donderdag 22 december 2016

Kerstactie 2016 ... winactie 18


Van Uitgeverij AquaZZ mogen we maar liefst 3 waanzinnige pakketten met ieder drie heerlijke boeken verloten. Is dat niet tof!! 
Die zouden in een mooi kerstpapier zo prachtig onder je kerstboom passen!
Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!!


Boeken zijn geschonken door AquaZZ waarvoor onze dank!
Pakket 1: 


Afgesneden – Abel Aakman

'Afgesneden' is een roman in het genre van de literaire thriller. De titel is ontleend aan een strofe in het gedicht 'Sotto Voce' van Vasalis:


“En niet het afsnijden doet zo'n pijn,
maar het afgesneden zijn.


Als de zeventienjarige Tara besluit om haar plotseling verdwenen hartsvriendin Grace te gaan zoeken, raakt zij verzeild in een wereld die ze niet kent. De noodlijdende seksshop Blue Moon speelt daarin een hoofdrol. Haar zoektocht brengt Tara tenslotte in Marokko. In het exotische Marrakech beleeft zij de meest schokkende ervaring van haar leven. Wat begint als zoektocht, loopt uit op een race tegen de klok in de strijd met de georganiseerde misdaad in Marokko en Nederland. In deze thriller staan romantiek, liefde en loyaliteit naast volharding, moed en de wil om te overleven.Colheita – René Gademann

“Hij kwam nog iets dichterbij - hij kon zich niet herinneren ooit eerder de geur van mama te hebben opgesnoven. Als dit tenminste háár reuk was en niet die van de dood.”

Nadat de Provincie Gelderland zijn schrijverskwaliteiten had gelauwerd met een Gelderse Roos en diverse recensenten zijn stijl vergeleken met oude Vlaamse meesters, leek de literaire toekomst voor René Gademann (Zevenaar, 1960) verzekerd. Er volgden daarentegen vijfentwintig jaren ambtelijke dienst, waarin de geschreven woorden vooral dreigden beperkt te blijven tot beleidsnotities en verslagen van voorkomend overleg. 
In de tussenliggende periode pionierde René Gademann nochtans als weblogger, als waar hij in 2008 werd genomineerd voor de Dutch Bloggies. Het jaar daarop startte hij zijn eigen column op Arnhem Direct. Onderwijl verschenen bijna dagelijks zijn typische korte verhalen (exact honderdvijftig woorden, voorzien van een zelfgemaakte foto en een passend citaat als bijschrift), die later bekend zouden worden als Mowl’etjes [mo’w
ɛləcəs] op www.mowl.eu. 

In 2014 begon Gademann aan Colheita, zijn eerste psychologische thriller. Het verhaalt van de oudere en welgestelde Jacques en diens dagelijkse demonen. Zijn allesbepalende relatie met zijn moeder, de onmogelijke liefde voor Maurice en de daaruit volgende ramp die doorechoot naar vandaag en dit alles overgoten met port - véél port: dat is Colheita.Contact – Jeannette Jansen-Kim

Contact is een verzameling van 29 korte verhalen, met veelal heftige thema’s, waarin de relatie en interactie tussen mensen centraal staan. 
Mensen die op hun eigen manier op zoek zijn naar contact of het koste wat het kost willen vermijden. Sommigen slagen daarin, anderen niet. 


UIT CONTACT:
“Eens komt er een moment dat de meest primitieve actie positief effect kan hebben op je gemoedsrust, want het leven is te kort om slachtoffer te zijn. Slachtoffer en dader. Manipulator en onderdrukte. De een is vaak onlosmakelijk met de ander verbonden, maar om te overleven is het bittere noodzakelijk de twee zo snel mogelijk van elkaar te scheiden.”


Pakket 2: 


Julia plukt de dag (en nog veel meer) – Marijke Boter

Maak kennis met Julia, een jonge, eigenzinnige vrouw die denkt te weten hoe het leven in elkaar steekt. Ze is brutaal, doet voordat ze denkt, en is doortastend. Tegelijkertijd is ze onzeker, emotioneel en romantisch. In zestig verhalen loodst deze bundel je door haar leven.
Van elke gebeurtenis weet Julia iets bijzonders te maken, van een bezoek aan de kapper tot het wegbrengen van potjes naar de glascontainer. Het lijkt allemaal zo gewoon, maar dat is het niet. En toch lijken de situaties waar Julia in terechtkomt, soms levensecht. Haar reacties en belevenissen roepen herkenning op, en Julia mag dan wel bijzonder zijn, ze is ook een vrouw die je zomaar tegen kan komen op straat. Ze kan je buurvrouw zijn, je zus of misschien zelfs wel je spiegelbeeld.
Eén ding is zeker: na het lezen van dit boek zal Julia je niet snel meer loslaten en heb je er een vriendin bij. Probeer maar eens niet van Julia te houden!

Silhouet – Carla Engelen

In een pas geopende privékliniek overlijdt een patiënte vlak na een routineoperatie. Isabel van Santen, verpleegkundige, wordt op non-actief gesteld, omdat ze nalatig zou hebben gehandeld tijdens de operatie.
Kort van tevoren is haar vader onder verdachte omstandigheden overleden. Deze twee gebeurtenissen leiden tot een depressie en nachtmerries, waarbij vergeten herinneringen, zoals de dood van haar zusje, gefragmenteerd naar boven komen. 
De zoon van de overleden patiënte neemt contact op met Isabel om duidelijkheid te krijgen over het onverwachte overlijden van zijn moeder. Deze Roberto Greco verwart en intrigeert haar tegelijkertijd. Terwijl de band tussen hen inniger wordt, doen ze samen een ontdekking over het verleden van de arts-directeur die de operatie verrichtte. Voor het echter zover is, wordt langzaam duidelijk wat er verborgen is in Isabels eigen verleden.Smeulende waanzin – Lizi Mulder

Wanneer de lokale kunstvereniging een event plant rond het overlijden van haar memeetje, een bekend kunstschilderes, keert Lore Bossuyt terug naar Sint-Idesbald. Met tegenzin; ze heeft immers slechte souvenirs aan de kustgemeente overgehouden. Met haar Duitse dog Bouca neemt ze haar intrek in een huurhuisje en maakt al snel kennis met buurvrouw Gitte en haar gezin. Onverwacht loopt ze er ook haar jeugdfascinatie Patrick Verbist tegen het lijf. 
Maar hij blijkt niet de enige verrassing te zijn. Nare herinneringen uit het verleden als elfjarige worden nare ervaringen in het heden. Wat is er vijftien jaar geleden nu echt gebeurd? En wat moet ze met haar ontluikende gevoelens voor Patrick? 
Lores aanwezigheid en graaftocht in het verleden voeden de plaatselijke roddelmolen en worden door iemand duidelijk niet gesmaakt. De tijd tikt weg. Voor Lore en voor de waarheid …
‘Smeulende Waanzin’, een meeslepende mix van romantiek en spanning.Pakket 3: 


Witte zwanen, grijze zwanen – Viviane Gerits

Vlaamse Anna vindt het dagboek van haar overleden vader. Er start een boeiende en spannende tijd als ze op zoek gaat naar de plek waar hij tijdens de oorlog twee jaar verbleef. Haar zoektocht brengt haar naar een oude hoeve in Friesland. 
Doorheen zijn dagboek leert Anna haar vader als jonge man beter kennen en begrijpen. Het verleden bepaalt ook het heden. Heeft hij de hand in sommige gebeurtenissen of speelt enkel het toeval? Tijdens de spannende reis, ontstaan er nieuwe vriendschappen, ontvouwen zich mooie landschappen en vindt Anna wat ze niet zocht.
‘Witte zwanen, grijze zwanen’ is meer dan enkel een feelgood-roman. Spanning, vriendschap, romantiek en de inhoud van het dagboek zelf, maken dit boek meer dan waard om te lezen. Laaiend – Stiny Huizing

Op de avond van hun tweede huwelijksjaar zegt Simon tegen de gasten dat Talie wat in de war is omdat ze dreigbrieven ontvangt. Daarin staat dat ze niet lang meer te leven heeft! Ze is laaiend over zijn denigrerende opmerking. Robert, een vriend van Simon, neemt de bedreigingen wel degelijk serieus. Daarom vertrouwt ze hem en vertelt wat ze weet. Hij gaat op onderzoek uit en komt achter bizarre zaken.
Verkeert Talie in gevaar?


De prijs voor lust – Iris Blauw

'Voordat je wegloopt, luister even naar wat ik te zeggen heb.' Ik sla mijn armen stijf over elkaar en blijf naast hem staan. Ik hoor en voel mijn versnelde ademhaling. Afwachtend kijk ik hem aan. 'Ik heb een voorstel. Een mogelijke oplossing voor jouw probleem.' Niet de reactie die ik in eerste instantie had verwacht. Nieuwsgierig ga ik maar weer zitten. 'Als ik niet spannend genoeg ben voor jou, dan moet je dat misschien maar bij iemand anders gaan zoeken.' Mijn hart slaat over. Wat zegt hij nu? Ik frons mijn wenkbrauwen en kijk hem vol ongeloof aan.Voorwaarden:

-Je dient lid te zijn van beide Facebookgroepen en melden bij de aankondiging van de betreffende 'win actie' dat je meedoet
SamenLezerisLeuker en De Perfecte Buren  op Facebook


-winactie openbaar delen op eigen tijdlijn met #AquaZZuitgeverij  #DePerfecteBuren en #SamenLezenisLeuker en de pagina van de uitgever liken 

-Deze winactie duurt 24 uur dus tot morgen 12.00 uur in de middag. Succes!

GO GO GO !!
De drie winnaars zijn .... Mleke Vandegaer wint boekenpakket 1 - Eveline Kleijn wint boekenpakket 2 en Nadine Vandegaer mogen we gelukkig maken met het 3e boekenpakket. Proficiat !!!
Gelieve een mail te sturen naar kerstknaller16@gmail.com met jullie adresgegevens; Vergeet niet in het onderwerp win actie 18 + het boekenpakket te plaatsen dat jullie gewonnen hebben. Veel leesplezier ermee


Geen opmerkingen: