zaterdag 26 september 2015

Boekvoorstelling ‘De vleermuismoorden’ van Toni CoppersBelgië - Antwerpen - Dinsdagavond 22 september 2015 - Bar Deco

Herfst, regen en druilerig weer in Antwerpen. De auto onder de Groenplaats geparkeerd en onder de paraplu, de plassen mijdend, richting Kathedraal. Niet dat de presentatie daar doorging, nee nee.... Ergens in een steegje achter de Kathedraal is Bar Deco en daar moest ik zijn. Ook nu speelt, net als in ‘Het laatste Oordeel’ Café Mombasa dat deed, deze locatie een rol in Toni zijn nieuwste boek. Erg origineel om daar de presentatie te houden.

Het was er gezellig druk toen ik eraan kwam. Toni zelf was al volop bezig met de pers. Zelfs de locale tv-zender ATV was aanwezig, wat niet verwonderlijk is, want Coppers zijn boeken zijn in een serie gegoten. Deze gaat binnenkort op VTM (commerciële zender in België) op antenne onder de naam (hoe kan het ook anders) ‘Coppers’. Hier het verslag.


Onder het goedkeurend oog en het luisterend oor van de vele aanwezige, nam uitgever Karel Dierickx het woord voor een korte inleiding en verwelkoming. Dat dit Coppers zijn tweede boek is dit jaar is niet nieuw, want in maart ’15 was er de voorstelling van ‘Het laatste oordeel’. Dat Coppers nu een full-time schrijver is, mag geweten zijn.


Marcel Van Tilt (foto rechts), mediafiguur en presentator nam de eigenlijke presentatie van ‘De vleermuismoorden’ voor zijn rekening op zijn eigen humoristische manier. Volgens Van Tilt had het boek net zo goed over het dierenrijk kunnen gaan. De mug en de mier die vermoord worden door............. De vleermuis!! En zo ging hij nog een tijdje verder. Na deze uiteenzetting werden er verschillende soorten vleermuizen opgenoemd en de meest bekende vleermuis, Batman werd ook in de kijker gezet. Het stuk over Van Tilt zijn seksleven zal ik jullie maar besparen :-)          

En toen was het tijd voor het boek en zijn verhaal! Van Tilt had het boek gelezen en in een samenvatting, die overigens vol van de spoilers zat, kregen de aanwezigen de korte inhoud van ‘De vleermuismoorden’. Maar Van Tilt zou Van Tilt niet zijn als hij niet ‘uit zijn nek zou staan kletsen’, want het verhaal dat hij ons ‘op de mouw spelde’ was niet uit het boek van Coppers, maar is waargebeurd en nu volop in de media in België.

Volgens Van Tilt is ‘De vleermuismoorden’ een echte aanrader waar je tijdens het lezen kop noch staart aan krijgt. Een verhaal vol vraagtekens dus. En na deze uiteenzetting was het de beurt aan de GROTE man zelf, Toni Coppers. Hij heeft een paar stukken voorgelezen uit zijn boek en iedereen warm en nieuwsgierig gemaakt naar zijn nieuw geborene. Natuurlijk kon je deze avond het boek, en ook zijn vorige boeken kopen en laten signeren, wat massaal gedaan werd. Toni zelf had het er maar druk mee, maar nam toch de tijd om af en toe van zijn Omer te nippen, zijn favoriete bier! Toen ik Toni vroeg hoe het voelde voor hem, kreeg ik een antwoord van één woord; ‘Raar! Wat er allemaal op een jaar gebeurd is, voelt ‘raar, maar het blijft genieten van elk moment!’

Het was een gezellige avond in Bar Deco. Naast de voorstelling zelf waren er verschillende BV’s (Bekende Vlamingen) aanwezig, waaronder Hilde de Baerdemaecker die de hoofdrol speelt in de serie ‘Coppers’. Zij zal Liese Meerhout tot leven brengen. 
Veel later dan gedacht ging ik huiswaarts met mijn gesigneerde boek en een ervaring rijker, want ik heb kennis gemaakt met Hilde, of moet ik Liese zeggen? Een toffe madam die ook nog de moeite nam om mijn ‘Liese Meerhout’boek te signeren en er een leuke boodschap in te schrijven.


Bedankt Toni voor de uitnodiging. Ik heb weer genoten.... En nu het boek! Benieuwd!!

Karin -Team DPB

Nota; Na amper twee dagen waren er al meer dan 6.000 exemplaren over de toonbank. Tijd voor een tweede druk.
<Hilde/Liese


Dankzij Uitgeverij Manteau is 'De Vleermuismoorden' nu te winnen bij DPB en binnenkort in de leesclub. Wil je kans maken en meedoen? Kijk dan snel hier.

Geen opmerkingen: