zaterdag 21 november 2015

Decembertips voor Koken


Meer Powerfood: van Friesland naar New York - Rens Kroes
Rens Kroes biedt opnieuw een verzameling recepten voor een happy & healthy lifestyle! Haar jeugd in

Foodcoach Rens Kroes heeft haar eigen praktijk. Zij debuteerde in 2014 met Powerfood, pure recepten van Rens Kroes voor een happy & healthy lifestyle. Met vele publicaties en media-optredens weet Rens een enorme groep fans en volgers aan zich te binden.
Friesland legde de basis voor Rens’ kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten. New York is de stad die ten grondslag lag aan Rens’ wens om voedingskundige te willen worden. Het is de stad die haar eindeloos inspireert. De stad die bovendien bakermat is van vele gezondheidstrends. Het contrast tussen stad en platteland komt tot uitdrukking in Rens’ heerlijke en toegankelijke recepten en in de fraaie food- en lifestylefotografie.

Uitgever: Spectrum - Aantal pagina's 176 - €19,99
Puur eten dat je gelukkig maakt - Pascale Naessens
Ze is de best verkopende culinaire auteur in België.  Mensen mogen weer genieten van eten, worden tegelijkertijd gezonder en vallen af. 'De meeste mensen hebben echt een verkeerd beeld van gezond eten. Gedaan met het goede leven, denken ze, maar het tegendeel is waar. Ik eet veel meer dan vroeger en nooit lightproducten, ik gebruik veel vet, tel geen calorieën en eet iedere maaltijd mijn buikje rond. Ik geniet van eten in alle vrijheid, zonder enig schuldgevoel, zonder dat ik één gram bijkom. Het is eten dat je energie geeft. Bovendien is mijn keuken heel eenvoudig. Met gewone ingrediënten maak ik speciale gerechten. Kortom, het is eten dat je gelukkig maakt.' 
Uitgever: Terra Lannoo - Aantal pagina's 208 - €24,99

 • Rudolph's Christmas - Rudolph van Veen
 • Van Rudolph van Veen mag het hele jaar wel Kerstmis zijn; vandaar dat hij al zijn kerstrecepten heeft verzameld in hét ultieme kerst-inspiratieboek voor zowel kook- als bakliefhebbers: Rudolph's Christmas!

 • In Rudolph's Christmas vind je recepten voor alle momenten en situaties rondom Kerstmis. Denk aan de kerstversiering op school (leuke, kleine gerechtjes), kerstcadeaus om op te eten (eetbare cadeautjes), I'm dreaming of a light Christmas (slanke recepten), een groen(t)e kerst (vegetarische gerechten), lazy Christmas (minimale inspanning en/of kliekjes) of gourmet-pret (het nieuwe gourmetten). Natuurlijk worden alle klassiekers niet vergeten, geeft Rudolph suggesties voor menu's en helpt hij bij het time-management in de keuken.
 • Uitgever: Karakter Uitgevers B.V - 300 pagina's - €29,99
 •  
Het complete Paleokookboek - Nico Richter
Glutenintolerantie, koemelkallergie, overgewicht, diabetes en zelfs bepaalde vormen van kanker: volgens de paleotheorie worden al deze zogenaamde welvaartsziekten veroorzaakt door onze westerse, bewerkte en suikerrijke voeding. 2,5 miljoen jaar lang heeft de mens zich namelijk uitsluitend gevoed met wat hij onderweg kon vangen of vinden, zoals vlees, vis, eieren, fruit, groenten en noten. Maar met de opkomst van de landbouw 10.000 jaar geleden is ons voedingspatroon drastisch veranderd door de toevoeging van graan- en zuivelproducten. Het probleem is echter dat onze oergenen zich in zo'n relatief korte tijd nog niet hebben kunnen aanpassen, waardoor onze moderne voeding ons letterlijk ziek maakt.Wie kiest voor de paleokeuken kiest voor pure en smaakvolle recepten zonder graan- of zuivelproducten en zonder toegevoegde suikers. De voordelen van een paleo-levensstijl zijn al snel merkbaar, want in slechts enkele weken zult u zich weer slanker, gezonder en boordevol energie voelen. In dit complete paleokookboek vindt u:- alles over de principes en de voordelen voor uw gezondheid- een uitgewerkt 30-dagenprogramma om volledig over te schakelen op de paleokeuken- meer dan 100 heerlijke en inspirerende paleorecepten, van ontbijt tot hoofdmaaltijd.
Uitgever: Deltas Centrale Uitgeverij - Aantal pagina's 208 - €29,95
Jamie's super food voor elke dag - Jamie Oliver
Het nieuwste kookboek van Jamie Oliver. Gezond eten en je goed voelen wordt een koud kunstje, met deze recepten voor een healthy en happy leven. Het ultieme boek voor iedereen die een gezonde eet- en leefstijl wil. Word de beste versie jezelf! 
Uitgever: Kosmos Uitgevers - 312 pagina's -  €29,99

Het nieuwe grote bakboek Heel Holland Bakt - Martine Steenstra & Janny van der Heijden 
Het nieuwe grote bakboek van Heel Holland Bakt is het boek bij seizoen drie. Voor iedereen die wil nagenieten van de kandidaten en de heerlijke bakrecepten. Een bakboek vol Heel Holland Bakt toppers, technische uitdagingen, spektakelstukken en recepten van de kandidaten en van de winnaar. Bakkers, ovens aan!
Uitgever: Kosmos Uitgevers - Aantal pagina's; 288 - €29,99   
 •   

 • BAKBIJBEL - Rutger van den Broek 
 • IS HÉT NASLAGWERK VOOR DE THUISBAKKER 

  Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto's leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken: van amandelspijs en bladerdeeg tot Italiaanse meringue en het konfijten van citrusschilletjes. Daarnaast biedt Bakbijbel meer dan 160 bakrecepten: van tijdloze klassiekers als appeltaart, kletskoppen, slagroomsoesjes en wentelteefjes tot ultieme brownies, friandises, tulband, koffiebroodjes en pistachepavlova à la Rutger. Ook geeft Rutger allerhande tips, praktische aanwijzingen en originele serveersuggesties voor het allerlekkerste en mooiste bakresultaat.

  BOORDEVOL HANDIGE BAKTRUCS
  UITLEG VAN BAKBENODIGDHEDEN EN -BEGRIPPEN HELDERE HOW-TO'S EN BAKTECHNIEKEN DUIDELIJKE STAP-VOOR-STAPFOTO'S
  MEER DAN 160 BAKRECEPTEN

  Rutger van den Broek gooide hoge ogen als winnaar van het televisie­programma 'Heel Holland Bakt: Als kind klom hij al op het aanrecht als zijn moeder aan het bakken was. Wanneer hij niet als recoveryverpleegkundige in het ziekenhuis werkt staat Rutger het liefst te bakken. Eerder verschenen van zijn hand de bestsellers Rutger bakt en Rutger bakt feestelijk.

  DE PERS OVER RUTGER BAKT
  'Zet je oven maar vast aan. Het feest kan beginnen!' JAMIE MAGAZINE

  'Rutger weet hoe hij een mens blij kan maken.' UIT PAULINES KEUKEN

  'Hét boek van de beste thuisbakker van Nederland:
  JONAH FREUD, HET PAROOL 
 • Uitgever: Carrera - Aantal pagina's: 496 - €29,99

Geen opmerkingen: