zaterdag 2 januari 2016

Win en doe mee met een groepsrecensie voor de nieuwe Astrid Harrewijn


20 februari verschijnt 'Drie vrienden, een huis (en een klusjesman)' van Astrid Harrewijn. Uitgeverij Boekerij stelt 'vooruitexemplaren' ter beschikking. Dit zijn net echte boeken maar dan met een sticker waarop staat : ongecorrigeerd leesexemplaar. Wij zijn dus op zoek naar 'vooruitlezers'. Lijkt jou dat wel wat en zie je het zitten om een eerlijke recensie te schrijven binnen drie weken na ontvangst van het 'boek', zet je naam dan onder de post op onze 'besloten groep' en vertel ons daar waarom jij wilt meelezen! De 'vooruitlezers' worden maandag 4 januari 2016 om 20.00u bekend gemaakt! Meld je aan als lid van onze Facebookgroep en maak kans om mee te doen!

Korte inhoud;
Noor, de ideale vriendin en dochter, krijgt een prachtige baan aangeboden als conservator bij het Van Gogh-Museum. Een kans die ze met beide handen aangrijpt – ook al moet ze ervoor van Maastricht naar Amsterdam verhuizen. Deze drastische stap wordt haar niet in dank afgenomen door haar vriend en ouders. Haar jongere zusje Kiki, nog geen dertig, bewust single, wild en onbezonnen, werkt voor kunstenaar Jeff Koons en brengt zijn nogal spraakmakende tentoonstelling naar het Stedelijk in Amsterdam. En dan is er nog Noors studievriend Joost, een archeoloog en kunsthistoricus die als adviseur bij het Rijksmuseum werkt.

Noor, Kiki en Joost betrekken samen een ietwat verwaarloosd pandje aan de Herengracht. Ze delen lief, leed en de voordeur met elkaar en kennen maar één harde regel: thuis wordt er niet gesproken over werk. Tot Noor op een groot schandaal in de kunstwereld stuit. Haar vrienden moet ze erbuiten houden, haar geliefde wil niets horen over het werk dat ze belangrijker schijnt te vinden dan een leven met hem, en als ze niet oppast brengt ze zichzelf ook nog in gevaar.

Geen opmerkingen: