donderdag 30 april 2015

Lezer van de maand april; Lisette

Stel je eens voor, wie is Lisette?
Ik ben Lisette. Net 44 jaar geworden. Sinds januari 1996 samen met mijn man Richard en sinds april 2003 moeder van een dochter. We hebben vier poezen. Borretje van circa 15 is onze oude dame. Ze was de poes van mijn overleden schoonmoeder. Verder hebben we Kikiboo van bijna drie, Ieniemienie van 10 maanden en Bonus van een half jaar.
Je kunt wel stellen dat ik een kattenliefhebber ben, maar honden vind ik ook heel leuk. Naast onze poezenbende hebben we ook nog twee Vlaamse reuzen. Pluis van bijna vier en Huppie van bijna drie.
Ik ben eerlijk, open, intelligent, was heel sportief, maar door een aangeboren aandoening helaas niet meer in staat om echt te sporten. Ik heb gevoetbald, gehandbald, getennist en eigenlijk op school alle balsporten wel gedaan. Sinds 2010 ben ik, zoals dat tegenwoordig heet, duurzaam arbeidsongeschikt. Dat was aan de ene kant fijn, maar aan de andere kant heel erg wennen. Ik besteed mijn tijd aan lezen, sindskort aan recenseren, contacten onderhouden via Facebook, onze dochter aanmoedigen bij het voetballen en schaken. Ik geniet van series zoals The big bang theory, Castle, Person of Interest, Criminal Minds, Rizzoli and Isles, Broadchurch en nog meer. Ik ga graag naar de bioscoop. Tegenwoordig veel met onze dochter. Ik heb nu alle superhelden films wel zo’n beetje bekeken en er van genoten. Verder vind ik het heerlijk om te leren. Het liefst via de Universiteit van Nederland, Open Course ware (zoals coursera, FutureLearn).

Welk genre lees je graag?
Ik vind veel genres leuk. Thrillergenre lees ik het meest, maar ik lees ook graag romans, historische romans, young adult, fantasy, chicklit bij tijd en wijle, autobiografieën, waargebeurde verhalen, en informatieboeken.

Wat is je favoriete boek aller tijden?
Mijn favoriete boek aller tijden vind ik heel erg lastig kiezen. Een top vijf vind ik al moeilijk, maar dit zijn een aantal voorbeelden;
a) IJzig hart van Almudena Grandes.
b) De Kathedraal en de brug naar de hemel van Ken Follet
c) De century trilogie van Ken Follet
d) Matterhorn van Karl Marlantes
e) Haar naam was Sara van Tatjana de Rosnay
f) De theeroos van Jennifer Donnely
g) Trinity van Leon Uris

Waar lees je het liefst?
’s Winters het liefst in bed. ’s Zomers het liefst in de luie stoel in de tuin. In principe lees ik overal.

<Een van de boekenkasten van Lisette.

Naar welke vijf boeken kijk je het meest uit in 2015?
Verbroken van Linda Jansma,
Zwarte dageraad van Börjlind en Börjlind
Tricky Twenty two van Janet Evanovich
Het Engelse meisje van Margaret Leroy
Brush back van Sara Paretsky.

Deze vijf heb ik net opgezocht. Ik heb er meestal geen idee van wanneer een boek uitkomt. Ik kom dat meestal per ongeluk tegen of in het geval van Janet Evanovich dan weet ik dat er een nieuwe uit zal komen, omdat ze jaarlijks een boek uitbrengt in de Stephanie Plum series. Ik vind dat zo’n leuke serie. Humoristisch en misdaad ;-)

Hoe hoog is de NTL- stapel en welk boek ligt er klaar?
Wild van Cheryl Strayed ligt klaar, maar krijg zo eerst 4008 van Jara Lee om te recenseren voor DPB.

Geen opmerkingen: