dinsdag 1 december 2015

Decembertips Kleuren voor volwassenen

Zeg nou zelf, wat is er leuker dan op winterdagen je bezig te houden met te kleuren, het hoeft niet altijd een boek te zijn. Kleuren of van punt naar punt werkt heel ontspannend en is nog zo fijn om te doen ook al ben je volwassen ;-) CREATIEF TEKENBOEK VOOR VOLWASSENEN - CARLA SONHEIM
Tekenen wordt te vaak als iets engs ervaren. Je kunt er beter niet aan beginnen als je geen talent hebt. Maar niets is minder waar. Iedereen kan tekenen! Dat bewijzen de speelse, originele en toegankelijke tekenopdrachten in dit boek. Je moet er gewoon aan durven beginnen! Tekeningen afmaken, met je ogen dicht tekenen, punten verbinden, krabbeltekeningen maken, een tekenspeurtocht houden, … 

Blader door het boek en pik er een opdracht uit die je onmiddellijk aanspreekt, of begin bij het begin. Doe één oefening per dag, of doe er twee of drie… Wat jij het prettigst vindt. Ben je er klaar voor? Neem dan een pen, potlood of stift en begin. Echt, zo gemakkelijk is het!Veel tekenplezier!

Uitgeverij:  Deltas Centrale uitgeverij - aantal pagina's 144 - 14,95€VAN PUNT NAAR PUNT PORTRETTEN - THOMAS PAVITTE
We herinneren ons allemaal de van-punt-naar-punttekeningen uit onze jeugd: puzzels waar we vol enthousiasme mee aan de slag gingen om zo te ontdekken welke verassingen waren verborgen achter de geheimzinnige stipjespatronen.

Deze tijdloze activiteit vindt u terug in dit boek, waarin eenvoudige punttekeningetjes zijn getransformeerd tot uitdagende, iconische portretten met gedetailleerd lijnwerk en expressieve schaduwen. Alles wat u nodig hebt is een beetje geduld, om uzelf te verrassen met wat u kunt creëren met één enkele lijn. Van-punt-naar-punttekeningen zijn niet langer alleen maar voor kinderen!

- Met portretten van onder andere Gandhi, Shakespeare, Audrey Hepburn en Vincent van Gogh
- Alle punten zijn voorzien van een kleurcodering, zodat je eenvoudig kunt zien waar je bent gebleven.
- De portretten nemen ongeveer 30 tot 60 minuten in beslag.

Uitgeverij: Veltman Uitgevers B.V. - aantal pagina's 44 - 12,50€
KLEUREN OP NUMMER VOOR VOLWASSENEN - DE IMPRESSIONISTEN 

Dit boek is ideaal voor iedereen die al hele kleurboeken vol heeft en toe is aan een nieuwe uitdaging. In dit stevige, luxe ‘kleurboek’ vervals je als het ware de grote impressionisten. Leef je uit op ‘Het witte paard’ van Paul Gauguin, ‘Zonnebloemen’ van Vincent van Gogh, ‘Vrouw met parasol’ van Claude Monet en vele andere schilderijen! 
• Elke plaat begint met een uitleg over de betekenis, kleurstalen en hoe deze te mengen 
• Aandacht op de verschillende ‘Kleuren voor volwassenen’-blogs 
• Elke pagina is een project op zich 
• De platen zijn voorzien van een perforatielijn

Uitgeverij: Deltas Centrale uitgeverij - aantal pagina's 80 - 15,95€CREATIEF KLEUREN VOOR VOLWASSENEN - PARIJS
Maak kennis met Parijs aan de hand van deze prachtige verzameling tekeningen. Breng de taferelen tot leven met je kleurpotloden of je penselen en ontdek zo de mooiste plekjes van de stad, zoals de Tuilerieën, Montmartre, de Place de la Concorde, het Musée d'Orsay, de Jardin du Luxembourg en natuurlijk hét symbool van de lichtstad: de Eiffeltoren.

Uitgeverij Deltas Centrale uitgeverij - aantal pagina's 80 - 12,95€DE VERBORGEN OCEAAN - JOHANNA BASFORD 
In dit kleur en zoekboek De verborgen oceaan van illustratrice Johanna Basford ontdek je de verrassingen die de oceaan te bieden heeft. Dit kleurboek voor volwassenen biedt heel veel inspirerende kleurplaten met veel details voor uren kleur- en zoekplezier. 
Leef je uit met alle mogelijke kleurmaterialen en ontdek de verborgen schatten in de oceaan. Van zeemeerminnen tot koraalriffen, je kleurt ze net zo fleurig als je zelf wilt. In totaal 96 pagina's kleurplezier! MET uitvouwbare poster.

Uitgeverij: Kosmos - aantal pagina's 96 - 10,99€
DE ENIGE ECHTE KLEURSCHEURKALENDER 2016
‘De enige echte kleurscheurkalender’ heeft 365 kleurplaten, eentje voor elke nieuwe dag zelfs in het weekend! Platen met mooie abstracte en natuurlijke vormen om zelf in te kleuren. 
En dan natuurlijk niet op dat kalenderpapier waar je letterlijk je billen mee kunt afvegen, maar op een goede kwaliteit inkleurpapier. Zo houd je jezelf het hele jaar creatief bezig!

Uitgeverij: BBNC Uitgevers - aantal pagina's 368 - 9,95€

HET ENIGE ECHTE DIKKE DAMES KLEURBOEK VOOR VOLWASSENENZe zijn vrolijk, ze zijn herkenbaar, en ze zijn perfect geschikt om in te kleuren ... Het zijn de Dikke Dames! Deze volumineuze vrouwenfiguren, geboren uit de pen van kunstenares Julia Woning, brengen je altijd en overal in een goed humeur. Kleur naar eigen inzicht de Dames in hun natuurlijke habitat: aan de thee met taart, klessebessend bij het haardvuur, aan de borrel met hun Dikke Dames-vriendinnen, of druk aan het werk achter hun bureau. De originele, herkenbare tekeningen van Julia Woning vragen er gewoon in om ingekleurd te worden. 

Uitgeverij: BBNC uitgevers - aantal pagina's 144 - 9,95€Geen opmerkingen: