zondag 5 juni 2016

Boekvoorstelling ‘Scorpio’ van Hilde VandermeerenKlokslag 14u10 kwamen Greet Braem en Nathalie Brouwers mij ophalen om naar West–Vlaanderen te rijden. Het was een heel gezellige rit waarbij er flink gekletst werd over, hoe kan het anders, boeken!

We kwamen ruimschoots op tijd in het landelijke Loppem, en meer bepaald aan het ‘Klofhof Loppem’, een pracht van een locatie om een boekvoorstelling te geven die georganiseerd was door Uitgeverij Q en L&M Books. Altijd leuk om de mensen te ontmoeten die achter de schermen werken en dit keer was dat Inge.
De boekvoorstelling begon met de proloog die Sabine Goethals voorlas. Je kon een speld horen vallen, zo aandachtig waren de mensen aan het luisteren. 

Daarna volgt een leuk interview met Hilde die heel spontaan op alle vragen antwoord geeft. Van haar personages, de sfeerbeelden die ze in haar boek heeft gecreëerd, en last but not least: de huurmoordenaar waar prompt de vraag wordt gesteld of iedereen in staat is om een moord te plegen.
Hilde die zelf psychologe is van beroep, weet hoe ze de lezer zelf aan het denken kan zetten en dat is haar dan ook aardig gelukt met ‘Scorpio’. Ook vertelt ze dat ze altijd in de voormiddag aan een verhaal werkt en dat werkt voor haar prima. Ze vertelt ook dat ze een geweldige samenwerking heeft met haar uitgeverij en dat ze toch best fier was dat ze genomineerd was voor De Gouden Strop. Je moet het maar gedaan krijgen om uit 97 inzendingen bij de laatste 4 te eindigen. Ze is dan ook best trots dat ze nu ook de aandacht krijgt in Nederland en daarmee verwijst ze naar een recensie die het in het AD is verschenen. Ze liet ons dan ook weten dat ze al druk bezig is met haar vijfde boek.

Daarna is het de beurt aan Lieselotte Denolf die Schepen van Cultuur is. Zij vertelt over ‘Scorpio’ maar op zodanige manier dat ze niets weggeeft van het verhaal en dat heeft ze goed gedaan. Lieselotte spreekt over een rollercoaster en de vele emoties die in het boek liggen.

Bart Wessels, die haar uitgever is, overhandigt haar het eerste exemplaar van ‘Scorpio’ en spreekt haar vol lof toe. En Hilde, die staat te glunderen. Prachtig om te zien!


Vervolgens neemt Hilde het woord en dankt iedereen uitgebreid. Ook dank om De Perfecte Buren te noemen in je dankwoord Hilde! Al je stapstenen waren wel degelijk aanwezig :-)

Daaropvolgend is er de signeersessie en Hilde neemt haar tijd om met iedereen een leuke babbel te doen en samen op de foto te staan. Het mag gerust gezegd worden dat zij iedereen een warm hart toedraagt en ze is zo sympathiek en goedlachs. Echt een heel toffe dame die met beide voetjes op de grond staat en het is gewoonweg leuk om met haar om te gaan.

Hilde, deze ‘stapsteen’ heeft enorm genoten van je boekpresentatie en dank u voor je enthousiasme dat je aan de mensen overbrengt maar vooral het leesplezier dat je ons geeft!

Als eersten aangekomen en dus als laatsten zijn we vertrokken, de tijd ging zo snel en het was er zo gezellig dat we de tijd uit het oog verloren. Voor we het wisten was het bijna 19u00. Moe maar voldaan zet Greet me thuis af. Dank u Greet!

De Perfecte Buren wensen Hilde dan ook succes toe met ‘Scorpio’ maar dat zal geen probleem zijn met zo’n uitmuntend boek.Tot de volgende, Hilde en dat zal waarschijnlijk op de Boekenbeurs zijn :-)

Nancy – Team De Perfecte Buren.

Geen opmerkingen: