donderdag 27 augustus 2015

'After 3 ~ Hij hoort bij jou' - Anna Todd


Genre: New Adult / Roman
Uitgever: Boekerij
ISBN: 9022572978
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 672
Verschijningsdatum: juli 2015

Met dank aan Uitgeverij Boekerij voor dit recensie exemplaar.

De liefde tussen Tessa en Hardin is nooit makkelijk geweest. Maar nu is het verwarrender dan ooit…

Net wanneer Tessa de belangrijkste beslissing van haar leven neemt, verandert alles. Onthullingen over Hardin zetten al haar zekerheden op losse schroeven en brengen hun zwaar bevochten toekomstplannen ineens weer buiten bereik. Niets en niemand is zoals Tessa dacht. Niet haar vrienden. Niet haar familie. En Hardin, de enige persoon op wie ze dacht te kunnen bouwen, toont geen enkel begrip voor Tessa als hij erachter komt dat ook zij geheimen verborgen heeft gehouden.
Voor Tessa is deze vicieuze cirkel van jaloezie, onvoorspelbare woede en vergeving uitputtend. Ze heeft nog nooit zulke intense gevoelens voor iemand gehad – maar is het al die drama’s wel waard? En als Tessa nu haar hart volgt… is het dan definitief voorbij?

Gelezen in deel 1 en 2
Tessa woont alleen met haar moeder voordat zij naar de universiteit gaat. Haar ouders zijn gescheiden, en ze heeft haar vader al 9 jaar niet meer gezien. Haar moeder heeft hard gewerkt om Tessa een onbezorgde jeugd te laten leiden, al mist ze haar vader wel enorm en blijft ze zich afvragen hoe het met hem gaat. Tessa heeft al jarenlang een relatie met Noah, wanneer zij op de campus Hardin leert kennen is het voor haar al vrij snel duidelijk dat de gevoelens die ze voor Noah heeft niet horen bij een liefdesrelatie. Haar moeder blijft de relatie met Noah pushen, na een blik op Hardin weet ze al dat hij niet goed genoeg voor haar dochter is.
Hardin heeft een moeilijke jeugd gehad. Een heftige gebeurtenis uit het verleden heeft ervoor gezorgd dat hij is geworden zoals hij is. Zijn ouders zijn gescheiden, zijn moeder woont nog in Engeland en zijn vader heeft in Amerika een nieuw bestaan opgebouwd. Hij is getrouwd met Karen en is de stiefvader voor Landon. Ken, de vader van Hardin, is de rector van de universiteit. De enige twee mensen die hier naast Hardin weten zijn Tessa en Landon. Hij geeft zijn vader de schuld dat hij zo is beschadigd en laat dat ook duidelijk merken. Tessa zorgt er uiteindelijk voor dat Hardin heelt, zij prikt door zijn stugge en botte houding heen en laat hem voelen dat hij niet alleen is.
Hardin is erg bezitterig ten opzichte van Tessa, hij duld geen enkele man in haar buurt. Landon is hierop de enige uitzondering. Tessa ziet in Hardin de liefdevolle man die hij diep in zichzelf verstopt heeft, steeds weer vergeeft ze hem zijn jaloezie en de daarmee gepaard gaande ruzies…..

Deel 3
Tessa en Hardin draaien nog steeds de hele tijd om elkaar heen. Het zijn twee tegenpolen die elkaar maar blijven aantrekken en afstoten. Ze kunnen niet met, maar zeker niet zonder elkaar. Wanneer Hardin erachter komt dat Tessa naar Seattle gaat verhuizen is dat weer de aanleiding tot een hele reeks ruzies. Hij wil graag dat zij met hem naar Engeland verhuist. Toch kiest zij voor zichzelf en vertrekt naar Seattle, ondanks dat zij hiermee haar relatie met Hardin op het spel zet.

De cliffhanger van deel 2 is de proloog van deel 3, Tessa komt oog in oog te staan met Richard, haar vader. Hij leidt een zwervend bestaan en omdat hij haar vader is neemt Tessa hem tot ergernis van Hardin mee naar hun appartement. Als Tessa in Seattle zit staat Richard ineens bij Hardin op de stoep. Hardin ontdekt dan dat Richard verslaafd is aan de drugs, een gegeven dat hij voor Tessa verborgen probeert te houden.

De relatie met Tessa zorgt ervoor dat Hardin milder wordt, hij houdt rekening met haar maar ook de relatie met zijn vader verbeterd. Doordat Tessa zover van hem vandaan zit komt hij tot het besef dat hij niet langer alleen wil zijn, hij is bereid om ook naar Seattle te verhuizen. Als Hardin aan de vooravond van de bruiloft van zijn moeder iets te horen krijgt, zet dat zijn hele bestaan op zijn kop zet.

Beoordeling

Het boek telt 672 pagina’s en is hier en daar wat langdradig. De relatie tussen Tessa en Hardin is ten opzichte van deel 1 en 2 nagenoeg hetzelfde. Tessa komt wel meer voor zichzelf op, accepteert niet zomaar de nukken van Hardin en doet de dingen op haar manier. De verhaallijn over haar vader vond ik wat magertjes, het voegt weinig toe aan het verhaal. De hoofdstukken zijn om en om geschreven vanuit Tessa of Hardin, daardoor lees je gedachten over een bepaalde situatie vanuit twee personages.

Ik heb uiteindelijk van dit deel net zo genoten als van de voorafgaande delen, het werd hier en daar wel wat voorspelbaar. Er komen veel gedetailleerde seks scènes voor in alle 3 de delen, hierdoor lijkt het wel ‘vijftig tinten grijs’ voor de jonge lezer. Hardin is dan wel erg dominant, Tessa is zeker geen onderdanige! Toch knap dat de auteur de lezer zo geboeid weet te houden met een dergelijk beknopte verhaallijn en zoveel pagina’s. De cliffhanger van dit deel maakt mij wel weer erg nieuwsgierig naar deel 4, deze ga ik dan ook zeker aanschaffen en lezen.

Gezien het aantal pagina’s mag ik zeggen dat ik toch een aantal uren zeer aangenaam ben beziggehouden. 
Ik geef het boek 3,5 sterren.

Bianca - Team DPBGeen opmerkingen: