vrijdag 16 september 2016

Start Literatour 2016


Het is weer zover! Morgen start dé Boekenweek voor jongeren en het programma is veelbelovend.

Op vrijdag 16 september, vanavond dus, vindt het Yalbal plaats: een heuse feestavond met een speciaal programma voor Young Adult lezers. Dat wordt gevierd met onder meer de aanwezigheid van Alex Boogers, Anne-Gine Goemans, Eva Burgers, Helen Vreeswijk, Laure Eve, Mano Bouzamour, Mirjam Mous en Özcan Akyol.

Wat is Literatour?

Leerlingen uit de bovenbouw van vmbo, havo en vwo hebben sinds vorig jaar hun eigen campagneweek waarin boeken tot leven komen. De Literatour is uitgegroeid tot een volwaardige Boekenweek voor jongeren met een eigen prijs, schrijvers die in de klas komen praten, een geschenk en andere leuke extra’s. 

Literatour is een feestelijke campagne waarin jongeren vanaf 15 jaar in contact worden gebracht met hedendaagse schrijvers en uitdagende literatuur. Dit jaar staat een team van vijftien schrijvers klaar om met scholieren uit heel Nederland in gesprek te gaan. Voor de periode van de Literatour (19 tot en met 25 september) kunnen scholen tegen een gereduceerd tarief een bezoek boeken van een auteur op school. Tijdens de Literatour vormt het eigen werk van de auteur slechts een opstapje voor een breder gesprek over boeken, lezen en schrijverschap. De leerlingen hoeven van tevoren niet verplicht een boek te lezen. In plaats daarvan krijgt de docent een leesfragment toegestuurd, waarmee de leerlingen kunnen worden voorbereid op het bezoek.

Het schrijversteam


Het Literatour ambassadeursteam is zeer divers: voor elk type onderwijs staan enthousiaste auteurs klaar. Schrijvers die deelnemen aan de Literatour 2016 zijn Özcan Akyol, Daniëlle Bakhuis, Abdelkader Benali, Alex Boogers, Khalid Boudou, Mano Bouzamour, Eva Burgers, Caja Cazemier, Anne-Gine Goemans, Bregje Hofstede, Ernest van der Kwast, Nina Polak, Buddy Tegenbosch, Daan Heerma van Voss en Floortje Zwigtman. 

(bron: literatour.nl)

Meer weten? http://www.literatour.nu/

Geen opmerkingen: