vrijdag 13 mei 2016

PERSBERICHTNieuwerkerk a/d IJssel, 12 mei 2016

Uitgeefrechten van Nederlandse new adult-trilogie

Hitte verkocht aan Duitsland


NIEUWERKERK A/D IJSSEL – Uitgeverij Storm Publishers heeft de Duitse 
vertaalrechten voor de new adult-serie Hitte, Razend en Zomer van auteur Lis
Lucassen (pseudoniem van Olga Hoekstra) verkocht aan de Duitse uitgeverij Bastei Lübbe. De verkoop is mede tot stand gebracht met behulp van BlackBird Literary Agency. Storm Publishers wist de rechten van de vervolgdelen Razend en Zomer op basis van een enkele pitch te verkopen.

Na een succesvol debuut in Nederland, waar Storm Publishers en Lis Lucassen zich als een van de eersten, zo niet de eerste, Nederlandse uitgeverij en auteur waagden aan het new adult-genre, is nu dus Duitsland aan de beurt. Opmerkelijk detail is dat Bastei Lübbe degehele serie heeft aangekocht op basis van Hitte en een pitch over de volgende twee delen.

Bastei Lübbe AG is een van de grootste uitgeverijen in Duitsland. Tot hun bestsellerauteurs behoren Ken Follett, Dan Brown, Jeff Kinney en Cassandra Clare, vertelt Natasja Storm, uitgever en oprichter van het internationaal georiënteerde Storm Publishers. "We zijn dan ook ontzettend blij dat deze uitgever direct al interesse toonde in de serie, zelfs al moesten de vervolgdelen op Hitte nog geschreven worden. Dit is met recht een succes te noemen." 

Natasja Storm richtte amper twee jaar geleden Storm Publishers op en wist zich in korte tijd in de kijker te spelen op de nationale en internationale markt. Lis Lucassen is de eerste new adult-auteur die bij Storm wordt uitgegeven. Dat het direct al lukte om niet alleen Hitte, maar ook meteen Razend en Zomer naar het buitenland te brengen, is overweldigend, vindt Hoekstra. "Ik kijk ontzettend uit naar de Duitse boeken. Het is altijd een bijzondere ervaring jouw werk in een andere taal te zien."

Bastei Lübbe zal nog dit jaar de boeken van Lucassen voor de Duitse lezers beschikbaar maken. Gelijktijdig als in Nederland verschijnen in Duitsland de twee vervolgdelen op Hitte; Razend en Zomer. Razend wordt gepresenteerd op 28 juli tijdens het door Storm Publishers georganiseerde YA Summer Festival in Rijssen.

Over Hitte

Lis Lucassen neemt de lezer in Hitte mee naar Tropical Beach – een vakantieresort op een fictief eiland – waar Daan en Lynn niet alleen elkaar leren kennen, maar ook zichzelf, en met elkaars hulp hun verleden en onzekerheden proberen te overwinnen en los te laten.

Chicklitauteur Lisette Jonkman noemde Hitte al ‘een heerlijk zomerboek,’ en Hebban-recensent Diana van Eynde is het daarmee eens en voegt hieraan toe: ‘Ondanks dat de geheimen zwaar zijn, heeft Lis Lucassen het op een prettige manier weten te beschrijven.’

Hebban beloonde Hitte met een 4-sterrenrecensie.

Over Lis Lucassen


Lis Lucassen is het pseudoniem voor thriller-auteur Olga Hoekstra (Leeuwarden, 1980). In 2014 won zij de Coffee Company Book Award voor haar thrillerdebuut Dodenweg, waarop in 2015 het vervolg Nevel verscheen. Hoekstra woont met haar gezin in Enschede en is van huis uit jurist en journalist.

Lees hier de groepsrecensie van Hitte die leden van De Perfecte Buren hebben gemaakt dankzij recensie exemplaren van Storm Publishers.

Geen opmerkingen: