maandag 16 november 2015

'De verzamelaar' - Diana van Hal


Genre: Thriller
Uitgever: Uitgeverij AquaZZ
ISBN: 9789491897542
Uitvoering: Paperback
Aantal Pagina’s: 186 
Verschijningsdatum: november 2015

Cover
Op de cover staat een Head-Mounted-Device. Een helm met camera om een plaats delict te onderzoeken. In het vizier zie je 2 mensen met hun hoofd bij elkaar kijkend naar een stuk grond met takken. Omdat ik deze helm niet eerder heb gezien kon ik het eerst niet helemaal thuisbrengen omdat het ook niet op een persoon bevestigd is en dacht dat het een onderwater-tafereel was. Dit maakt dat de cover van tevoren vragen opriep. Echter uit het verhaal wordt e.e.a. al snel duidelijk en daarom geef ik de cover een 7.

Samenvatting van het verhaal  
Jennifer Rowley is DNA analiste bij een forensisch laboratorium. Zij wordt er dan ook gevraagd wanneer er een vrouw gevonden wordt in het natuurreservaat Middlesex Fells die door misdaad om het leven is gebracht. Samen met haar collega (en beste vriendin) Caitlin gaan zij op pad. Daar aangekomen is ook Spencer Bennet ter plekke. 

Jennifer en Spencer kennen elkaar al van eerdere zaken. Ook zijn er gemeenschappelijke gebeurtenissen uit het verleden en hierdoor vinden zij troost en steun bij elkaar. Gaandeweg het onderzoek wordt duidelijk dat juist deze gebeurtenissen uit het verleden wel erg dichtbij komen, vooral als blijkt dat er nog meer lichamen gevonden worden. De met moeite gevonden aanwijzingen roepen echter alleen maar meer vragen op. Hoe gaat de seriemoordenaar te werk en volgen er nog meer slachtoffers? Hoeveel tijd is er nog?

Conclusie
`De verzamelaar` is het debuut van thrillerschrijfster Diana van Hal. Diana is werkzaam in een medisch laboratorium en heeft hier kennelijk genoeg inspiratie gekregen om dit boek te schrijven.

Het verhaal begint gelijk heftig met de ontvoering van Katie Caudill. Hiermee wordt gelijk de toon gezet en zit de vaart er gelijk goed in. Door korte hoofdstukken uit het perspectief van verschillende personen loopt de spanning al heel snel op. Al snel krijg je een goed beeld van de hoofdpersonen Jennifer Rowley en Spencer Bennet.

Door hun verleden groeien zij naar elkaar toe. Zij worden goed neergezet zodat je meeleeft en hun emoties voelt. Vooral ook door de goedbedoelde bemoeienissen van Caitlin. Zo nu en dan krijg je zelfs een glimpje van de gedachten van de moordenaar wat het nog spannender maakt en wat mij betreft nog wel sterker had gemogen. Dat de moordenaar bekend is bij de lezer doet echter niets af aan de spanning van het verhaal, het maakt het juist nog spannender doordat je mee mag `kijken`.

Bijna elk hoofdstuk roept vragen op waardoor je door moet lezen. Ook vind ik het knap gedaan hoe de tijd in het boek de spanning verhoogd. De laatste hoofdstukken heb ik dan ook opgevreten en hierbij de geeft de schrijfster nog een verrassende opzet voor het vervolg op dit boek.
Heel knap gedaan. 

Dit vraagt naar meer. Ik geef dit boek 4****

Brigitta Dielman-Bleeker - Team De Perfecte BurenGeen opmerkingen: