vrijdag 2 september 2016

Boekpresentatie ‘Kijk niet zo, Konijntje’ - Marnix Peeters

 
Het is september en we hebben een nieuw ‘Boek van de maand’.

Dit is deze maand wel erg letterlijk, want het boek is net van de pers en sinds vorige week verkrijgbaar in de (boek)handel.

Marnix Peeters - auteur en journalist - schreef ‘Kijk niet zo, Konijntje’, uitgegeven bij Prometheus. Deze vriendelijke Vlaming is met zijn ‘Konijntje’ niet aan zijn proefstuk toe, maar hier lees je alles over in het interview dat eind september online komt.24 augustus 2016 - Berchem - België

Een zwoele avond, live muziek, een frisse pint en een boekpresentatie.
Wij waren benieuwd....

Onder ruime belangstelling van vrienden, kennissen en de nodige media werd in café Rood/Wit de nieuwe roman ‘Kijk niet zo, Konijntje’ van Marnix voorgesteld.

Peggy en ikzelf waren aanwezig in het kleine, maar erg gezellige podiumcafé. Nou ja, eerder op het terras en de stoep, want het was die avond zwoel, warm (lees ‘plakkerig’) en dorstig. Op het stoepterras(je) werd gezellig gekeuveld met bekende en onbekende. Peeters liep er, à la Robbe De Hert, rond met een handdoek in de nek. Die handdoek was echt wel een noodzakelijk attribuut :-) Marnix zelf bleek een hartelijk en aanspreekbaar persoon, die echt de tijd neemt om met iedereen een babbel(tje) te doen.
Na het gekeuvel op de stoep ----> Iedereen het café in en zweten maar, want het was tijd voor de presentatie van ‘Kijk niet zo, Konijntje’

Eerst werden we verrast door een hilarische trailer die bij het boek hoort. In een ware Benny Hill-stijl wipt een Konijn van het een naar het ander en zet de achtervolging in.


Daarna was het Marnix in eigen persoon die zijn boek voorstelde aan het publiek. Toen hij zijn betoog begon, hij zou het kort houden want het was veel te warm, kwam hij tot de conclusie dat hij de uitgever niet had uitgenodigd. De oplossing stond echter naast hem op het podium. Het eerste boek werd uitgereikt door een lid van The Shadoogies, een sixties coverband die (met hart en ziel) hun repertoire ten gehore brachten.

Na eerst het zweet (met de fameuze handdoek) op zijn kopke te hebben afgedroogd, las Peeters een stukje voor uit zijn roman. Voor diegene die ‘Natte dozen’ heeft gelezen; Oscar Van Beuseghem is back!
Na de presentatie was er de gelegenheid het boek aan te kopen. Marnix liep rond, stond de pers te woord (en ons ook), signeerde zijn boeken, ging op de foto en genoot zichtbaar.

De kop is eraf, ‘Kijk niet zo, Konijntje’ kan de wijde wereld in en wij gingen tevreden huiswaarts met ons gesigneerd exemplaar.
Wat hebben wij onthouden van deze avond (in willekeurige volgorde); Warm, zwoel, gezellig, dorstig, live-muziek en een heel aangename mens die Marnix Peeters heet.
Dankjewel dat we erbij mochten zijn!!
Karin & Peggy – De Perfecte Buren


Volgende week volgt een leesfragment uit dit boek, inclusief een winactie. Dus hou ons blog, Facebook en Twitter zeker in het oog.

Geen opmerkingen: