woensdag 27 april 2016

Screenshot


In juni 2016 wordt de crowd novelle Screenshot verwacht bij uitgeverij Eigenzinnig. Drie jaar geleden begon Schrijven Online een groot project crowd writing. De leden van Schrijven Online schreven, onder leiding van thriller schrijfster Judith Visser en projectredacteur Johan van den Ende, een boek van 12 hoofdstukken met de titel Screenshot.
De novelle wordt in juni 2016 verwacht bij Uitgeverij Eigenzinnig. Later zal op Schrijven Online een artikel in samenwerking met Jolanda Roth verschijnen. Zij werkte actief mee bij het schrijven en publiceren van Screenshot en zal vertellen over haar ervaringen.
‘We hebben met z’n allen heel wat schrijfregels overtreden en dat was bijzonder leerzaam,’ aldus Roth.

Crowd writing

Screenshot is tot stand gekomen dankzij crowd writing. Het eerste hoofdstuk van boek werd geschreven door Judith Visser, ook begonnen als lid op Schrijven Online.
Leden van Schrijven Online konden een tweede hoofdstuk schrijven op basis van dat eerste hoofdstuk. Visser en Van den Ende kozen uit de inzendingen de beste, welke online gezet werd als tweede hoofdstuk. Op basis daarvan konden deelnemers dan weer een derde hoofdstuk schrijven, enzovoorts, tot er 12 hoofdstukken geschreven waren.
De flaptekst is nu ook bekend:
Overal was bloed. Ik wilde weg van dit monster. Ik had hier nooit aan moeten beginnen.
Om naast haar studie journalistiek wat bij te verdienen, heeft Laverne Freeman zich door Lex van Trigt, beter bekend als Mister Teenage, laten rekruteren als proefpersoon bij het onderzoeksinstituut MIW - Meten Is Weten. Wat Lex niet weet, is dat Laverne zich bewust met hem inlaat om zijn dubbelleven te onderzoeken. Lex’ carrière als DJ is in opspraak geraakt vanwege zijn betrokkenheid bij de zwangerschap van een tienermeisje, maar hij schijnt ook financiële belangen bij het MIW te hebben. Laverne is vastbesloten uit te zoeken wat Lex en het MIW te maken hebben met het vervaardigen en verkopen van partydrugs aan tienermeisjes, loverboys en pooiers.
Tijdens een wetenschappelijk onderzoek naar de seksuele opwindingsrespons bij vrouwen, krijgt Laverne gruwelijke beelden van Lex’ moord voorgeschoteld. Als ze op de vlucht slaat, wordt ze door medewerkers van het instituut overmeesterd, gedrogeerd en opgesloten.
De studente, op zoek naar een spraakmakend artikel, wordt zelf het slachtoffer.
Screenshot is een thrillernovelle die tot stand is gekomen door de samenwerking van negen schrijvers.
Screenshot: een rollercoaster van spanning, actie en mysterie.

Wie werken er mee aan dit bijzondere boek?
-Judith Visser
-Ginneke van der Putten
-Jolanda Roth
-Johan van der Velde
-Marloes Vrijdag
-Melissa Skaye
-Isabella Driesmans
-Jozef Bakker
-Mirjam Hildebrand


Geen opmerkingen: