dinsdag 5 juli 2016

Winactie!! Recenseer mee met de nieuwste Lucia Douwes Dekker


Nu de zomervakantie voor de deur staat hebben we een leuke win actie!!!

Uitgeverij NAU stelt enkele recensie-exemplaren ter beschikking voor een kleine groepsrecensie van dit boek. Hoe leuk is dit!!

´ANN SOPHIA, noblesse oblige´ de 5de roman van schrijfster Lucia Douwes Dekker verschijnt bijna. Het is een prachtige roman geworden: over adellijk (oud) familiekapitaal & de nouveau riche. Lucia neemt ons lezers mee ´op reis´ varend op een luxe privéjacht langs de mooiste plaatsen aan de Middellandse Zee. Met aanblikken van idyllische kusten, mondaine havensteden als Nice, Cannes, Monte Carlo, San Remo en Portofino en de romantische eilanden Ibiza, Mallorca, Corsica en Elba. 

Het is een heerlijk geschreven roman en al lezende heb je net het gevoel of je meevaart op dat luxe yacht.

Misschien wel aardige wetenswaardigheid: dit soort luxe privehuurjachten een huurprijs van ca. 70.000 tot 400.000 euro per week kosten inclusief bemanning, eten & drank et cetera. Kijk maar eens keer op internationale yachtverhuurders op internet. En dan is er maar plaats voor 8 meevarende gasten.

Wil jij meewerken aan een groepsrecensie en zie je het zitten om binnen 3 weken na ontvangst van het boek jouw recensie naar ons te sturen?

Meld je dan aan en vertel waarom je zo graag dit boek wilt lezen. Op maandag 11 juli worden de winnaars bekend gemaakt.
Voorwaarde is wel dat je lid bent van onze besloten Facebookgroep, de winnaar wordt ook daar bekend gemaakt. 

LET OP: boek krijgen is recensie schrijven binnen de drie weken na ontvangst!! Zie je dit niet zitten, laat dan de kans aan een ander.

Ben je nog geen lid? Klik hier, het is zo gepiept. Succes!


Over ´Ann Sophia, noblesse oblige´:

Na haar vaders mededeling dat het kapitaal in de familiebank door verkeerde investeringen is verdampt, moet Ann Sophia Bentinck van Voorst tot haar grote frustratie in haar eigen levensonderhoud voorzien. Ze vindt een baan in een wereldvermaard hotel in Amsterdam, waar ze dagelijks geconfronteerd wordt met de blasée houding van gefortuneerde gasten. Haar puissant rijke vrienden nemen haar ‘werk’ nauwelijks serieus en haar ouders vertrekken naar Amerika.  Ann Sophia’s bevoorrechte en zorgeloze leven waarin geld nooit een rol speelde, is plotsklaps veranderd. Via zijn adviseur vraagt een zakenmiljonair Anns hulp om zijn familie te fêteren op een waar jetsetleven in de Mediterranée. Voor iedereen aan boord van het luxejacht de Mabruk III betekent de reis een confrontatie met bestaande zekerheden, niet alleen voor deze familieleden en de internationale crew.  Ann Sophia’s adellijke opvoeding botst met die van de nouveau riche, met haar nieuwe liefdes en met de essentie voor het vinden van geluk.


Niet voor niets begint Lucia haar nieuwste boek met een prachtige quote:
'Drie essentiële zaken voor geluk in dit leven zijn: iets te doen te hebben, iets om van te houden, en iets om voor te hopen´. Dit schreef Joseph Addison, Engels politicus, schrijver en dichter en sluit naadloos aan bij ´Ann Sophia´ een boek over ware noblesse oblige.


Geen opmerkingen: