dinsdag 14 juni 2016

Auteurs bloggen.......Marianne en Theo Hoogstraaten


Op 22 april is ‘De verleidsters’ verschenen, een thriller waarin alles draait om brieven van Michelangelo, die twintig jaar geleden uit het Geheime Vaticaanse Archief zijn verdwenen.Tijdens een drukbezochte presentatie in een Libris boekhandel vertelden we hoe we aan het onderwerp zijn gekomen en gaven we o.a. een inkijkje in onze manier van research.

We vertelden over ons bezoek aan de Engelenburcht in Rome, waar in het verhaal een spectaculaire bevrijding plaatsvindt. We hebben daar zo lang rond gelopen om een goede ontsnappingsroute te vinden, dat Marianne uiteindelijk uitgeput op een bankje neerzakte en op het punt stond om het op te geven. Het was ook erg benauwd die dag. Maar toen de nood het hoogst was, kwam de reddende engel, een toevallig passerende gids, die ons de kortst mogelijke route vanaf het cellencomplex naar de uitgang wees.

Tot onze teleurstelling konden we niet over de Passetto lopen, de vluchtroute die door pausen werd gebruikt als de grond in het Vaticaan hen te heet onder de voeten werd. Die gang bleek afgesloten voor het publiek. Door een glazen afscheiding was er een stukje van zien, dus een indruk kregen we wel, en na een klim konden we er vanaf de kantelen op neerkijken.


Daarna las Marianne een paar sappige en spannende stukjes uit het boek voor en begon de verkoop, waarbij we aan de slag moesten om te signeren.De reacties zijn tot nu toe lovend en recensenten belonen ons steevast met vier of vijf sterren. En in de Veronica tv-gids wordt gemeld dat het na het verschijnen van ‘De verleidsters’ niet pluis is in Rome.Net als de uitgever beginnen lezers nu al te vragen naar het vervolgdeel Zondeval. Dat kunnen we echt niet even uit onze mouw schudden. We moeten nog veel research doen, ook weer in Rome, wat we uiteraard helemaal niet erg vinden. Onder andere de proloog speelt zich daar af, op een spectaculaire plek waar we al eerder zijn geweest, maar waar we toch nog onderzoek moeten doen om geen misser te maken.

Dus, beste lezers, het is nog even wachten op ‘Zondeval’, maar we beloven dat het wachten wordt beloond.


Geen opmerkingen: