zaterdag 21 mei 2016

Het is Annie M.G.Schmidt-week!


Annie M.G. Schmidt-week 2016

De Annie M.G. Schmidt-week 2016 vindt plaats van 18 tot en met 28 mei. Het thema is dit jaar ‘Op avontuur’, met twee themaboeken: Abeltje en het nieLuister-cduwe prentenboek Dries en de weerwolf.
In de boekhandel in het hele land staan AbeltjeDries en de weerwolf – maar natuurlijk ook alle andere helden van Annie M.G. Schmidt centraal. Tijdens deze feestperiode ontvangt u in uw favoriete boekhandel een gratis luister-cd met negen verhalen van Annie, voorgelezen door Flip van Duijn (op=op).
Bent u werkzaam in het onderwijs en viert u met uw klas graag het feest mee?  
Meer weten? Klik hier.
(bron: www.queridokinderboeken.nl)

Wie kent de boeken van Annie M.G.Schmidt nou niet? Of het nou gaat om Abeltje, Floddertje, Ibbeltje of Jip&Janneke, iedereen kent haar boeken wel of heeft ze (voor)gelezen. Ook hier fervente fans van Annie en dus staan de boeken hier, nu de kinderen wat groter worden, in de boekenkast. Misschien voor later. Maar wegdoen? Nee dat nooit! Het is en blijft jeugdsentiment. De meest favoriete verhaaltjes hier in huis komen uit Pluk van de Petteflat en dat zijn De Krullevaar en natuurlijk de zes Stampertjes. Beide kinderen konden er vreselijk om lachen en hoe vaak die verhaaltjes zijn voorgelezen zijn niet te tellen. Heerlijke boeken en wat goed dat er ieder jaar weer aandacht aan deze bijzondere boeken wordt geschonken! Lezen begint met voorlezen, heerlijk! 
Patrice - Team De Perfecte Buren


Geen opmerkingen: