donderdag 12 november 2015

De Perfecte Buren op de Antwerpse Boekenbeurs


Het zal niemand zijn ontgaan maar ook wij zijn naar dé beurs geweest dit jaar. Een heel jaar hebben we er naar uit gekeken en dan is het eenmaal zover. In 2014 was het zo gezellig dat we er spontaan een jaarlijkse traditie van hebben gemaakt. Heerlijk struinen langs al die mooie boekenstands, contacten aanhalen met uitgevers en auteurs en uiteraard lekker bijkletsen en je ogen uitkijken naar alles wat je toch nooit gelezen kunt krijgen. 

Grote hallen, honderden stands en even zoveel gezelligheid. Ondanks dat het er erg warm was en niet genoeg tijd om alles te bekijken hebben we ons goed vermaakt. Omdat we inmiddels met alle uitgevers wel contacten hebben is het erg leuk om ook even live te kletsen en uitgebreider kennis te maken. Tijd tekort dus want we kunnen inmiddels rekenen op samenwerking met nagenoeg alle uitgevers in België en Nederland. Op uitnodiging van WPG en Kramat waren we dinsdag al vroeg op pad. 


Onze gastheer Rudy Soetewey pikte ons op vanaf het prachtige CS in Antwerpen. Helaas waren een aantal mensen van DPB verhinderd dus met 'slechts' vier dames moest Rudy dit jaar op pad richting de Expo. Maar niet zonder eerst koffie te hebben gedronken en even te hebben bijgekletst. 
<Nancy en Brigitta op CS Antwerpen
Ons team bestaat uit zowel Vlaamse als Nederlandse beheerders en dat kon op veel complimenten rekenen bij iedereen die we hebben gesproken. Auteurs zoals o.a.Hilde Vandermeeren, Sterre Carron, Pieter Aspe en Toni Coppers waren daar erg over te spreken en ook de vele uitgevers brachten het veelvuldig ter sprake. Iedereen was daarover zeer te spreken. En eerlijk gezegd zijn wij dat zelf ook! We zijn zelfs de enige Leesclub/Blog met een internationale samenstelling.


>Brigitta met Meredith Van Overloop


Lopend over de beurs was het wederom verbazend hoe groots opgezet het was. We hadden wat afspraken staan en die hadden voorrang. Daarna zouden we gaan shoppen. Maar al dat gezellige geklets met de uitgevers en auteurs nam zoveel tijd in beslag dat we niet eens hebben kunnen shoppen. Maar dat mag de pret niet drukken. Het was heerlijk om daar rond te lopen, een bakkie koffie te doen en de vele complimenten in ontvangst te nemen.  
<Met Hilde VandermeerenWat ook erg leuk was de reactie van de stand van Boekhandel Pardoes waar Uitgevers De Wakkere Muis en Bakermat hun boeken hadden. Tess, dochter van Patrice, had vorig jaar van hen een recensie exemplaar van Fantasia IX gekregen. De reacties op die recensie was zo overweldigend dat ook dit jaar boeken werden aangeboden waaronder Fantasia X voor Tess en een boek voor Roos, de kleindochter van Karin. Uiteraard volgen de recensies.

Al bij al is een dag echt te kort. Om echt op je gemak alles te kunnen zien en met iedereen een babbel te kunnen maken heb je wel meer tijd nodig hoor. Maar ja, voor de Nederlanders uit ons team was het helaas beperkt tot deze ene dag. En we hebben genoten! En hoe leuk was het om leden van onze Facebookgroep tegen te komen! 

< Patrice met Sterre Carron
Hier nog wat foto's om een indruk te krijgen van al het leuke van dinsdag 3 november j.l. We zijn er volgend jaar weer! We hebben weer veel ideetjes opgedaan en zijn met een voldaan gevoel vertrokken. >Nancy en Karin met Anne-Laure Van Neer, Rudy Soetewey met Patrice en Tamara Geraeds met Nancy.
Karin en Nancy, onze Vlaamse teamleden, zijn zelfs nog een dag extra gegaan. Eén dag was niet genoeg voor deze boekengekken!! Zij zijn o.a. Philip Le Bon tegengekomen en Nathalie Pagie (foto links)

De boekenbeurs werd met een lekkere borrel afgesloten. Tot volgend jaar en dan hopelijk weer met z'n allen!

Namens het team De Perfecte Buren, Patrice

Geen opmerkingen: