maandag 7 december 2015

De negen van Maria Genova op een rij


Maria Genova is een veelzijdig auteur maar wel eentje die een boodschap in haar boeken niet uit de weg gaat. Ze gaat tot nu toe geen enkel onderwerp uit de weg. Van loverboys, tot h@cken, mishandeling, falende jeugdzorg en vrouwenhandel. 

Haar boeken grijpen je bij de strot. Telkens weer en dus staan ze hier ook allemaal in de kast. Veelvuldig gelezen is H@cker elke keer maar weer die wachtwoorden veranderen....bizar en zorgwekkend was Duivelskind en Gedwongen liefde erg indrukwekkend. 

Het is eens hoog tijd om ze allemaal eens op een rijtje te zetten nu ter gelegenheid van het verschijnen van haar nieuwste Sexy selfies. Wil je het interview lezen dat we enige tijd geleden met haar hadden? Klik hier

Zeven december is ze te zien in Hart van Nederland om 22.30 uur.  
Sexy selfies

Ik dacht aan zelfmoord toen hij mijn naaktfoto verspreidde. Ik kon niet meer normaal op het schoolplein lopen zonder nageroepen en gepest te worden.
(Lara)
Veel jongeren maken sexy selfies. Het sturen van een naaktfoto naar je vriendje lijkt onschuldig, maar gedeelde foto’s worden razendsnel doorgestuurd. In Sexy selfies vertellen meisjes en jongens hoe erg ze daarmee gepest en bedreigd werden. Ook daders vertellen openhartig waarom ze naaktfoto’s doorsturen en soms zelfs verzamelen. En de ouders? Die weten niet eens met wie hun kinderen chatten. Ondertussen blijken ze zelf ook naaktfoto’s te sturen…
Sexy selfies bevat ook veel tips. Kun je een sexy selfie maken zonder in de problemen te komen? Hoe kun je verhinderen dat je webcam wordt gehackt? En hoe pak je de pesters aan als je naaktfoto uitlekt?
‘Als je niet met mij naar bed gaat, zet ik je naaktfoto op alle pornosites…’ Wat doe je dan?

Gedwongen liefde
Het leven van Anna verandert op slag wanneer ze met een man trouwt die gewelddadig is en een pooier blijkt te zijn. Als de politie haar man oppakt voor vrouwenhandel, breken voor Anna loodzware tijden aan. Meerdere vrouwen hebben aangifte tegen hem gedaan, maar wordt hij veroordeeld? En hoe vertelt Anna de kinderen dat hun vader een pooier is?
Moderne pooiers gebruiken de webcam als wapen en chanteren jonge vrouwen en minderjarige meisjes om ze tot prostitutie te dwingen. De meeste slachtoffers doen geen aangifte uit angst, maar ook vanwege de lage straffen.
Gedwongen liefde is een aangrijpend, waargebeurd verhaal over loverboys, hun slachtoffers en falende hulpverlening.


Dansen op de muur
Waarom viel de Berlijnse Muur zo onverwacht en sneuvelden nadien zoveel idealen? 
Maria Genova groeit op tijdens het communisme in Oost-Europa. Haar jeugd draait om oppassen voor strenge kameraden, verboden politieke moppen en scoren van westerse servetten. Met de val van de Muur verdwijnen de meeste beperkingen, maar de dwang van de communistische partij wordt vervangen door die van het geld. Is dit een vooruitgang?  
Maria beschrijft treffend de verschillen tussen Oost- en West-Europa, maar ook de vreemde vooroordelen over en weer. ‘Dansen op de Muur’ is een even humoristisch als indringend tijdsdocument. 
Lezersreactie: ‘Ik ben grootgebracht met het vijandbeeld van de Russen en een dreigende invasie. Die houding is nooit veranderd. Dit boek heeft mijn ogen geopend met betrekking tot alles wat er achter de Muur is gebeurd. Ik lees nu hoe de mensen daar leefden’  
Reactie redacteur: ‘Dansen op de Muur’ doet wat je hoopt dat het doet: het zet aan het nadenken, brengt een glimlach op je gezicht en het informeert ook nog eens.’

Komt een vrouw bij de h@cker (hit o.a. in het bedrijfsleven!)
Hoe je identiteit gestolen kan worden.
Ineens staan er tientallen gestolen auto’s op je naam, wordt je bankpas geblokkeerd en krijg je met deurwaarders te maken. De politie houdt je aan voor delicten die je niet gepleegd hebt. Welkom in de wereld van de identiteitsfraude. Het overkomt dagelijks honderden mensen. Je laat een kopie van je paspoort maken, je klinkt een linkje aan en dan ontdek je dat zulke onschuldige handelingen grote gevolgen hebben.
Heb je niets te verbergen? Valt bij jou niets te halen? Dat dachten de slachtoffers ook. In Komt een vrouw bij de hacker bewijst Maria Genova dat het weinig moeite kost om alles over jou te weten te komen en je gegevens te misbruiken. Maria Genova liet haar eigen computer hacken, met onthutsend resultaat.
Komt een vrouw bij de hacker is een schokkend en soms ook hilarisch verhaal over slimme internetcriminelen en mensen die alles via social media delen. Na het lezen van dit boek kijk je met heel andere ogen naar je computer, tablet of smartphone. Met de tips kun je identiteitsfraude voorkomen.

Het duivelskind
IN HET DUIVELSKIND VERTELT MARIA GENOVA
HET SCHOKKENDE LEVENSVERHAAL VAN ANGEL VAN DER VECHT.
De ouders van Angel geloven dat ze een duivelskind is. Ze willen haar ‘genezen’ door misbruik en mishandeling. Als de situatie uit de hand dreigt te lopen, schakelt de school Jeugdzorg in. Maar onder de ogen van een gezinsvoogd en een maatschappelijk werkster gaan de meest wrede vernederingen gewoon door.
‘Vandaag is het zover,’ zegt de vader van Angel. ‘Jij pleegt zelfmoord. En ik heb een alibi.’
Het Duivelskind is een ontroerend en aangrijpend boek over het blinde vertrouwen van een kind in haar ouders. Waarom stuurt Jeugdzorg een kwetsbaar meisje terug naar mensen die haar zwaar mishandelen? Zal Angel uit de wurggreep van haar ouders kunnen ontsnappen?

Vrouwen die mannen geloven 
Vrouwen die mannen geloven is een spannend boek over de wereld van de jetset en de Russische maffia, maar het gaat ook over schrijnende contrasten, over de gigantische kloof tussen arm en rijk en over idealen in een materialistische maatschappij.
Mer heeft alles om gelukkig te zijn. Maar de dagelijkse sleur heeft haar beroofd van haar vroegere dromen en idealen. Ze komt op een punt in haar leven waarbij ze zich afvraagt: ‘Is dit alles?’ Ze verlaat haar man. Haar zoektocht naar geluk leidt naar Moskou. Daar verandert haar leven in een nachtmerrie als ze in aanraking komt met de Russische maffia. Dan pas ziet ze in dat ze het meest waardevolle op het spel heeft gezet.
‘Vrouwen die mannen geloven – Miljonairs, maffia en macht’ is een meeslepende roman over identiteit, hebzucht en ware liefde. Een boek over hoe mensen veranderen als ze de dromen uit hun jeugd verruilen voor materialistische zekerheden. De waarheidsgetrouwe achtergrond van de wereld van de Russische miljonairs maakt het verhaal intrigerend en heel actueel.

Het boek ‘Man is stoer, vrouw is hoer. 12 jaar getrouwd met een loverboy’ geeft de slachtoffers van loverboys een gezicht en vertelt over de misstanden in de rosse buurten waar meisjes dagelijks worden verkracht en als vee verhandeld, terwijl de politie machteloos toekijkt.
Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Klik op Nieuws voor meer informatie. Het boek is in alle boekhandels in Nederland en België te koop en op diverse internetsites te bestellen.Vrouwen te koop
Vrouwen die in Nederland op klaarlichte dag worden verkocht en doorverkocht, gefrustreerde politieagenten en machteloze justitie. Met verbazing en ongeloof ontdekt schrijfster Maria Genova de krochten van een rechtsstaat vol onrecht. Haar leven raakt vervlochten met dat van Anna, die twaalf jaar getrouwd was met een loverboy. Samen belanden ze in de wereld van minderjarige seksslavinnen, politierechercheurs, hulpverleners en hoerenlopers. Anna’s ex valt haar ondertussen vanuit de gevangenis lastig. Wat gaat hij doen als hij op vrije voeten komt?
Vrouwen te koop gaat over gedwongen prostitutie, stalking, eerwraak en bedrog. Maar ook over lef, hoop en echte vriendschap.

Maria Genova debuteerde met het boek ‘Communisme, sex en leugens’.
Communisme, sex & leugens biedt een scherpe en humoristische observatie van het leven in een communistisch land. Het is het verhaal van een jonge vrouw, die het versieren van mannen tot in de puntjes perfectioneert. Haar soms absurde avonturen vinden in Bulgarije en Rusland plaats, met als achtergrond het wankelende communistische regime.
Rebels schopt ze tegen de gevestigde orde, maar ze is ook verstandig genoeg om haar toekomst niet op het spel te zetten. Parades, verklikkers, kunststof Trabants, schietles met kalashnikovs, de perestrojka van Gorbatsjov en de verwarring na de val van de Berlijnse muur…
Het zijn allemaal waargebeurde verhalen in een niet al te ver verleden. Het is paradoxaal en ontluisterend tegelijk hoe de jongeren zich vol enthousiasme op het afbreken van de idealen van de communistische maatschappij storten, waar ze zelf hun hele leven aan gebouwd hebben.


Geen opmerkingen: