woensdag 21 december 2016

Kerstactie 2016 ... winactie 14

Lemniscaat uitgeverij stelt drie prachtige en heel verschillende pakketten beschikbaar voor deze kerstactie. Voor iedereen wat wils, voor de jonge lezers onder ons maar ook voor de meer ervaren lezers. Nieuwsgierig? 
Lees je verder? Hoe leuk is dit!! 


1 jeugdpakket - 1 prentenboek pakket - 1 literair pakket 


Deze prachtige boeken zijn geschonken door Lemniscaat  
waarvoor onze dank!


Jeugdpakket: 

Eigenlijk ben ik een flamingo – Simone Lia

Een buitengewoon vrolijk stemmend verhaal over de wereldreis van een worm en een kip. 
Marcus is een worm. En eigenlijk heeft hij een prima wormenleven, tot hij op een ochtend op het bord van Laurence belandt. Laurence is een mollie kip.
Om zijn hachje te redden, begint Marcus een gesprek met de kip. Al snel krijgt hij te horen dat die één grote wens heeft: naar Kenia gaan. Er is alleen één probleem: hij heeft geen enkel richtingsgevoel. 
Laurence stopte met bladeren bij een bladzijde waarop foto’s stonden van roze vogels met lange dunne poten. ‘Dít’, zei hij en hij sloeg dramatisch met zijn vleugel op de pagina, ‘is de reden waarom ik moet gaan.’ Hij keek me aan. ‘Zie je wat ik bedoel?’ vroeg hij, terwijl hij langzaam knikte.
‘Hmm... ja’, zei ik en ik knikte bevestigend, alsof ik helemaal begreep wat hij bedoelde.
‘Dank je wel. Ik ben blij dat jij het ook ziet – eigenlijk ben ik een flamingo.’
Laurence bedenkt dat een worm die zijn weg blindelings onder de grond kan vinden, vast een prima kaartlezer is. Marcus durft niet tegen te stribbelen en al snel gaan de twee op weg. Naar Kenia. Een tocht die hen voert langs Parijs met vele Eiffeltorens, via een penibele situatie in een mollenhol waar ze ternauwernood aan een gruwelijk einde in een stoofpot kunnen ontsnappen, tot aan Kenia, tussen de zebra’s en de flamingo’s. Hoewel... Kenia? 

Wie niet hardop in de lach schiet tijdens het lezen van het verhaal van Marcus en Laurence, is verloren voor het leven. Prentenboekpakket: Ventje zoekt een vriendje - Ted van Lieshout en Ingrid en Dieter Schubert

Een jongetje vindt een nieuw vriendje – een reus!
Ted van Lieshout en Ingrid en Dieter Schubert studeerden tegelijkertijd aan de Rietveld Academie. Dat is al ruim vijfendertig jaar geleden. Hoog tijd voor een samenwerking tussen de drie grootheden van de kinderliteratuur!
Ted van Lieshout schreef in dansend rijm het verhaal van Ventje, een jongetje dat verlangt naar een vriendje. Maar als hij er een vindt, mag dat vriendje van zijn moeder het huis niet in. Het is ook wel wat onhandig, zo’n reus. 


‘Mama, heb je een momentje?
Dit is mijn beste vriend,’ zegt Ventje.
‘Hij mag zeker wel blijven?
’t Is zo gezellig met zijn vijven!’
  
Mama zegt: ‘Doe niet zo gek!
Wij hebben in ons huis geen plek.
Wij hebben in ons huis geen plaats
voor zoiets groots en zoiets kwaads!
Hij moet eruit en wel meteen!’
‘Waar moet mijn beste vriend dan heen?’


Ventje probeert zijn vriendje nog te verstoppen, maar hij moet uiteindelijk toch naar buiten. En daar komt tot overmaat van ramp een andere reus aan, die zijn vriend zoekt. is Ventje nu zijn nieuwe vriendje kwijt? 

Ingrid en Dieter Schubert tekenen in een landschap vol beeldgrapjes en kunstspelingen een reus met wie iedereen wel bevriend zou willen zijn.Wat ging ik ook alweer doen? - Jarvis

Wie kent het niet? Je loopt naar de keuken om iets te pakken… en je weet niet meer wat. Je gaat achter je computer zitten om… ja, om wat ook alweer? Bompa ging iets doen. Maar wat ook alweer? Hij wil niet echt laten merken dat hij het niet meer weet en daar maakt Aap vreselijk misbruik van.

Dit is Bompa.
Hij ging net iets doen…
… maar is vergeten wat.
‘Ehm… wat ging ik ook alweer doen?’
‘Volgens mij zei je dat je ondersteboven op een
eenwieler ging rijden,’ zei Aap.
‘O ja, dat was het. Nu weet ik het weer!’
Op deze manier worstelt Bompa met een neushoorn, zwemt hij tussen de krokodillen, pelt hij honderd bananen voor Aap en nog veel meer… tot hij doorheeft dat er een loopje met hem wordt genomen. En dan weet hij opeens weer wat hij ging doen!Literair pakket: 


Boy 21 – Matthew Quick

Finley woont in Bellmont, een stad die wordt beheerst door geweld, de Ierse maffia, rassenrellen en drugs. Thuis is hij 's nachts, als zijn vader werkt, verantwoordelijk voor zijn gehandicapte grootvader. Zijn redding is basketbal. Zodra hij zijn shirt met nummer 21 aantrekt, kan hij alle ellende achter zich laten. Dan komt Russ in de stad wonen. Dit voormalige basketbalwonder heeft iets verschrikkelijks meegemaakt waar hij niet over praat. Hij luistert alleen naar de naam... Boy21. Alsof hij nog niet genoeg aan zijn hoofd heeft, vraagt de coach van het basketbalteam Finley om Boy21 op sleeptouw te nemen. Dat is het begin van een ingewikkelde, kwetsbare vriendschap tussen ruwe bolster Finley en Boy21, die het liefst de werkelijkheid ontvlucht.


De negen kamers van Peter-Paul Rauwerda

Jonas heeft al tijdenlang vreselijke hoofdpijnen. Juist op het moment dat hij alleen thuis is, worden ze vrijwel ondraaglijk en gebeuren er rare dingen. 's Nachts wordt er ingebroken en de inbreker laat een groot boek achter over een huis dat onverwacht verschijnt. Als later op de dag eenzelfde huis op een braakliggend veldje opdoemt, is zijn nieuwsgierigheid gewekt en besluit hij naar binnen te gaan. Terwijl zijn hoofd bonkt, zwerft hij door de kamers van het mysterieuze huis waar zich gebeurtenissen en verhalen ontrafelen die heen en weer deinen tussen droom en werkelijkheid. In een bloemrijke stijl, die doet denken aan de boeken van Carlos Ruiz Zafón en Gabriel García Márquez, schildert Rauwerda een wereld die nog lang na het dichtslaan van het boek blijft hangen.


Voorwaarden:

-Je dient lid zijn van beide Facebookgroepen en melden bij de aankondiging van de betreffende 'win actie' dat je meedoet.  
SamenLezenisLeuker op Facebook en DePerfecteBuren op Facebook.


-Deze winactie openbaar delen op eigen tijdlijn met #uitgeverijLemniscaat #DePerfecteBuren en #SamenLezenisLeuker en pagina uitgever liken 

- deze win actie duurt 24 uur dus tot morgenmiddag 12 uur. Succes!!

GO GO GO !!
De 3 winnaars die we gelukkig maken zijn ... Ans Stier jij krijgt het prentenpakket: 'Ventje zoekt vriendje' - 'Wat ging ik ook al weer doen?' Nel Crea het jeugdpakket komt jouw richting uit: 'Eigenlijk ben ik een flamingo' en last but not least Elsa Bakker jij krijgt het literair pakket: 'Boy' en 'De negen kamers van Peter'
Gelieve een mail te sturen naar kerstknaller16@gmail.com met jullie adresgegevens. Vergeet niet in het onderwerp win actie 14 te vermelden en welk pakket je hebt gewonnen !!
Proficiat en heel veel plezier met jullie pakket
Geen opmerkingen: