dinsdag 8 december 2015

Decembertips Fantasy
HET EILAND - S.J. Paul
Stef wordt wakker op een onbekend eiland. Hij weet niet hoe hij hier terechtgekomen is of waar zijn familie is. Eerst lijkt het eiland verlaten, maar dan komt hij terecht bij jongeren die zich niets herinneren van hun verleden. Stef herinnert zich alles en wil kost wat kost naar huis. Wat begint als een zoektocht naar huis, ontaardt al snel in een strijd op leven en dood.
Uitgever: Scelta Publishing - paperback - 226 pagina's


Ontworteld - Naomi Novik
Agnieszka's volk vertrouwt op een kille tovenaar als beschermer tegen het gevaarlijke Woud. Maar deze man vraagt een enorme prijs: een jonge vrouw die hem tien jaar moet dienen, een lot dat haast net zo verschrikkelijk is als in het Woud terechtkomen.
Het volgende keuzemoment nadert en Agnieszka is bang. Ze weet - iedereen weet - dat de tovenaar haar beste vriendin Kasia zal nemen: de mooie, sierlijke, dappere Kasia, die alles is wat zij niet is. Maar Agnieszka vreest de verkeerde dingen. Want het is niet Kasia die de tovenaar kiest...
Uitgever: Luitingh Sijthoff - hardcover - 512 pagina's 

Tijd M.A.N. chine - Pen Stewart
'Tijd M.A.N. chine' is een verhalenbundel met een novelle en verschillende korte verhalen die je op sleeptouw neemt door de duistere mechanismes van de menselijke geest. Stuk voor stuk confronteren deze fantastische verhalen je met de dagelijkse realiteit van het leven van gepeste jongeren, uitgesloten minderheidsgroepen of geestelijk zieken. Thema's die maar al te hedendaags zijn, in een literair-fantastisch jasje gestoken dat ons nog meer met onze neus op de aard van de mensheid drukt. Ontmoet succambi, een vervloekte man in WOⅠ, een anima salvator, een faun, geesten en spoken, en nog veel meer.
Uitgever: Het Punt - 207 pagina's - paperback 


Oorlogshart  - Terry Goodkind
Na meer dan 20 jaar komt er een einde aan de avonturen van Richard Rahl en zijn geliefde Kahlan Amnell. Terry Goodkind - in Nederland en Vlaanderen de bestverkopende fantasy-auteur aller tijden - heeft met Oorlogshart het laatste deel van zijn epos geschreven.

Na de proloog De Aflossing en het elf delen tellende De Wetten van de Magie is er nu het vierde en laatste deel van de Richard & Kahlan romans. Het einde van een tijdperk! De must-read voor iedereen die zichzelf een fantasy-fan durft te noemen.
Uitgever: Luitingh Sijthoff- 480 pagina's 
Evian Willow - Lydia van Houten
Als er een virus uitbreekt begint een gevecht tegen de tijd. De uitbraak werd echter voorspeld in een profetie van de vuurdraak. 
Als deze allesvernietigende code als draak ontwaakt is niets en niemand meer veilig. 

Zelfs het heelal dreigt te verdwijnen. Het einde van alles is in zicht! Maar dan verschijnt er een kleine dappere jongen.
Hij moet een hartverscheurend offer brengen.
Uitgever: Brave new books - paperback -  pagina's


De dochter van de Toragh - Tisa Pescar
Als de geruchten steeds sterker worden dat barbaren uit het noorden de Grote Kloof willen oversteken om het vruchtbare zuiden te veroveren, slaan de twee alleenheersers, de Toraghs van de bedreigde territoria Birana en Priade, de handen ineen om de enige toegang tot hun land te verdedigen.
Ze besluiten een bondgenootschap aan te gaan, dat bekrachtigd zal worden door het huwelijk van Nura, dochter van de Toragh van Birana, met Kyton, de zoon van de Toragh van Priade. Armina, de zus van Kyton, begeleidt Nura met een escorte naar het Misteiland, waar Nura onderworpen zal worden aan een reeks rituelen om te bepalen of zij het huwelijk met Kyton waardig is. 
Uitgever: Luitingh Sijthoff - paperback - 384 pagina's


Gebroken geheugen - J. Sharpe
Aanvankelijk negeer ik de uitleg, want de mensen die het ons vertellen zijn gestoord, net als de wereld om ons heen. Maar ik kan geen andere verklaring vinden. Zijn we dan echt dood? Ik bedoel, er is hier verdomme niets! We zitten gevangen in een bizar donker stadje. En dan heb ik het nog niet eens over de dingen die ik heb gezien... 

Nadat Tim Hall is vrijgelaten uit de gevangenis, besluit hij na jaren zijn vader weer op te zoeken, maar het bezoek loopt niet goed af. Wanneer Tim een vlucht terug naar huis pakt, zit hij nog meer dan anders vol met woede en verdriet. Toch valt hij in een rusteloze slaap.

Als hij wakker wordt merkt hij dat het vliegtuig aan de grond staat. Alle lichten zijn uit, buiten is het donker en het toestel is, op een negenjarig meisje na, compleet verlaten. Het meest bizarre is echter dat hij gevangen lijkt te zitten in een ander lichaam, dat van een blanke. 
Als hij samen met het meisje uiteindelijk in een vrijwel verlaten en donker stadje terechtkomt wordt hen verteld dat dit het Hiernamaals is en dat ze dood zijn.
Is dat zo? Is alles wat er gebeurt een straf voor de zonden uit zijn verleden? Is dit een surrealistisch vagevuur... of een duivels plan?
Uitgever: Zilverspoor - paperback - pagina's 321

Achter de muur - Paola di Lello

Glenner Reding is een eenzaam en bitter figuur. Zijn extreme impulsiviteit levert hem nogal wat problemen op. Onverwachts wordt hij afgevoerd naar de zwaarbewaakte grens van het land waar de mensheid leeft. Daarachter bevindt zich een levensgevaarlijk en onbewoond gebied waaruit slechts weinigen ooit teruggekeerd zijn: de Woestenij. Hij wordt met een verkenningseenheid de grens over gestuurd. Hoe meer leden van zijn Eenheid sterven, hoe meer hij met zichzelf geconfronteerd wordt...
Uitgever: Zilverbron - paperback - pagina's 

De laatsten - Isabelle Quinn
Op een winteravond wordt Sam verrast door een mysterieuze en dichte mist die binnen een paar seconden komt opzetten. Als de mist zich terugtrekt, is Sams leven voorgoed veranderd: op een handvol overlevenden na, sommige allesbehalve vriendelijk, is de stad helemaal leeg.
Uitgever: Clavis - hardcover - 154 pagina's De remedie - Suzanne Young
Wat voorafging aan Het Programma… De Remedie

Quinlan McKee is een zogenaamde sluiter. Sinds haar zevende helpt ze nabestaanden een periode van verdriet af te sluiten . Quinn wordt op aanraden van rouwbegeleiders ingehuurd door families om voor een korte periode de rol van hun overleden dochter aan te nemen. Ze is uiteraard geen exacte kopie, maar als ze hun kleding gaat dragen, haar kapsel aanpast, gekleurde contactlenzen draagt en foto’s en video’s bestudeert, kan ze binnen de kortste keren iedereen zijn. Maar om haar taak zo goed mogelijk te vervullen, moet ze haar gevoelens uitschakelen en zich niet te erg hechten aan de mensen die ze helpt. Op haar zeventiende blinkt Quinn uit in dit therapeutische rollenspel; ze is er zo goed in dat ze haar eigen verleden en dat van degene die ze speelt door elkaar begint te halen. Als ze haar langstdurende opdracht krijgt, als Catalina Barnes, begint ze een band op te bouwen met de vriend van het overleden meisje. En dat is nog maar het begin van de problemen, zeker wanneer Quinn de waarheid achter Catalina’s dood ontdekt. En de epidemie die het zou kunnen veroorzaken…
Uitgever: Karakter - hardcover - 400 pagina's

Jeremy Jago reeks - Melissa Skaye
Jeremy Jago, een jongen met zes vingers aan zijn rechterhand, die op een angstaanjagende wijze terecht komt op het magische eiland Magistraal.
De reeks waar het schrijven voor Melissa allemaal mee begon. Houd je van fantasy in een sausje van mysterie en spanning?
Dan wil je de Jeremy Jago reeks niet missen!

Uitgever: Zilverbron - paperback - deel 1: 282, deel 2: 456, deel 3: 353 pagina's. 


Geen opmerkingen: