woensdag 21 december 2016

Kerstactie 2016 ... winactie 15

Een heel divers assortiment aan kinder- en jeugdboeken die Uitgeverij Bakermat beschikbaar stelt voor deze kerstactie. Wat is er nou mooier dan een boek cadeau te geven aan jonge lezers? En we mogen maar liefst 3 pakketten verloten. Is dat niet gaaf!!
Boeken zijn geschonken door Bakermat uitgeverij waarvoor onze dank!Pakket 1: 


Team Mortis ‘Bloedlijst’ – Bjorn Van den Eynde (YA)Een jong Litouws koppeltje komt om het leven, wanneer ze door een beul op wak ijs worden gedreven en verdrinken in duizenden liters ijskoud water. De volgende dag verschijnen de gruwelijke beelden op internet, begeleid door muziek en afgewerkt als een professionele film. Jeugdspionne Erika Storm lijkt de enige te zijn die als heavy metalmeisje het vertrouwen kan winnen van één van de hoofdverdachten, de Deense gitarist Carsten Akselsen. Maar Carsten is uitermate agressief, heeft een indrukwekkend strafblad en bovendien zit Erika helemaal niet goed in haar vel na de pijnlijke breuk met Andreas. Kan het tienermeisje samen met Nielsen en Felix de obscure filmmaker ontmaskeren, of bezwijkt ze onder het immense verdriet dat ze moet doorstaan? Zal ze haar eigen leven weer op het juiste spoor krijgen, of krijgt haar belager ook haar te pakken voor de morbide film van zijn leven? Het rommelspook – Bjorn Van den Eynde (jeugd)

Emanuel en Bo nemen deel aan een rommelmarktje in Koekoek, met oude spulletjes die ze verzamelden bij allerlei oudjes. De verkoop blijkt geen succes, de opbrengst nihil en de twee maken ruzie over wie van hen een oude en onverkoopbare lamp moet houden. Wie wil die troep nu in huis hebben! Bah!? Maar Professor Poost-Dooif weet te vertellen dat de lamp een erg waardevol antiek stuk is van meer dan duizend jaar oud. Er zou ook een vloek op die lamp rusten. Wie te hebberig is, verdwijnt op mysterieuze wijze! Bo gelooft niets van dat spokenverhaal en gaat met de kostbare lamp aan de haal. Wanneer ze vervolgens plotsklaps in rook opgaat, staan Carlo, Emanuel en Catrina voor een raadsel.
Pakket 2: 


Het kleine draakje ‘Kokosnoot in het spookkasteel – Ingo Siegner (Jeugd)

Draakje Kokosnoot en zijn vriendin Matilda worden s nachts door een onweer verrast en zoeken een goed heenkomen in kasteel Klippenstein. Maar het wordt helemaal geen rustige nacht: klokslag middernacht duikt een spook zonder hoofd op en jaagt onze vrienden de stuipen op het lijf. Een spokenexpert vertelt aan Kokosnoot en Matilda dat er in het kasteel een spookdame, Clementina, woont, die niemand in haar buurt duldt. Hoog tijd om dit onbeleefde spook eens goed op haar nummer te zetten  
Manon op de manege ‘De paardenprinses’ – Nico de BraeckeleerManon is dol op paarden en pony’s. Ze gaat paardrijden in manege ‘La Amazona’ van Saskia en helpt haar met het verzorgen van de pony’s en het uitmesten van de stallen. Omdat Manon tijdens een ponykamp op de manege laat zien dat paarden en pony’s geen geheimen voor haar hebben, geven de andere deelneemsters aan het kamp haar de naam ‘De Paardenprinses’. Manon denkt dat haar vader Saskia wel leuk vindt en bedenkt een plannetje om hen aan elkaar te koppelen. Zo kan ze twee grote dromen laten uitkomen: een nieuwe moeder en op een manege gaan wonen! 
‘Manon op de manege’ is een jeugdboekenreeks over Manon, een meisje dat dol is op paardrijden en een speciale gave heeft om met pony’s en paarden om te gaan. Dit is het eerste boekje in een nieuwe, meeslepende paardenreeks. Pakket 3: 


Kip wil ei – Emy Geyskens & Jan Van Lierde (4+ samenleesboek)kip is triest. 
kip wil een ei. 
maar er komt niets. kip heeft een gek plan. Dit is een boek voor kleuters die zelf willen lezen. De linkerpagina's zijn woordpagina's waar de kleuter telkens nieuwe woorden aanleert. De rechterpagina's zijn voorleespagina's die aan de kleuter worden voorgelezen door een ervaren lezer. De kleuter leest en herkent de woorden in kleur en vetjes gedrukt en de ervaren lezer leest de rest van het verhaal voor. Zo geniet je samen van het boek. Leuk en leerzaam tegelijk!

De letterkabouters – Emy Geyskens & Julëtte Rosenkamp (3tot5)


Maak spelenderwijs kennis met de 26 letters van het alfabet. Met knotsgekke rijmpjes en zoekplaten. Ook verschenen: De Kleurenkabouters

Voorwaarden:

-Je dient lid zijn van beide Facebookgroepen en melden bij de aankondiging van de betreffende 'win actie' dat je meedoet.  
SamenLezenisLeuker op Facebook en DePerfecteBuren op Facebook.


-Deze winactie openbaar delen op je eigen tijdlijn met #bakermat #DePerfecteBuren en #SamenLezenisLeuker en pagina van uitgever liken

- deze win actie duurt 24 uur dus tot morgenmiddag 16 uur. Succes!

GO GO GO !!

En hier zijn de winnaars!!!

De 3 gelukkige winnaars zijn ... 
Fébe Evrard, jij krijgt pakket 1: Team Mortis ‘Bloedlijst’ en 'Het rommelspook' van Bjorn Van den Eynde, heel veel spanningsplezier gewenst! 
Leonda Wijen, proficiat! Jou maken we blij met pakket 2: 'Het kleine draakje ‘Kokosnoot in het spookkasteel' van Ingo Siegner en 'Manon op de manege ‘De paardenprinses’ van Nico de Braeckeleer. 
Tot slot feliciteren we Akkemarijke Drent met pakket 3: 'Kip wil ei' – Emy Geyskens & Jan Van Lierde en 'De letterkabouters' – Emy Geyskens & Julëtte Rosenkamp. 
Beste winnaars, gelieve een mail te sturen naar kerstknaller16@gmail.com met jullie adresgegevens. Vergeet niet in het onderwerp winactie 14 te vermelden en welk pakket je hebt gewonnen !! 
Proficiat, heel veel plezier met jullie pakket en heel veel leesplezier gewenst. 


Fijne kerstdagen!Geen opmerkingen: