donderdag 7 januari 2016

Boek van de maand januari: Zwarte aarde - Susan Moonen


Zoals jullie gewend zijn is er iedere maand een 'Boek van de maand'. Voor januari is dat geworden 'Zwarte aarde' van Susan Moonen. Bij het 'Boek van de maand' hoort een Bookflash (leesfragment) met winactie én een uitgebreid interview. Susan kan dus aan de bak maar jullie als lezers ook! In de 'Bookflash' zal een binnenkort een prijsvraag verborgen zijn dus blijf ons goed in de gaten houden. Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan via deze link.

Hier een stukje ter introductie voor degene die haar vorige boek 'Conflict' niet heeft gelezen en nu kennis gaat maken met deze veelzijdige thrillerauteur.

Over de auteur:


Als kind wilde ze maar één ding. Schrijven. Altijd was Susan op verschillende manieren in de weer met tekst en taal. Toch liet de definitieve keuze voor het schrijversvak op zich wachten. Ze volgde marketingopleidingen, dook het bankwezen met bijbehorende studies in, bouwde met plezier aan een loopbaan bij Rabobank en rondde succesvol een vierjarige studie commerciële economie af. Toen haar dochter van zes op een avond vroeg wat zij later worden wilde toen ze klein was antwoordde Susan zonder aarzelen. ‘Schrijfster,’ zei ze en het zaadje was geplant. Ze startte met het schrijven van haar debuut en volgde diverse schrijfopleidingen. Een jaar later was haar thrillerdebuut geschreven, vond ze een uitgever en zegde ze haar baan op om datgene te doen waar ze als zesjarig meisje al van droomde.

Lemniscaatkrant publiceerde haar eerste verhaal in 1992, waarna er nog vele volgden in de jaren daarna. In 2010 en 2012 werden verhalen gepubliceerd in een verhalenbundel (Uitgeverij De Waterslager) en won verhaal Gevaarlijk blauw de Schrijversprijs. In 2014 verscheen verhaal Mannenliefde in verhalenbundel Ruis (Uitgeverij Aquazz) en in 2014 debuteerde ze met thriller 'Conflict' (Uitgeverij De Crime Compagnie) waarvan de tweede druk binnen 2 maanden na verschijnen een feit was. In 2015 is Zwarte Aarde uitgebracht, haar tweede boek.

Susan schreef enkele jaren columns voor Gezinspiratie en nog altijd voor Vrouwenthrillers. Naast auteur is Susan de drijvende kracht achter Moonen Media, een onderneming in tekstontwerp voor bedrijven en journalistieke producties.

Susan Moonen is getrouwd en heeft drie kinderen.

'Zwarte aarde' in het kort:

Als je jeugd om wraak schreeuwt… 

Vroeg of laat eist je jeugd haar tol. Zo ook bij Rosalie. Ze verloor haar broer Walt toen hij 15 jaar oud was. Doodmoe door de jarenlange kwellingen van klasgenoot Krijn van Voorden, zag hij geen andere uitweg dan zelfmoord. Rosalie zint op wraak. Wanneer ze jaren later solliciteert als personal assistent van Krijn komt haar kans op vergelding gevaarlijk dichtbij. Maar als ze haar plan dan eindelijk uitvoert, blijkt de waarheid gruwelijker dan ze ooit had kunnen vermoeden…


Booktrailer

Geen opmerkingen: