zaterdag 22 oktober 2016

DPB recensenten stellen zich voor: Jeanine

Ik ben Jeanine Feunekes, 45 jaar, getrouwd met Jorgen en we hebben samen een fantastische zoon Jorian die net 7 is geworden. Ik ben fulltime moeder en aangezien mijn man onregelmatig en voornamelijk veel in de avonduren werkt en Jorian vroeg naar bed gaat, heb ik veel tijd om te lezen. Qua opleiding heb ik VWO gedaan, daar achteraan een jaar astronomie in Leiden en uiteindelijk de PABO. Ik heb enkele jaren als lerares gewerkt, daarna als officemanager bij een computerbedrijf en tenslotte bij KPN op de klantenservice en als troubleshooter. Sinds twee jaar recenseer ik nu met veel plezier voor De Perfecte Buren. Het is een aangename aanvulling op mijn grootste hobby lezen.

Ik lees al vanaf het eerste moment dat ik in (toen nog) eerste klas leerde lezen via de methode maan-roos-vis. Er ging een wereld voor mij open en verslond al gauw als kind elk boek dat ik maar te pakken kon krijgen. Ik las op elk moment dat het mogelijk was. Dit werd op een gegeven zo erg, dat mijn ouders de gloeilamp uit mijn nachtlampje draaiden toen ik acht jaar was, omdat ik ’s nachts weer eens werd betrapt tijdens lezen. Dit weerhield mij echter niet van lezen: voor mijn slaapkamerraam stond een lantaarnpaal en ik zat dan op de vensterbank heerlijk weg te dromen in mijn boeken. Als ik lees, dan “verdwijn” ik in het verhaal. Het aangename van lezen vind ik dat je kennis kunt maken met duizenden verschillende werelden. Zo kan ik er ook van genieten om voor mijn boekenkast te staan en alleen al naar de titels te kijken en even terug te gaan naar die wereld die verscholen gaat achter die titel. Momenteel bestaat mijn collectie uit ongeveer 1700 (papieren) boeken, waarvan zo’n 50 ongelezen zijn.

Qua genre gaat mijn voorkeur uit naar post apocalyptische thrillers/horror en alles wat met alternatieve universums te maken heeft (zowel fictieve als wetenschappelijke boeken). Mijn favoriete schrijver is Philip K. Dick. De meeste mensen kennen deze schrijver via de verfilmingen van zijn boeken, zoals Minority report, Blade Runner en Total Recall.

Ik ben erg blij dat ik de kans heb gekregen om te recenseren voor De Perfecte Buren. Ik recenseer voornamelijk YA, fantasy en science fiction, maar in principe lees ik alles met uitzondering van chicklit en waargebeurde verhalen. Het team van De Perfecte Buren is erg leuk en gezellig, we hebben een goede onderlinge band en staan klaar voor elkaar. Ik hoop nog lang met veel plezier te recenseren bij deze leesclub.


Jeanine Feunekes-Both

Geen opmerkingen: