maandag 19 december 2016

Kerstactie 2016 ... winactie 5 ... Fantasy Morning

Fantasy liefhebbers opgelet! Jullie droom gaat uitkomen want van Uitgeverij Zilverspoor mogen we maar liefst de volledige 'Jeremy Jago'  
reeks en nog 4 andere boeken verloten! 
Is dat niet gaaf!!


Deze boeken zijn geschonken door Zilverspoor uitgeverij waarvoor onze dank!


Prijs 1:

Jeremy Jago 1 – ' Het geheim van de passage’ – Melissa Skaye

Jeremy Jago lijkt een doorsnee weesjongen. Over zichzelf weet hij slechts zijn geboortedatum. Het enige bijzondere aan hem is het feit dat zijn rechterhand zes vingers telt, iets waarmee hij regelmatig gepest wordt.
Tijdens een mysterieuze storm belandt Jeremy op een van de buitenwereld afgesloten eiland, samen met zijn vrienden Semi en Cherry. Hier blijkt zijn geboortedorp te liggen, waar magie een alledaags iets is.
Helaas zijn niet alle wezens op het eiland goedaardig. Al snel blijken personen dicht bij Jeremy de kant van de rancuneuze en levensgevaarlijke heks gekozen te hebben, die zijn moeder heeft vermoord. Deze heeft haar zinnen gezet op de kennis die Jeremy van zijn moeder meegekregen heeft: het geheim van de Passage.


Jeremy Jago 2 – ‘De kracht van Assingna’ – Melissa Skaye

In het tweede deel van de Jeremy Jago-reeks gaat Jeremy’s leven verder op het verborgen en magische eiland Magistraal, waar hij meer te weten komt over zijn gave: de Passage. Wanneer Jeremy hoort over het bestaan van De kracht van Assingna, een magische ketting die lang geleden van een machtige magiër is gestolen, zet hij alles op alles om deze in handen te krijgen. Opnieuw krijgt hij hulp van zijn vrienden Semi en Cherry en van Nikita, het meisje waar hij verliefd op is. Tijdens hun zoektocht stuiten Jeremy en zijn vrienden op veel tegenslag en ondergaan ze allerlei beproevingen. Ze komen op plaatsen die gevreesd en verboden zijn, waaronder het Glasbos. Met gevaar voor hun leven moeten ze verschillende opdrachten uitvoeren om de ketting te pakken te krijgen. Ook blijkt aartsvijand Madison Zweers weer onaangename verrassingen voor Jeremy in petto te hebben. Zonder dit te weten is Jeremy’s vader Jerry hierin verwikkeld. Jeremy is dan ook niet voorbereid op het ontstellende nieuws dat Madison gedurende al die jaren achter de hand heeft gehouden.


Jeremy Jago 3 – ‘De strijd om Gemini’ – Melissa Skaye

In het derde deel van Jeremy Jago moeten Jeremy, Semi en Cherry naar Zitana voor het derde object van De Macht van Vijf, Gemini. Net wanneer Jeremy zich afvraagt hoe hij dit voor de buitenwereld gesloten dorp binnen kan komen, krijgen Semi en hij een uitnodiging om lessen te komen volgen op Maximaal, de school voor duistere magie van Maximus Grameldi. Maar Jeremy en Semi krijgen daar niet bepaald het onthaal dat ze verwachten. De zoektocht naar Gemini jaagt Jeremy en zijn vrienden over de naargeestige kronkelpaden van Zitana. Het dorp blijkt een gruwelijk oord. De personen die ze ontmoeten gedragen zich vijandig. Alsof dat niet genoeg is, heeft ook Madison Zweers nog een onaangename verrassing voor Jeremy achtergelaten: haar zoon Tjyrre Hills. Hoewel Tjyrre en Jeremy halfbroers zijn, kunnen ze elkaar niet uitstaan. Tjyrre staat op zeer goede voet met de akelige Lichthinderjeugd van Zitana. Onder aanvoering van deze groep jongeren, lijkt alles en iedereen zich tegen hen te keren en moeten Semi, Cherry en Jeremy vrezen voor hun leven. Al snel begrijpt Jeremy dat hij onderdeel is van een vooropgezet duivels plan.


Jeremy Jago 4 – ‘De erfenis van Lotus’ – Melissa Skaye

In dit vierde en laatste deel van de reeks, komt Jeremy oog in oog te staan met zijn grootste vijand. Dat niet alleen, hij zal er eindelijk achter komen wie de verrader met de witte straal is. Wie er verantwoordelijk is voor de dood van zijn moeder Mary en de reden waarom hij twaalf jaar in een opvanghuis heeft gewoond, ver weg van Magistraal en zijn dierbaren. Voor het zover is moet Jeremy eerst met gevaar voor eigen leven op zoek naar het vierde object van de Macht van Vijf. Hij weet dat hij onder water moet, maar hoe kan hij ademhalen? Het antwoord ligt bij Meta Prudent, de vrouw die hij haat en die het hem dan ook niet gemakkelijker maakt. Zoals altijd krijgt hij hulp van zijn vrienden Semi, Cherry en Nikita, en ook van zijn vader Jerry en zijn oude vriend Mateo. Toch zal hij de grootste beproeving van zijn leven alleen moeten doorstaan.

Prijs 2:

De hoeder van de hagedis – Louise Flint 

Wat zou jij doen, als jij een bijzondere gave had? Kilian weet het wel, hij wil helemaal geen held zijn. Hij gaat liever naar het Woestwoud, om te jagen. Kilian kan namelijk net zo goed ruiken als een wolf. Hij kan zelfs proeven hoe mensen zich voelen. 
In het land waar Kilian woont, leven de mensen al jaren in vriendschap met de elfen en de nimfen, totdat een kwaadaardige heerser de macht grijpt. 
De elfenkoning kent Kilians bijzondere gaven en roept zijn hulp in. Kilian weet dat hij niet kan weigeren en sluit zich aan bij de orde van de Hoeder van de Hagedis. 
Kilians eerste taak is het vinden van de verdwenen elfenprins. Hij maakt daardoor vijanden, die niet aarzelen om zwarte magie te gebruiken. Als Kilian steeds meer risico neemt om zijn vrienden te helpen, is het geduld van de kwaadaardige heerser op.


Prijs 3:

Het licht van de stervende maan - Deel 1: De ontdekking van een koning – Eline Gielen

Als koning Erestor Escariëtt op het rotsige eiland Trévah een ontdekking van ongekende betekenis doet, krijgt Aélanyss de kans als eerste álfran in enkele millennia het Grote Woud te verlaten. Samen met Luzian reist ze de grensoverschrijdende geruchten achterna, om in Darsson op zoek te gaan naar verklarende geschriften. 
Onderweg ondervinden zij dat meerdere partijen geïnteresseerd zijn in Erestors ontdekking. De vraag of de vondst een poort naar de wereld van de godheid Thilthran is, houdt ook de afgevaardigden van Palonië en de leenheren van Darsson bezig. Het spel van politieke intriges en geheime verbonden is begonnen. 
Het is aan Aélanyss en Luzian om een cruciaal stuk van de puzzel te bemachtigen. Zal het ze met gevaar voor eigen leven lukken de betrokken partijen een stap voor te blijven? 
Alles is met elkaar verbonden. Op een actie volgt altijd een reactie. In het eerste deel van de trilogie 'Het licht van de stervende maan' zetten de raderen van het lot zich in beweging, met verstrekkende gevolgen.


Het licht van der stervende maan - deel 2: terugkeer van een volk  - Eline Gielen

Aélanyss en Luzian willen na hun intensieve zoektocht in Darsson alleen maar naar huis. Maar als ze in Zirona aankomen, horen ze dat hun vrouwe Niënna een heel ander plan voor ogen heeft. Keizer Sarvaj Tespan, de machtigste man van Avylìn, moet worden gewaarschuwd voor het openen van de poort. Ondanks Aélanyss' weerzin begint ze, samen met Luzian en Eqilion, aan een barre tocht door het zuiden van Zirona. 
Onderweg vallen zij ten prooi aan de onrust in het land. Sinds de ontdekking van de poort lijken de verhoudingen tussen de drie grote landen op scherp te staan. Niet alleen de keizer en de koning willen het eiland Trévah in handen krijgen, ook leenheer Tyrone Carnack aast op de poort. En hij houdt een belangrijke troef achter de hand... 
Alles is met elkaar verbonden. Op een actie volgt altijd een reactie. In het tweede deel van de trilogie 'Het licht van een stervende maan' grijpen de raderen van het lot sneller in elkaar.Het nest van de Harpij - deel 1 Yougian trilogie - Latoya Moirae

de nieuwe fantasy-trilogie voor 12 jaar en ouderDe elfjarige Justin Daly woont met zijn ouders in het rustige dorpje Yougian. Op een avond vinden ze een verwilderd, jong meisje voor hun deur. Over zichzelf weet zij alleen nog dat ze Allyn heet en dat ze van de Kristalbergen is gekomen. AI snel ontstaat er een hechte band tussen Allyn, Justin en hun verwaande maar trouwe vriend James. Maar niet alles is wat het lijkt in het idyllische dorpje. Zo beginnen steeds meer jonge meisjes zich vreemd te gedragen. Al snel blijkt dat Allyn over magische gaven beschikt, die alsmaar groeien. Gaven die ze hard nodig zal hebben om datgene wat de meisjes in het dorp bedreigt te overleven. Terwijl de jaren verstrijken en het drietal naar een andere school in de stad gaat, dreigen de gevoelens die zowel James als Justin voor Allyn koesteren hun hechte band te verbreken. Dat terwijl Allyn steeds meer aandacht krijgt van waarzeggers en andere obscure lieden die haar gaven aanvoelen. Dan duikt, na honderden jaren, een gruwel uit oude sagen op: Morag, de laatste der Harpijen. Dit stokoude, haast onkwetsbare wezen wil haar honger stillen met de laatste bron van magie in een wereld die zich begint te industrialiseren. Allyn en Morag blijken een gruwelijk verleden delen. In haar woede maakt Morag vele slachtoffers onder de bevolking van Yougian... en ook onder het drietal zelf. Is het monster nog te stoppen, voor ze iedereen uitmoordt?Voorwaarden:

-Je dient lid zijn van beide Facebookgroepen en melden bij de aankondiging van de betreffende 'win actie' dat je meedoet voor deze fantastische boeken.  
SamenLezenisLeuker op Facebook en DePerfecteBuren op Facebook.

-Onze front-page liken, klik HIER

-De uitgeverspagina van Zilverspoor en melden dat je meedoet: 'Ja leuk, ik doe ook mee met jullie winactie bij de #DePerfecteBuren en #SamenLezenisLeuker

-Winactie openbaar delen op eigen tijdlijn met #Zilverspoor #DePerfecteBuren en #SamenLezenisLeuker

-Deze winactie duurt 24 uur dus tot morgen 9.00 uur, succes!

GO GO GO !!


Het volledige Jeremy Jago pakket (prijs 1) van Melissa Skaye gaat naar Janine Kooij.
Yo Nina mag zich de winnaar noemen van prijs 2, De hoeder van de hagedis van Louise Flint. 
Prijs 3, Het licht van de stervende maan - Deel 1 en Deel 2 van Eline Gielen is voor Suzanne Kwak 
Bertine van Spijk mag Het nest van de Harpij - deel 1 Yougian trilogie van Latoya Moirae (prijs 4) in de bus verwachten. 
Dames, heel veel leesplezier. Jullie adresgegevens in een mail naar kerstknaller16@gmail.com met in het onderwerp Winactie 5 en het boek dat je gewonnen hebt. 


Geen opmerkingen: