vrijdag 9 september 2016

'Razend' - Lis Lucassen


Genre: new adult
Uitgever: Storm Publishers
ISBN: 9789492098276
Uitvoering: paperback
Aantal pagina's: 220 (ebook)
Uitgave: juli 2016

Dank aan uitgeverij Storm Publishers voor het beschikbaar stellen van deze recensie-exemplaren d.m.v. de win-actie.

Lezers: Nel Aanhane, Jolanda Dijkstra en Patrice van Trigt
Groepsrecensie samengesteld door Patrice (team De Perfecte Buren)

Flaptekst
Voor Stef Boot zijn er slechts een paar dingen zeker in het leven: niets duurt voor eeuwig en de enige manier om de alles verterende leegte onder controle te houden, is om te leven in de hoogste versnelling. Nu hij terug is van het tropische eiland waar hij zich het grootste deel van de zomer heeft verscholen, is het tijd voor Stef om thuis de puinhoop die hij achterliet onder ogen te komen. Wanneer hij Liv tegen het lijf loopt, behandelt hij haar zoals hij ieder ander in zijn leven behandelt: als een onbelangrijke voorbijganger. Alleen Liv lijkt dwars door zijn act heen te kijken. Ze stelt hem voor de keuze: doorgaan zoals hij nu doet of op de rem trappen en vechten voor alles wat er zou kunnen zijn tussen hem en Liv. Na het succesvolle Hitte, is Razend het tweede deel in deze zomerse serie.
Cover
Jolanda; de cover oogt veelbelovend, de vonken springen eraf en hij is erotisch geladen. Ik hou van zulke passievolle covers, hij krijgt dan ook een dikke acht!
Om plannen te maken, moest je geloven in een toekomst, in toegevoegde nut van…. van jezelf.
Nel; voor zover te zien bij een e-book is de cover aardig, het boek heeft meer inhoud dan de cover laat zien.
Patrice; geheel in stijl van deze reeks is Razend, net zoals voorganger Hitte, licht erotisch getint maar dan op een integere en mooie manier. Het spreekt zowel jong als oud aan en doet wel het een en ander beloven. Een dikke 7.

Samenvatting van het verhaal
Jolanda; Razend is het 'vervolg' op Hitte, waarin Stef een klein bijrolletje heeft maar dat je niet per se hoeft te lezen om Razend te begrijpen. Het zijn twee losse boeken met ieder hun eigen verhaal.
Patrice; Gevolgd door zijn herinneringen en eenzaamheid is Stef nu net thuis van een vakantie. Eenmaal in de stilte van zijn ouderlijke woning ervaart hij weer waarvoor hij in eerste instantie was gevlucht. Maar hij kan niet blijven weglopen. Stef zal zijn demonen toch echt een keer moeten bevechten.
Nel; Als Stef thuiskomt van een tijdje bewust weg te zijn geweest, treft hij in het huis van zijn vader een jongedame aan. Hallo ik ben Stef, wie ben jij, ik ben Liv.
Patrice; Stef is ervaren in het zichzelf afsluiten voor anderen. Situaties die hem te dichtbij komen doen hem steeds in hetzelfde gedrag vervallen. Hij zal op een moment toch echt volwassen keuzes moeten maken en zijn verantwoordelijkheid moeten nemen. Hij kan dit niet uit de weg blijven gaan.
Jolanda; Het verhaal van Razend is net als de auto's waar het over gaat. Snel, hard, met ontwikkelingen die elkaar in een razend tempo opvolgen.
Patrice; En dan ineens staat daar Liv voor zijn neus. Ze doet net alsof ze thuis is en Stef weet zich even geen raad. Er hangt ook meteen spanning in de lucht. Zowel Liv als Stef voelen meteen de aantrekkingskracht. Maar het kan niet. Er is zoveel dat tussen hen in staat.
Nel; Liv blijkt de dochter van de vriendin van zijn vader te zijn die tijdelijk even in het huis mag wonen Stef voelt zich op onverklaarbare wijze tot Liv aangetrokken. Liv op haar beurt heeft dezelfde gevoelens maar om andere redenen. Beide dragen een geheim met zich mee wat niet direct zichtbaar is.
Patrice; Om een kans te maken samen zal het verleden besproken moeten worden. Maar Stef lijkt vooralsnog een gesloten boek. Het geheim dat hij met zich meedraagt verscheurt hem volledig. Liv op haar beurt ziet dit met lede ogen aan maar heeft zelf ook wel het e.e.a. uit te leggen. Intussen wakkert het verlangen naar elkaar steeds meer aan.

Beoordeling
Jolanda; Hitte was mooi, maar Razend is geweldig! Wat een “razend” snel geschreven boek vol spanning. Korte hoofdstukken wat het lezen gemakkelijk maakt.
Patrice; Een knipoog, een geintje, spanning, schuldgevoel, verrassingen, ontluikende liefde en een geheim. Dit alles in een vlot verhaal verweven waar je geregeld versteld zult staan van de gebeurtenissen. De flashbacks maken langzaamaan duidelijk waarom iedereen doet wat ze doen en wat er is gebeurd. Heel mooi en vanuit een aangepast perspectief gebracht. Vooral dat het cursief is gedrukt én dat het leeftijdconform is geschreven maakt dit goed te onderscheiden van het verhaal in de tegenwoordige tijd.
Nel; Foute vrienden, autoraces, vluchten, politie, schuldgevoel, informant, liefde, geborgenheid, eenzaamheid, ziekte. Al deze ingrediënten vormen samen dit spannende boek.
Jolanda; In Hitte vond ik Stef maar een “rare” gast, in Razend stal hij mijn hart. En gedurende het verhaal hoop je op een goed eind voor Stef en Liv.
Patrice; Met dit tweede deel is de lat nog hoger gelegd door deze veelbelovende auteur. Veelzijdig als zij is, ze schrijft ook spannende thrillers, weet ze met dit nieuwe genre deze lezer aaneensluitend te boeien. Hitte (het eerste deel) was al heerlijk om te lezen maar Razend pakt nóg meer. De nieuwsgierigheid naar het derde deel is dan ook groot.
Nel; De ontwikkelingen gaan heel snel en de hoofdstukken zijn kort zodat je goed bij de les moet blijven en tot het laatst nieuwsgierig blijft.
Jolanda; Het verhaal blijft tot het eind spannend en je weet niet hoe het afloopt. Het verhaal verveelt geen moment.
Patrice; Lis Lucassen (pseudoniem van Olga Hoekstra) heeft een heerlijke, vlotte schrijfstijl die menig lezer zal aanspreken. Korte dialogen, pakkende zinnen en een boeiende verhaallijn in combinatie met aansprekende personages maken dit tweede verhaal in deze trilogie een waardige opvolger van Hitte. Je hoeft de boeken niet per se als serie te lezen, het zou wel jammer zijn dat niet te doen. Met sexy Stef kun je al een beetje kennismaken in het eerste verhaal en waarom zou je dat niet willen lezen?
Nel; Jonge mensen op zoek naar zichzelf en de zin van het leven. Prachtig verteld en uitgediept door de auteur. Een geweldig zomerboek maar ook fijn in de winter bij de kachel om samen met vriendinnen te lezen. Het boek krijgt van mij 4 sterren
Jolanda; De personages spreken tot de verbeelding en worden goed uitgediept. De verhaallijn is goed en origineel gevonden. Al met al een mooi emotioneel romantisch spannend boek. Mijn eindbeoordeling is 4,5 ster!
Ik wil de Boeken & Leesclub De Perfecte Buren “Leesclub van Lettervreters” en Lis Lucassen bedanken voor mijn deelname aan deze recensiegroep.
Patrice; Door subtiele spanning te combineren met de perikelen van jong volwassenen spreekt het verhaal enorm aan. Er zit altijd wel iets in het verhaal dat je zal pakken. Het leest lekker snel en de vonken vliegen er geregeld vanaf, letterlijk. Zonder zoetsappig te worden of in cliches te vervallen is dit een heerlijke roman geworden die vanaf het begin aanspreekt en dat blijft doen. Vier dikke sterren voor Razend.

Geen opmerkingen: