woensdag 21 december 2016

Kerstactie 2016 ... win actie 13

Van uitgeverij Hoogland en van Klaveren mogen we maar liefst 4 boeken verloten en uitgeverij Ten Have schenkt ook een pakket van 3 boeken. Is dat niet gaaf!!

Boeken zijn geschonken door Hoogland en van Klaveren uitgeverij  en uitgeverij Ten Have waarvoor onze dank!Uitgeverij Hoogland van Klaveren schenkt volgende boeken: pakket 1: 


Weg – Jowi Schmitz

Als Anna eenmaal besloten heeft weg te lopen, gaat het snel. Ze staat nog niet bij de snelweg of er stopt al een vrachtwagen, die ook nog eens helemaal naar Barcelona blijkt te gaan. ‘Je hebt geluk,’ zegt de dwergin met rode klompjes achter het stuur. 
Of Anna geluk heeft weet ze niet zeker, wel dat ze ernaar op zoek is. In Barcelona ontmoet Anna Barry. Barry is de koning van de straat, een zelfverkozen ‘uitbijter’. Barry viert de nacht, staat boven de maatschappij, heeft zijn eigen wetten uitgevonden. Net zoals de muzikanten waar hij mee optrekt. Er is het rauwe leven van de straat, hitte, geen geld, stof. Er is ook de vrijheid van de havelozen. Wie niets heeft, hoeft niets te beschermen.Pakket 2: Naar het Noorden – Koos Meinderts


Het is oorlog, het is winter en er is in de grote steden nauwelijks nog te eten. Jaap, Nel en Kleine Kees vertrekken per binnenschip met een grote groep ondervoede ‘bleekneusjes’ naar het platteland in het noorden waar nog wel voldoende voedsel is. Jaap wordt gescheiden van zijn zus en broertje en ondergebracht bij een kinderloos echtpaar, ver van huis. Hij moet letterlijk van zich afslaan om in zijn nieuwe wereldje ‒ waarin alles vreemd is ‒ een plek voor zichzelf op te eisen. Ondertussen gaat de oorlog gewoon door en vraagt hij zich af wanneer hij zijn ouders weer terugziet. Zouden ze nog wel leven? En hoe vergaat het Nel en Kleine Kees?
V = de Vos – Daan Remmerts de Vries
Een zeer aanstekelijke, speelse abc-methode.
Omdat mijn dochter – toen 5 jaar oud – moeite had met het onthouden van de letters, heb ik een ‘visueel alfabet’ bedacht. Iedere letter werd, enkel met wat hulplijnen, een tekening van een voorwerp, een handeling of een persoon.

Zo werd de a de anna-letter. De j de jas-letter.  De v de vos-letter. En de w de wuif-letter. Iedere letter werd hiermee een begrip. En als mijn dochter dit uitsprak, had ze onmiddellijk de klank van de letter waar het om ging. Binnen enkele weken had ze aldus alle letters geleerd. Er zijn meer kinderen die al die vreemde tekens niet meteen zullen onthouden. En omdat ook ouders of leerkrachten gemakkelijk de tekeningetjes zullen kunnen kopiëren (in een schrift of op een schoolbord), heb ik dit boek gemaakt – een vrolijke en speelse methode met een eenvoudige logica!


Een wereld van verhalen – Oliver Jeffers

In Een wereld van verhalen zeilt een meisje over een zee van woorden tot ze bij het huis van een jongetje aankomt. Ze nodigt hem uit met haar mee op reis te gaan, door ‘bossen met sprookjes’ en over ‘bergen van verbeelding’. Ze slapen in ‘wolken vol liedjes’. Samen ontdekken ze het plezier van het lezen en de kracht van de verbeelding.  

Uitgeverij Ten Have schenkt volgend pakket: 


Gewichtige gedachten - Sophie van Bragt


'Gewichtige gedachten' van Sophie van Bragt en Frieda van der Loos-Boudesteijn is een prachtig werkboek dat voorgoed verandering brengt in de negatieve spiraal van (te veel) eten en diëten. Mindfulness en positieve psychologie vormen de basis van dit boek: in zes weken word je je bewuster van je gedachten en emoties en de invloed daarvan op je eetpatroon. Het werkboek geeft iedere dag een korte opdracht die inspireert en activeert tot een mindful, gezond leven, met een beter gewicht en meer zelfcompassie als resultaat.
Voor iedere vrouw die wil afvallen, maar die niet langer wil diëten
.


Wandelen – Thich Nhat Hanh


In Wandelen neem Thich Nhat Hanh je mee naar buiten. Hij laat zien hoe heilzaam wandelen kan zijn. Leer wandelen te combineren met meditatie en mindfulness. Een lange of een korte wandeling beleef je van nu aan intens door aandacht te geven aan de manier waarop je loopt en aandacht te geven aan de omgeving. Geniet van elke stap, elke ademhaling, de lucht en het uitzicht.
Voor de liefhebbers van Thich Nhat Hanh, wandelfanaten en voor iedereen die bewuster in het leven wilt staan. Met korte meditaties en mindfulness-oefeningen.

Het kwaad overwinnen met liefde en vertrouwen – Anselm Grün

In 'Het kwaad overwinnen met liefde en vertrouwen' beschrijft Anselm Grün het ontstaan van het kwaad vanuit filosofisch, theologisch en psychologisch perspectief. Anselm Grün gaat uit van de goedheid van een mens, maar zonde, schuld en verzoeking liggen altijd op de loer. Gelukkig is de mens in staat het kwaad om te vormen tot het goede. Grün schrijft in vijf stappen hoe dat kan. Zijn sleutelwoorden zijn: 'vergeving', 'liefde', 'verzoening' en 'heelheid'. Deze kernwoorden komen samen in de bijbelse Jezus, in zijn dood, opstanding en overwinning van het kwaad. Anselm Grün onderzoekt het kwaad in al zijn verschijningsvormen zoals oorlog en terrorisme, en - kleinschaliger - huiselijke geweld.


Voorwaarden:

- lid zijn van beide groepen en melden bij de aankondiging van de betreffende 'win actie' dat je meedoet.

- deze winactie openbaar delen op eigen tijdlijn met #hooglandenvanklaveren  #uitgeverijtenhave #DePerfecteBuren en #SamenLezenisLeuker en pagina van de uitgevers liken 

- deze win actie duurt 24 uren 

GO GO GO !!


En de winnaars van deze win actie zijn .... Jan Lochten jij ontvangt het boek 'Weg', Judith van Pel jij ontvangt pakket 2: 'Naar het Noorden' - 'V = de vos' - 'Een wereld van verhalen', Severine Lefebre jij ontvangt het pakket 3 van uitgeverij Ten Have: 'Gewichtige daden' - 'Wandelen' en 'Het kwaad overwinnen met liefde en vertrouwen'. Gelieve een mail te sturen naar kerstknaller16@gmail.com met jullie adresgegevens. Vergeet niet in het onderwerp win actie 13 + het pakket en titels van de boeken te zetten aub!
Van harte proficiat en veel leesplezier ermee

Geen opmerkingen: