woensdag 27 mei 2015

'De terugkeer van de healers' - Joy Ligteringen


Genre; Roman
Uitgever;  New Lemurian Books
ISBN;  9789082328103
Uitvoering; paperback
Aantal pagina's; 321
Uitgave; juni 2012

Eva Goudsmid is wanhopig. De gevolgen van een auto ongeluk hebben haar gezondheid aangetast, ze kan niet meer werken en haar grote liefde lijkt onbereikbaar. Ze kiest uiteindelijk voor het spirituele pad en onderneemt als eerste stap een zielereis die haar dwingt om de confrontatie aan te gaan met haar angsten, onzekerheden en verborgen trauma’s. Wat zich vervolgens ontrolt lijkt op een tocht door Dante’s hel, waarbij Eva wordt begeleid door onverwachte helpers.

Cover
Op de cover staat een een knielende vrouw, weerspiegelt in het water met water dat rimpelt alsof ze haar handen wast. Het is een rustgevend beeld met veel wit van kleding en licht dat de vrouw omgeeft. Het zou zomaar de schrijfster van dit verhaal kunnen zijn. Ik geef hiervoor een 8,5 omdat het beeld het verhaal mooi weergeeft.

Samenvatting
Eva Goudsmid is 54 jaar en heeft net een relatie achter de rug met Bas en is op zoek naar hoe verder. Zij is 2x getrouwd geweest en is erg spiritueel. Eva ontmoet tijdens een treinreis een engel. Eva vraagt zich af wat haar lot is in dit leven. Dan vraagt haar advocaat Max Tan haar hulp om eea af te handelen mbt haar tweede echtgenoot Mahmood, Eva weet dan dat zij nog iets met Max moet. Ze voelt zich echter vaak niet goed genoeg en wil verder. Ze wil graag een partner voor haar verdere leven. Wat is haar doel in dit leven en wat hebben vorige levens hiermee te maken? De engel vraagt of zij contact wil met Mehmet, de healer van een zielengroep. Haar vriendin Maria is haar raadsvrouw en lezeres van kaarten. Zij geeft Eva advies en helpt haar op weg. Eva vaagt zich af waarom Max steeds op haar pad komt, zijn zij tweelingzielen? Dan blijkt dat zij elkaar al in eerdere levens ontmoet hebben en Eva vraagt zich af of Max de man van haar leven is. Max zit echter op een heel ander level en is zich niet bewust van de geestelijke belevingen van Eva. Ze deelt haar ideeën met Sofia, haar steun en toeverlaat. Eva maakt ondertussen verschillende zielereizen met behulp van Ayahuasca-drank en leert zij oa. healers en haar persoonlijkheden uit vorige levens kennen. Zij wordt door velen uit de geestelijke wereld geholpen om haar doel in dit leven te leren kennen en aanvaarden. Zij stopt met werken en gaat een boek schrijven, hierbij krijgt zij steun van James Joyce, ooit de vader van Eva en krijgt zij de opdracht het vel van haar ziel te schrijven. Ook ontmoet zij Gabriël, reader en coach voor de lichtwerkers zoals Eva. Zij vervalt menig keren in oud gedrag en valkuilen maar heeft veel hulp om alles uit te zoeken. Zij leert zichzelf steeds beter kennen en daarmee zichzelf te vertrouwen. “In dit leven wilde je onder meer ervaren wat het is om vol vertrouwen te zijn, in jezelf, en de leiding vanuit de geestelijke wereld. Vertrouwen vraagt geduld”. En wanneer Eva vertrouwen heeft wordt haar opdracht steeds duidelijker.

Conclusie
Dit boek is een verslag van een magische reis, zoals op de cover staat. Het verhaal is inderdaad een duizelingwekkende reis. Er gebeurt heel veel. De hoofdstukjes zijn kort en krachtig en nemen je mee van het een naar het ander. De gebeurtenissen die Eva meemaakt zijn erg veel en het gaat ook erg snel, ze “valt” van het een in het ander. Soms is niet duidelijk wat realiteit of onderdeel van de reis is, je moet heel snel schakelen. Bovendien denk ik dat je enige kennis moet hebben van verschillende bovennatuurlijke zaken anders is het wel heel moeilijk te volgen. Het komt dan op mij soms surrealistisch over. Er wordt vaak met een vanzelfsprekendheid verteld over ontmoetingen en reizen gesproken die ik niet ken. Daarom is het soms wat moeilijk te volgen. Je moet er echt voor open staan. Ayahuasca-drank is een middel wat gebruikt wordt tijdens de zielenreizen van Eva. Dit is een hallucinogene drank. Dit maakt een en ander duidelijk. Het verhaal is op waarheid gebaseerd maar is nog niet af. Vandaar het tweede deel “Het temmen van de olifant”. Ik hoop dat Eva vindt wat ze zoekt… 

Wanneer mensen open staan voor dit soort magische reizen is het zeker een aanrader daarom geef ik geef dit boek 3*** 

Brigitta (team DPB)

Geen opmerkingen: