maandag 21 september 2015

'De infiltrant' - Helen GiltrowGenre; Thriller
Uitgever; Boekerij
ISBN; 9789022563069
Utvoering; Paperback
Aantal pagina's; 412 
Uitgave; Augustus 2015

Cover
Aan de bovenkant van de cover staat een vrouw van wie je de ogen niet ziet. Zij ziet er nadenkend uit. Op de onderkant zie je een getrainde man die naar je toe komt rennen met op de achtergrond een industriegebied met hijskranen. Door de quote van Lee Child krijg je al een idee van het genre: Snel, hard, extreem goed. Ik geef de cover een 8.

Samenvatting
Charlotte Alton is een Britse succesvolle charmante zakenvrouw. Charlotte alias Karla kan mensen een nieuw leven geven. Zij heeft een dubbelleven. De mensen die zij helpt aan een nieuwe identiteit zien haar nooit, behalve Simon Johanssen, hij heeft haar gezicht gezien. Simon was een special forces sluipschutter toen Karla hem hielp te verdwijnen. Het is dan ook een enorme schok wanneer Simon Karla weer opzoekt na 2 jaar. Hij vraagt haar om hulp. Simon wil met een valse identiteit Het Programma binnen komen om op die manier iemand die niet geregistreerd staat te vermoorden. Het Programma is een experimentele nieuwe gevangenis die gerund wordt door de gevangenen. Al snel blijkt dat de onbekende opdrachtgever een dubbele agenda heeft en komen Simon en Karla voor onmogelijke keuzes te staan. De missie lijkt steeds meer een zelfmoordmissie te worden. Lukt het Karla om Simon weer terug te krijgen uit het Programma?

Conclusie
Het verhaal is snoeihard en verontrustend spannend. De infiltrant is het debuut van Helen Giltrow. Zij zet hier een enorm knappe thriller neer. Ze heeft mij vanaf het begin weten te boeien. Het verhaal bestaat uit 5 delen en bijna elk hoofdstuk eindigt met een stuk zodat je wel door moet lezen. Zij weet door een grote portie geheimzinnigheid een geweldig plot te schrijven. De personages zijn goed uitgewerkt, het verhaal klopt gewoon. De personages zijn interessant en geheimzinnig maar je leert ze steeds beter kennen. De experimentele gevangenis is een heel nieuw idee en maakt het verhaal extra spannend. Het is zeer boeiend en je krijgt een kijkje in de wereld van de geheime dienst. Het is lang geleden dat ik een boek billenknijpend spannend vond, daarom voor mij 5 ***** sterren voor deze geweldige thriller.


Ik wil graag de Boekerij bedanken voor het beschikbaar stellen van dit boek t.b.v. De Perfecte Buren.

Brigitta - Team DPB

Geen opmerkingen: