zondag 27 september 2015

Moordmiddag in Almere Haven
Plaats delict; ReadShop Almere Haven
Datum; 27 september 2015
Hooofdverdachten; 6 debutanten

De zon scheen volop, de koffie stond klaar. De debutanten die op de shortlist voor de Hebban Debuutprijs 2015 staan waren allemaal aanwezig.
Vertegenwoordigers van Hebban, Crimezone, diverse bloggers en thrillerliefhebbers waren ook present. Hebban's Soraya Vink beet de spits af door de eerste drie debutanten, Bianca Nederlof, Rene Rijckevorsel en Ilse Ruijters voor te stellen aan de aanwezigen en hen een aantal vragen te stellen rondom hun debuut. Ze kregen alle drie de mogelijkheid hun boek te presenteren dmv een ´prozapitch´en vragen te beantwoorden rondom hun nominatie. Vervolgens nam Bronja Hoffschlag, winnaar van de Debuutprijs 2014, het stokje over en sprak met Arjan Hoks, Chantal van Mierlo en auteursduo Eva Monté. Ook zij mochten in het kort hun boek aan de aanwezigen presenteren en hun ervaringen delen. 


< de genomineerden

Hoe kijken de debutanten terug op hun intrede in boekenland en hoe zien zij hun vervolgstappen? Wat opviel was dat alle auteurs bol staan van ambities en toekomstplannen. Het schrijven is verslavend, zoveel is zeker! Allen blijken inmiddels vergevorderd of zelfs klaar met een tweede boek. We kijken er naar uit!

Na een korte pauze gaf Loes den Hollander een kleine masterclass thrillerschrijven en iedereen was een en al aandacht. Loes weet als geen ander hoe de wereld van het auteur zijn in elkaar steekt en had waardevolle adviezen voor de debutanten. Haar manier van vertellen zorgde regelmatig voor een glimlach maar ook voor een frons tot nadenken. Een zeer interessant gedeelte van deze middag.

Onder de aanwezigen diverse bloggers, altijd leuk om elkaar weer te zien en bij te kletsen. Onder de aanwezigen was ook Liesbeth van Kempen, met haar thrillerdebuut Gevaarlijk spel,  én een van de Moordwijven. Haar debuut is binnenkort 'Boek van de maand' hier bij DPB. 

Het was een gezellige middag waar volop ruimte was om te kletsen, kennis te maken met de debutanten en boeken te laten signeren. Wat DPB betreft een sfeervolle en informele middag die voor herhaling vatbaar is. Het is altijd weer leuk gelijkgestemden in een positieve sfeer te ontmoeten. Hebban bedankt voor de organisatie en de ReadShop voor de gastvrijheid!


Patrice - Team DPBFoto's van links naar rechts; Loes vertelt en de debutanten luisteren geboeid, auteursduo Eva Monté, DPB Bianca in gesprek met Chantal van Mierlo, DPB met Liesbeth van Kempen en rechtsonder twee Moordwijven: Ilse Ruijters en Liesbeth van Kempen.             

Geen opmerkingen: