donderdag 17 september 2015

Stel een vraag en WIN!!


DPB gaat in gesprek met Anna Levander, pseudoniem van het journalistenduo Annet de Jong (de Telegraaf) en Dominique van der Heyde (NOS, Nieuwsuur).
En jij kunt kans maken op de gehele trilogie! 
Stel je vraag aan de dames, of aan een van hen. De meest originele vraag kan zich gaan verheugen op drie heerlijke boeken van eigen bodem. 

Wat moet je doen? Stel je vraag via de mail voor maandag 21 september 24.00 uur op lettervreters@gmail.com en meld je aan als lid van onze Facebookgroep.
Uit de inzendingen wordt dan de meest gekke, originele of bijzondere vraag gekozen. Deze vraag leggen wij voor in het interview dat online komt hier op het blog.

Wist je dat De Morten-thrillertrilogie een vervolg op de planken gaat krijgen? Van Lambaart Entertainment heeft de rechten om een theatervoorstelling te maken op basis van deze trilogie. De plannen zijn om 'Morten' in het najaar van 2016 naar de schouwburgen brengen.


In mei 2014 verscheen het eerste deel van de trilogie, getiteld Morten, bij uitgeverij Q. Een klein jaar later, in januari 2015 verscheen Mo en in juni 2015 het afsluitende deel M.
De drie thrillers draaien volgens hun ondertitel om verraad, macht en verleiding. D66-leider Alexander Pechtold ziet de trilogie als een Nederlandse variant op de succesvolle Deense serie Borgen.
In Morten stevent de ambitieuze politicus Morten Mathijsen af op een glorieuze verkiezingsoverwinning. Zijn partij, De Nieuwe Liberalen, gaat verrassend aan kop in de peilingen. Mathijsen is de tweede man van de partij en wil leider worden. Dan dreigt een duistere zaak uit het verleden zijn reputatie te schaden. Met spindoctor Evelien Bax aan zijn zijde gaat Morten tot het uiterste om het onheil af te wenden. De machtsstrijd maakt meerdere slachtoffers.In deel 2, Moontstaat er onrust in de samenleving door ruzies in het Haagse over nieuwe antiterreurwetgeving. En in het laatste deel, M, is er sprake van een volksoproer, wanneer blijkt dat de werkelijke macht in Nederland in handen is van een geheim overheidsapparaat.

Volgens Annet de Jong (ook bekend van
De Thrillersalon)kan Anna Levander na de Morten-trilogie nog wel even door met schrijven. ''Maar we weten nog niet precies wat en hoe.''

(Bron: Telegraaf TV)

Geen opmerkingen: