vrijdag 20 november 2015

December tips voor kids!


Het is bijna december, tijd voor de Sint en kerst. Namens onze lezers en De Perfecte Buren hebben we een aantal leestips en misschien dat we jullie op weg kunnen helpen met wat leuke boekentips. Heb je zelf nog tips dan zijn ze van harte welkom op de Facebookgroep!

We starten met boeken voor de jongere lezers.


TAKKIE - Annie M.G. Schmidt|Fiep Westendorp  

Wie houdt er niet van Takkie? Hij is lief en knap en altijd vrolijk. Jip en Janneke zijn gek op hem. Zelfs als hij stout is, van huis wegloopt of ruzie maakt met Siepie, is hij onweerstaanbaar. De mooiste verhalen en illustraties zijn nu verzameld in een bundel voor alle jonge (en oudere) hondenvrienden.
Uitgever: Querido - Aantal pagina's 48 - Leeftijdsgroep 0,3 - 4 jaar - €9,99

Opsekopsewereld - Mirjam Hildebrand
Siem logeert bij zijn opa en oma. Hij hangt op zijn kop op de bank en ziet dat opa nu anders is. Daar klopt niets van, dat is gek. Dan neemt opa hem mee in de fantasie van de Opsekopse wereld. Waar niets gaat zoals het hoort en dat is ook wel een keertje leuk!
Siem is een jongetje dat het leuk vindt om de dingen anders te doen. Voor kinderen die het moeilijk vinden om een vaste structuur los te laten, kan hij een voorbeeld zijn. Het boek stimuleert creativiteit en bevordert het oplossingsvermogen.

De Opsekopse wereld is een te gekke plek om samen met uw kind in te verdwijnen. Het boek is geschikt voor kinderen in de kleuterleeftijd, maar het zal ook zeker oudere kinderen aanspreken.

Uitgever: Droomvallei - Aantal pagina's 32 - Leeftijdsgroep 3-8 jaar - €16,95


Lekker opscheppen - Karin Luiten
Schep eens lekker op! Met de gerechten in dit kookboek maak je een verpletterende indruk op je ouders, vriendjes, opa en oma... Bovendien staan er allerlei leuke eetweetjes in het boek om iedereen aan tafel te verbluffen. 
Thaise loempiaatjes, gemarineerde kipkluifjes, zalmpakketjes uit de oven of brownietaart, alle recepten zijn makkelijk om zelf te maken en zo lekker dat je gegarandeerd nog een keer mag koken!  
Uitgever: Ploegsma - Aantal pagina's 120 - Leeftijdsgroep 4-12 jaar - €12,50


De gorgels - Jochem Myjer
Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school over vertelt, lacht iedereen hem uit. Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij gezien heeft...
Uitgever:  Leopold - Aantal pagina's 136 - Leeftijdsgroep 5-12 jaar - €13,99


Superjuffie in de jungle - Janneke Schotveld
Het is voorjaar en juf Josje geniet van het gezellige gekwetter van de vogels in haar tuintje. Maar dit keer zitten er wel erg vreemde exemplaren op haar schutting: vijf felgekleurde ara’s om precies te zijn! Ze zijn helemaal van de andere kant van de wereld gekomen om haar om hulp te vragen: in hun bos wordt een super-de-luxe vakantieresort gebouwd. Een groot deel van hun leefgebied dreigt daarom vernietigd te worden… Juf Josje is aangedaan door het verhaal, maar kan ze als Superjuffie wel zomaar helemaal naar de andere kant van de wereld vliegen? En stel dát ze dat doet, dan kan ze in haar eentje toch weinig uitrichten tegen een stel grote bulldozers? Tenzij ze de hulp inschakelt van een paar oude bekenden…
Uitgever: Van Holkema & Warendorf - Aantal pagina's 160 - Leeftijdsgroep 6-8 jaar - €13,99


Tip van Tess: Fantasia X - Geronimo Stilton
Paniek in Fantasia! Koningin Florina is zomaar, in een 'plop', spoorloos verdwenen! Net als drie machtige, krachtige tovervoorwerpen. Als deze voorwerpen in verkeerde handen of poten vallen, kan het kasteel (en iedereen in het kasteel!) ook in een 'plop' verdwijnen. Er ligt een ramp op de loer voor Fantasia! Natuurlijk wordt de hulp van de Ridder zonder Vrees of Blaam ingeroepen! Samen met Palerientje, een manteltje dat je niet kunt zien (maar wel kunt ruiken!), gaat hij op onderzoek in de donkerste, duisterste rijken van Fantasia. Ga jij met hem mee? Knijp dan wel je neus goed dicht ... 
Uitgever: De wakkere muis - Aantal pagina's 318 - Leeftijdsgroep 8-12 jaar - €24,95
Ook bijzonder goed geschikt voor kinderen met leesproblemen/dyslexie
"Weer een lekkere dik boek van Geronimo. En weer met stinkluchtjes, echt heel grappig. De tekeningen zijn zo mooi en kleurig. Echt een stoer, mooi en puzzel sprookjesboek." Tess, 10 jr, groep 7, dyslectisch.


Christopher Plum en het zwaard der wanhoop - Tamara Geraeds
Ga mee op een magisch avontuur, waar legendes werkelijkheid worden en gevaarlijke schurken op de loer liggen... Christopher Plum is geen held. Hij is niet moedig en sterk en kan eigenlijk niets bijzonders. Maar daar zal snel verandering in komen... Christophers leven staat op zijn kop als hij een magisch zwaard vindt in een geheime tunnel onder zijn huis. Een vreemde stem draagt hem op het zwaard in veiligheid te brengen. Maar dat is niet gemakkelijk, als blijkt dat er twee schurken achteraan zitten die de macht over de wereld willen. Christopher krijgt magische hulp van bijzondere vrienden. Maar komt die hulp op tijd? Een spannend avontuur, volgepakt met magie en legendes én.... twee hilarische schurken!
Uitgever: Kramat - Aantal pagina's 245 - Leeftijdsgroep 10+ - €14,95


Baron 1898 - Jacques Vriens
Avonturier Gustave logeert in een Brabantse herberg waar Jochem en Doortje werken. Op een dag helpt Jochem Gustave de gevaarlijke Zompige Heide oversteken, een gebied beheerst door de mythische Witte Wieven. Wanneer Gustave bij een grot komt, waarschuwen deze wezens hem om niets mee te nemen. De hebzuchtige Gustave steekt toch een klompje goud in zijn zak. Jaren later keert hij terug als Baron Hooghmoed, koopt het grondgebied en bouwt een goudmijn. Jochem en Doortje raken erbij betrokken, waardoor hun hechte vriendschap op het spel komt te staan. De baron heeft mijnwerkers nodig en belooft de dorpsbewoners gouden bergen als ze de mijn ingaan. Maar iedereen die dat durft, komt lijkbleek naar boven… Wat is er gaande in de duistere dieptes van Baron 1898? 
Uitgever: Van Holkema & Warendorf - Aantal pagina's 175 - Leeftijdsgroep 10-12 jaar - €14,99


Tip van Tess: Het leven van een Loser 9 'Flutvakantie' - Jeff Kinney
Zomervakantie: Bram Botermans gaat op reis. Gezellig! Maar al snel gaat er van alles mis. Misverstanden stapelen zich op en het wordt een flinke chaos. Wat een heerlijke vakantie had moeten worden, verandert in een ramp die Bram Botermans NOOIT zal vergeten... 
Uitgever: De Fontein - Aantal pagina's 224 - Leeftijdsgroep 10-12 jaar - €14,99
Ook bijzonder goed geschikt voor kinderen met leesproblemen/dyslexie
"Echt zo een vet grappig boek. De leukste tot nu toe!" Tess, 10 jaar, groep 7, dyslectisch.
  •  
  •   

Geen opmerkingen: