zondag 28 juni 2015

'Het temmen van de olifant' - Joy Ligteringen


Genre; Roman 
Uitgever; New Lemurian Books
ISBN; 9789082328110
Uitvoering; paperback
Aantal pagina's; 331
Uitgave; februari 2015

Eva Goudsmid zet haar magische reis voort, niet alleen onderzoekt ze de waarde van mediums en orakels maar komt ze ook voor grote uitdagingen te staan. Als ze in een situatie terechtkomt die veel lijkt op wat in een lang voorbij leven is gebeurd, krijgt ze de gelegenheid dat wat toen is ontstaan aan karma op te lossen. Zoekend naar de weg eruit staat ze plotsklaps voor een olifant die haar de weg verspert en klinkt ook nog eens de roep uit het veld van de Grootmoeders. De uitdagingen lijken in aantal toe te nemen en haar taak met de dag groter. Zal het Eva lukken door al haar barrières heen te breken? Hoe kun je berichten uit de wereld van de spirit trouwens uitleggen, zijn ze wel eenduidig? En… hoe zal de liefde in haar leven zich verder ontwikkelen?

Cover

Er staat een vrouw in een felgroene jas middenin een droog grasveld met aan de rand wat struiken en bomen Zij kijkt op naar een prachtige olifant. Zij lijken elkaar te respecteren. Achter de vrouw staat een reiskoffer met een handvat iets omhoog. De bagage die zij meeneemt. Op het vorige boek had ik het vermoeden dat de vrouw op de cover de schrijfster was maar dat is op deze cover heel duidelijk. Op de rug van het boek staat nog een kasteeltoren die in brand staat. Deze zou je bijna missen.

Samenvatting 

Eva zet haar zoektocht naar de ware liefde en het doel in haar leven voort. De zaak rondom het ongeluk is nog niet rond en Eva komt steeds
verder in geldnood. Haar eerste boek is af maar zij wil toch het pad wat zij ingegaan is verder onderzoeken. Het is haar inmiddels duidelijk dat zij moet werken aan de familiegeheimen, het vinden van een gelijkwaardige relatie en haar samenwerking met Tithua. Zij zoekt hiervoor heel veel hulp bij verschillende mediums, een astroloog, de I Tjing. Samen met haar vriend Anton komt zij een heel eind. Op haar pad ontmoet zij ook verschillende mannen maar ze komt elke keer tot de conclusie dat hij niet de ware is. Zij verhuisd verschillende keren, zelfs een keer naar Damanhur in Italië. Overal vindt ze wat maar ze moet verder. Ze zoekt een ralatie-coach en komt steeds dichter bij zichzelf en het zoeken naar wat voor haar belangrijk is. Wanneer zij aan een 10-daagse Vipassana meditatie meedoet leert zij de ware kracht van haar brein en leert zo om te gaan met de wet van de aantrekkingskracht. Dat wat je denkt en voelt trek je aan. En als je negatief over jezelf denkt en voelt dan komt dat op je pad. Probeer je dat om te buigen naar iets positiefs dan komen je wensen uit. Eva komt stapje voor stapje dichter bij haar ware zelf.

Conclusie 

Dit boek is het tweede deel uit een trilogie en op waarheid gebaseerd. Het boek is een opvolging in de magische reis van Eva. Ze heeft wederom veel hulp van verschillende partijen op aarde en in de geesteswereld. Dit komt op mij heel druk en chaotisch over. Ze moet van alles, heeft geen geld maar dit alles kost bakken met geld. Er wordt continu geschakeld van het een naar het ander. De een zegt dit de ander zegt dat. Hoe meer informatie er komt hoe meer vragen het oproept. Ik zit zelf niet in de spirit-wereldje en het komt op mij heel heftig over: waarom doet iemand dit zichzelf aan om elke keer kotsend een healing te moeten ondergaan? Waarom laat je je continu vertellen wat je moet doen? Waarom stel je je zo afhankelijk op? Dit maakt het boek vooral weer heel veel. Het kostte me meer energie dan dat het me gaf. In het eerste boek was ik nog nieuwsgierig maar hier raakte ik de draad kwijt. Ik ben ervan overtuigd wanneer je meer in dit wereldje zit en beter bekend bent met de spirits dat het een prachtige reis is en dat je er veel troost en liefde uit kunt halen. Het is heel bijzonder om deze reis zo te verwoorden en te delen. Ik ben echter te nuchter hiervoor… helaas. Ik geef 2 sterren**.

Beschouw uw brein als een wilde olifant, heb eerbied voor zijn kracht en weet dat slechts met veel geduld u deze kracht kunt temmen. Weet u deze kracht werkelijk te temmen dan hebt u een geweldige en zeer krachtige dienaar voor de rest van het leven.

Ik dank Joy voor het beschikbaar stellen van deze boeken. Ik zal ze graag delen met liefhebbers. 
Warme groet, Brigitta (team DPB)

Geen opmerkingen: