vrijdag 17 juli 2015

Winactie!! 'Onder water' van Linda Jansen17 juli is 'Onder water' van Linda Jansen officieel uitgekomen en hier bij DPB hebben we een winactie! Wil jij kans maken op dit geweldige debuut en meewerken aan een heuse groepsrecensie? Doe dan mee en reageer voor 22 juli middernacht a.s. op lettervreters@gmail.com

Wat moet je doen? Geef een originele/gekke/serieuze beschrijving van jouw 'perfecte buur'. Het team van DPB en Uitgever NAU kiezen een winnaar. 

Let wel! Winnen = recensie schrijven! Dus doe alleen mee als je aan die voorwaarde wilt-kunt voldoen. De recensie dient uiterlijk drie weken na ontvangst van je boek bij ons binnen te zijn. 

Hoe sterk moet iemand zijn om hoofd, liefde en familie boven water te houden?


Liz met haar vriendinnen
‘Ik voel helemaal niets meer.’ Geen pijn of verdriet, als ik denk aan Tom met een andere vrouw in zijn armen. Ik wil anders leven. Ik wil bemind worden. We staarden alle drie voor ons uit. Zei ik de waarheid?

Toms overpeinzingen
Ik weet dat je teleurgesteld bent in mij en in ons leven samen. Je laat het me elke dag voelen, maar ik zit gevangen in dit keurslijf. Als een sluipende panter komt het onheil op me af. Ik moet iets doen, voordat het monster alles verslindt wat me lief is.

Liz´ overpeinzingen
Het is moeilijk te bevatten dat Tom nog een kant blijkt te hebben en die twee levens vrij prima weet te scheiden. Onderhuids speelt hier meer, iets wat hij blijkbaar niet als fout ervaart.

Stef tegen zijn vriend Tom
‘Je zegt zelf dat je Lara en Liz niet kwijt wilt, zij zijn je leven nu, en terecht. Makker, je weet hoe ik erover denk. Ik begrijp je standpunt over haar, maar je leven is bij hen. Denk je niet dat je al ver op weg bent om ze te verliezen?’

Liz over haar minnaar
Als ik terugdenk aan ons samenzijn word ik weer warm vanbinnen. Ik heb dit nodig; hem nodig. Het gevoel dat hij me geeft, mijn vrouw-zijn, weten dat iemand me zo begeert. Noem het sensualiteit, verlangen of wat dan ook, het is er.

Suus tegen haar vriendin Liz:
‘Wat wil je ermee bereiken? Oog om oog, tand om tand lijkt me niet de oplossing om je huwelijk te redden. Een keer samen praten, is dat misschien een idee?’

Flaptekst;

Zou het niet heerlijk zijn om op nieuwjaarsdag alle ellende van het afgelopen jaar achter je te laten? De zwarte pagina’s uit je leven te scheuren en volledig blanco opnieuw te beginnen...

Oudejaarsavond. Champagne bruist vrolijk in kristallen glazen en het gonst van de goede voornemens van rijke vrienden, terwijl Liz haar man Tom observeert. Een aantrekkelijke, charismatische man en de trotse vader van hun dochtertje Lara. Tom is vaak van huis en Liz´ gevoel van geborgenheid is door de jaren heen weggeëbd. Ze heeft geen besef van het leed dat Tom onderhuids voor haar verborgen houdt. Zijn verantwoordelijkheden drukken zwaar op hem. Naast Liz’ argwaan en het financiële noodweer waarin zijn bedrijf verkeert, is er de pijn in een Zwitserse kliniek.
Die avond ziet de mooie, lichtelijk aangeschoten Liz een paar donkere ogen op haar gericht die toebehoren aan een jonge man, type covermagazinemodel. Zo iemand kijkt heus niet naar een vrouw van vijfendertig, denkt ze. Over de datum heet dat.
In het nieuwe jaar feest en borrelt Liz vrolijk door met haar vriendinnen, die voor haar door het vuur gaan. Ze blijft geld als water uitgeven en ´neemt´ een minnaar, die haar kolkende rivieren van hartstocht en sensualiteit laat ervaren. Tegen deze achtergrond vecht Tom eenzaam en in stilte voor alles wat hem dierbaar is.


Het idee voor deze roman ontstond toen de auteur, Linda Jansen, geïntrigeerd raakte door de in de media veelvuldig terugkerende term ‘onder water’. De verhalen achter dit crisiswoord, over de impact van echte en onechte vriendschap en de invloed van financiële problemen in echtelijke relaties, lieten haar niet los. Zo ontstond haar roman Onder Water, over twee mensen en hun liefde, die ten onder dreigt te gaan.

Geen opmerkingen: