dinsdag 27 oktober 2015

Win 'Drijfzand' van Henning Mankell3 februari 1948–5 oktober 2015

De Zweedse auteur is 5 oktober j.l. in zijn slaap overleden. Hij is 67 jaar oud geworden. Henning Mankell was een van de grootste schrijvers van onze tijd, die wereldwijd een gigantisch leespubliek kent.

Dwaalsporen-43,5mm.indd

Zijn werk – dat toneel, jeugdboeken, romans en thrillers omvat – werd in meer dan veertig talen vertaald. De Geus publiceerde 31 boeken en verkocht 2,5 miljoen exemplaren van zijn werk. Vooral het personage Kurt Wallander is wereldwijd bekend. Mankells vijfde Wallander, Dwaalsporen, werd door recensenten en lezers van Vrij Nederland verkozen tot beste thriller aller tijden. Mankell was naast schrijver ook regisseur en artistiek leider van het Nationaal Theater in Mozambique. Hij stond bekend om zijn uitgesproken maatschappelijke engagement.
(bron; De Geus)Naar aanleiding van de Mankell dag van afgelopen zaterdag heeft Uitgeverij De Geus 2 boeken ter beschikking gesteld om onder onze leden te verloten. Als eerste gaan we het boek “Drijfzand” verloten. Wat moet je hiervoor doen? Meld je aan als lid  van onze Facebookgroep en geef antwoord op de volgende vraag: "Wie was de schoonvader van Mankell?" 

Mail je antwoord naar deperfecteburen@gmail.com voor woensdag avond 28 oktober a.s. om 20.00uur.

Over "Drijfzand": 
Drijfzand is een boek over wat het betekent om mens te zijn. Mankell vertelt erin over gebeurtenissen die voor hem bepalend zijn geweest en over personen die hem nieuwe perspectieven hebben aangereikt. Hij vertelt over liefde en jaloezie, over moed en angst. Over hoe het is om te leven met een levensbedreigende ziekte. Niet in de laatste plaats gaat het boek ook over levensvreugde. Mankell vond die terug toen hij erin slaagde zichzelf te bevrijden uit het drijfzand dat hem dreigde op te slokken.

Geen opmerkingen: