag 17 maart 2015

Nominaties Kinderjury 2015 bekend! Win dit pakket bij Unieboek!!


-De onmogelijke opdracht van Bakkerij Bliss 
Nog meer magie en lekkernijen in de Bakkerij Bliss-reeks In dit derde deel neemt het verhaal van de familie Bliss de laatste, onverwachte wendingen. Tegelijk blijft het succesrecept ongewijzigd. Na haar overwinning op het Gala des Grands Gâteux is Roos Bliss wereldberoemd, maar daar zat ze niet op te wachten. Ze heeft geen moment rust meer. Dan wordt ze ontvoerd door de directeur van Mostess Snack Cake Corporation, een enorme bakkerij. Roos moet een aantal recepten verfijnen, zodat ze beter verkopen. Roos gehoorzaamt zodat ze zo snel mogelijk weg kan, maar al snel blijkt dat de cakejes en koekjes allesbehalve veilig zijn, maar juist zeer verslavend. Als ook Roos’ ouders worden gegijzeld, moet ze heel snel een slim plan verzinnen.

-De mysterieuze zolder  
Een geniale uitvinder, bizarre gadgets en een superspannend avontuur...
Een mysterieuze zolder...
In zijn nieuwe huis vindt Nick allerlei vreemde voorwerpen op zolder. Nietsvermoedend verkoopt hij ze tijdens een garage sale, maar dan komt hij erachter dat er iets bijzonders met de spullen aan de hand is. Zo is er een camera die laat zien wat er over 24 uur gaat gebeuren, en een bandrecorder die opneemt wat je denkt maar liever niet zegt. Daarom gaat hij op zoek om alles weer terug te krijgen.

Al snel wordt hij op de huid gezeten door een club duivelse natuurkundigen. Want al die speciale apparaten zijn uitvindingen van de grote geleerde Nikola Tesla en iedereen is uit op zijn erfenis: zijn nooit ontdekte meesterwerk.
Nick en zijn vrienden zijn in groot gevaar! Het is het begin van een zinderend en meeslepend avontuur...


-Dummie de mummie en de ster van Achnetoet 
Deel 6 in de hilarische, superspannende serie over Dummie de mummie
Meester Krabbel krijgt bezoek van een excentrieke, oude studievriend.
Niklas Celsius is astronoom en kan geweldig vertellen en binnen de kortste keren raken Klaas, Goos en Dummie in de ban van sterrenkunde. Terwijl ze naar de sterren kijken, herinnert Dummie zich steeds meer van vroeger. Ergens tussen de sterren staat zijn vader Achnetoet, dat heeft Hepsetsoet hem verteld!
Omdat Nederland te licht is om veel sterren te zien, vraagt Niklas of Klaas, Goos en Dummie met hem mee willen naar de sterrenwacht in Oostenrijk. Daar is veel meer te doen… skiën bijvoorbeeld! Klaas, Goos en Dummie vieren een vrolijke wintersportvakantie. Maar dan gaat het mis. Niklas, Dummie en Goos verdwalen midden in de nacht en vallen in een gletsjerkloof. Kunnen de sterren hen redden?

-Rover en broertje 
Rover en Broertje is het verrassende verhaal over Robin en Bram: twee stoere broertjes van wie de ouders opeens zijn verdwenen.
Daardoor moeten de broers het ineens met zijn tweeën zien te rooien. En dat valt nog niet mee! Ze besluiten om te gaan roven. Robin noemt zichzelf voortaan Rover en Bram noemt hij Broertje. Het roven gaat een tijdje goed, totdat de politie eraan te pas komt. Uiteindelijk missen de jongens hun ouders toch te erg en besluiten ze om hen te gaan zoeken…
  • Verrassend debuut van winnares Karen Slaughter-schrijfwedstrijd
  • Toegankelijk geschreven verhaal, om voor te lezen en zelf te lezen
  • Met fantasievolle illustraties van Mark Janssen

-Superjuffie in de soep 
Lees alle avonturen van Superjuffie!
Het is al de tweede keer in korte tijd dat er bijna een dier stikt in een stuk plastic dat in de zee drijft.
Juf Josje en de kinderen besluiten daar iets tegen te doen, maar meester Snor vindt dat helemaal geen goed plan. Hij vindt dat juf Josje de kinderen te veel opjut, en houdt haar nog beter in de gaten dan anders. Het is vreselijk moeilijk om steeds weer nieuwe smoezen te verzinnen. De dag dat meester Snor haar gaat ontslaan lijkt steeds dichterbij te komen. Ook al is de dreiging groot, Superjuffie vliegt toch weg om een bruinvis in nood te redden. Maar kan ze eigenlijk wel zo lang onder water blijven?

-Max en de ontplofte vriendschap 
In dit tweede deel van de spannende, hilarische serie Kinderen van het Kattenpleintje spelen Max en Sjoerd de hoofdrol.
Max en Sjoerd zijn al vrienden vanaf de zandbak. Nu heeft de gemeente het plan om hun geliefde speeltuin op te offeren aan parkeerplaatsen. Hierdoor komen de twee jongen opeens lijnrecht tegenover elkaar te staan.

Ideaal om voor te lezen, in de klas of thuis. En heerlijk om zelf te lezen. Met karakteristieke illustraties van Annet Schaap.

Jacques Vries heeft een indrukwekkend oeuvre, is Kinderboekenambassadeur en onder andere bekend van De bende van De Korenwolf.

 
Wil jij kans maken op dit geweldige pakket?
Mail dan de reden waarom juist jij dit pakket verdient,
én je gegevens naar promotie@unieboekspectrum.nl, o.v.v. 'kinderjury'
Meedoen kan t/m 20 april. De prijswinnaars worden op de hoogte gebracht per e-mail.

Meer weten? http://www.unieboekspectrum.nl/

Geen opmerkingen: