woensdag 13 juli 2016

'Onmogelijke keuze' - Sandra Berg


Genre: romantische fictie
Uitgever: Zomer & Keuning
ISBN: 9789401907347
Uitvoering: e-book
Aantal pagina’s: 258
Uitgave: 2016

Met dank aan de uitgeverij Zomer & Keuning voor dit recensie-exemplaar.

Cover
Is altijd wat moeilijk bij een e-book. Ik lees dit op mijn iPhone en dan is dat lastig te zien. Dus even de pagina van uitgever erbij gepakt en deze cover bekeken. Je ziet er een vrouw in een zomerse outfit op een schommel boven de zee hangen. Ze staart naar de horizon waar de zon bezig is onder te gaan. Een wazig roeibootje completeert het geheel. Als extra tekst staat er: Oog in oog met haar grenzeloze verleden. Ik vind dit wel een mooie cover en geeft hem een ruime voldoende 7.

Dit boek begint met een op één van de eerste pagina’s uit te leggen dat de auteur een gedeelte van de opbrengsten van dit boek schenkt aan Los Ceballos Luna, oftewel Paard in Nood Spanje ( www.paardinnood.nl): een kleine stichting die zich met hart en ziel inzet voor paarden - en niet zelden ook andere dieren- in nood. Dat vind ik een fantastisch idee.

Samenvatting van het verhaal
De hoofdpersonen van dit verhaal zijn o.a. Selma, haar dochter Alice en haar man Zeb, die de stiefvader van Alice is. Selma houdt ervan dat alles keurig op zijn plaats, op tijd en super schoon is. Haar dochter Alice heeft daar een hekel aan en probeert haar moeder een beetje uit deze manier van leven te krijgen. Maar daar raakt Selma snel van streek van en dan raakt ze de controle over zichzelf kwijt. Zolang alles op rolletjes gaat en er bijvoorbeeld gewoon elke dag om zes gegeten wordt gaat het redelijk met Selma.

Op een dag komt Zeb te laat voor het avondeten. Hij vraagt aan Selma, die al uit haar doen is, of zij en Alice met hem mee willen op een zakenreis naar Alicante in Spanje. Alice kijkt wat bedenkelijk omdat een zakenreis met haar ouders en Zebs zakenpartner Sean met zijn vrouw Olivia niet bepaald op haar verlanglijst staat. Totdat Zeb aangeeft dat Alicante vlakbij Bocairent is en daar ligt het reddingscentrum voor paarden in nood. Alice volgt de werkzaamheden daarvan op de voet. Zij zou graag haar eigen reddingscentrum willen opzetten voor allerlei dieren in nood. Dus een bezoekje aan Bocairent lijkt haar geweldig.

Selma schrikt echt heel erg en probeert zich te verontschuldigen en loopt van de tafel weg. Alice en Zeb hebben in eerste instantie niks door en gaan vrolijk door met het plannen van deze vakantie.

In Spanje aangekomen probeert Selma er wat van te maken maar haar onrust wordt alsmaar groter. Om een beetje afleiding te zoeken besluiten de vrouwen om een terrasje te pakken in de buurt van hun hotel. Daar merkt Alice dat haar moeder plotseling volledig overstuur raakt en wegloopt. Op een terras naast hen zit een man die naar Selma kijkt, Alice ziet dat en begrijpt er helemaal niks van. Eerst proberen Alice en Olivia Selma te vinden en terug in het hotel wil Selma geen enkele uitleg geven over waarom ze plotseling verdween. Alice begrijpt heel goed dat dit iets met die man te maken heeft en probeert hem op te sporen.

Wat is er gebeurd met Selma en deze man in Alicante en wat heeft Alice hiermee te maken? Wordt Selma toch door haar verleden ingehaald?

Conclusie
Selma wordt als hoofdpersoon heel goed neergezet en haar gedachten zijn goed te volgen al zijn ze soms wat verwarrend. Alice is de slimme meid die door goed na te denken de dingen begint te snappen. Ik vind daardoor Alice meer een soort hoofdpersoon in dit boek dan Selma. Ondanks dat de verhaallijnen een beetje onverwachts zijn kan ik mij niet helemaal onttrekken aan het Boeketreeks-gevoel.
Het verhaal kabbelt soms iets te veel en er is niet echt veel opbouw van spanning. De uitkomst is al snel te raden.

Als chicklit zou ik dit boek wel aanraden, lekker voor op het strand (in Alicante).
Ik geef dit boek 3 sterren

Marjolein van der Molen - recensent De Perfecte Buren.

Geen opmerkingen: