woensdag 29 juni 2016

'Hartsvriendinnen' - Nico De BraeckeleerGenre: jeugdboek/meidenboek
Uitgever: Bakermat
ISBN: 9789059241428
Uitvoering: hardcover
Aantal pagina's: 160
Uitgave; januari 2016

Dank aan Baeckensbooks en uitgeverij Bakermat voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.
Gelezen door Gwenn Verbakel (11 jaar, groep 7)


Hartsvriendinnen is een jeugdboekenreeks voor meisjes vanaf 9 jaar. In deze reeks volgen we de dagelijkse belevenissen van drie hartsvriendinnen: Fleur, Hanne en Amélie. Deze drie meisjes van twaalf kennen elkaar al van in de kleuterschool. Ze hebben samen voor dezelfde middelbare school gekozen omdat ze elkaar niet kunnen missen. Ook hun grote passie delen ze met elkaar: dansen. Na school chatten, bellen en sms’en ze voortdurend met elkaar.

De drie hartsvriendinnen: Fleur, Hanne en Amélie besluiten om deel te nemen aan de danswedstrijd 'Danskoorts'. Als tijdens de voorrondes jaloezie de kop opsteekt, dreigt hun vriendschap in gevaar te komen. Het gaat van kwaad naar erger als er ook nog eens een jongen in het spel komt ...
'Hartsvriendinnen' is een jeugdboekenreeks voor meisjes. De boeken volgen de belevenissen van drie GFF (Girl Friends Forever): Fleur, Hanne en Amélie.
Dit is het eerste boek in een hartveroverende reeks die los te lezen is.
Dit is wat Gwenn van het verhaal vindt:

Gwenn is een echte leesgek en dus wilde ze heel graag dit boek voor ons lezen. Tess (dochter van DPB Patrice) en Gwenn zitten bij elkaar in de klas, vandaar deze keuze want Tess houdt meer van 'stoere en enge' boeken en Gwenn leest echt alles wat los en vast zit.Ze vertelt heel enthousiast over het boek. De drie vriendinnen gaan meedoen aan een danswedstrijd en ervaren dan hoe het is om onder druk te komen staan en wat dat met hun vriendschap doet. De plankenkoorts van Fleur is meteen duidelijk en zorgt ervoor dat de meisjes problemen krijgen. Want ze moeten het met z'n allen doen of het kan niet doorgaan. Het verhaal is met tijden echt wel spannend omdat je pas heel laat weet of de meisjes bevriend blijven of niet. 

Gwenn leest er duidelijk een boodschap uit: geef niet meteen je vriendschap op als het even tegenzit! Het is dus ook een leerzaam boek maar het lijkt niet met alles op het 'echte' leven zegt Gwenn.  

Het is een gemakkelijk te lezen boek, aldus Gwenn. De moeilijke woorden worden uitgelegd en dat maakt het gemakkelijker als je het niet snapt. De grotere letters maken dat het fijn is om te lezen. Wat ze jammer vond is dat de illustraties niet in kleur zijn.

Gwenn geeft dit boek een dikke voldoende met drie sterren! En is heel nieuwsgierig naar de andere delen.

  

Geen opmerkingen: