woensdag 4 mei 2016

Meg Rosoff wint oeuvreprijs kinder en jeugliteratuur!


Meg Rosoff wint de Astrid Lindgren Memorial Award 2016, de grootste oeuvreprijs voor kinder- en jeugdliteratuur ter wereld. De prijs werd in 2002 in het leven geroepen door de Zweedse regering ter promotie van de kinder- en jeugdliteratuur.
De jury van de Astrid Lindgren Memorial Award over Meg Rosoff:Meg Rosoff’s young adult novels speak to the emotions as well as the intellect. In sparkling prose, she writes about the search for meaning and identity in a peculiar and bizarre world. Her brave and humorous stories are one-of-a-kind. She leaves no reader unmoved.
Over Meg Rosoff
Meg Rosoff is geboren in Boston maar verhuisde na haar studie aan Harvard University naar Londen. Ze debuteerde in 2004 met Hoe ik nu leef, een wereldwijde YA-bestseller, waarvan meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht in 36 landen. Voor haar werk ontving ze al vele prijzen, waaronder de Guardian Children’s Fiction Prize en de Carnegie Medal.
In mei 2016 verschijnen er twee boeken van Meg Rosoff in Nederland: Mij niet gezien en Jonathan gaat loshaar eerste roman voor volwassenen.
Over Jonathan gaat los
Jonathan is copywriter bij een reclamebureau in Manhattan. Hij werkt aan het meest lucratieve, maar allersaaiste account. Zijn vriendin werkt voor een online trouwmagazine en wanneer zij hem voorstelt om te gaan trouwen voor een live online publiek, wordt Jonathan plotseling slachtoffer van de razendsnelle social media: voordat hij kan bedenken waar híj nou gelukkig van zou worden gebeurt het gewoon allemaal al.Alleen Dante en Sissy, de twee honden van zijn broer die in Dubai werkt, lijken echt te snappen wat hij nodig heeft...
Auteursbezoek
Op zondag 8 mei om 16:00 uur is Meg Rosoff de speciale gast tijdens Jong Amsterdam Leest.
Op dinsdag 10 mei om 12:30 uur komt Meg naar boekencafé Barbóék in Leuven.
Op woensdag 11 mei van 15:00 - 16:00 uur komt Meg Rosoff naar Boekhandel Van Rossum in Amsterdam. Hier zal zij worden geïnterviewd door Beth Johnson. 
Meer weten over Meg en haar boeken? 

Geen opmerkingen: